Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de l'exbisbe de Solsona i la seva nova família.

La nova vida de l'exbisbe de Solsona: casa amb piscina i fotos de felicitat plena

Xavier Novell presenta la seva nova vida al costat de la seva família

Xavier Novell, l'exbisbe de Solsona, renunciava l'agost de l'any passat al càrrec que tenia des que el papa Benet XVI el nomenés l'any 2010. Una notícia que ràpidament s'escampava per les xarxes socials i els mitjans de comunicació i que va fer parlar molt durant mesos, sobretot pel veritable motiu d'aquesta renúncia tan sobtada.

I és que Novell decidia abandonar el bisbat perquè feia mesos que mantenia una relació sentimental amb Sílvia Caballol, una psicòloga clínica, sexòloga i autora de novel·les eròtiques.

Ara, i després d'uns mesos, hem pogut saber com és la seva nova vida fora de la Congregació.

L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell
Xavier Novell comparteix la seva nova vida familiar. | Europa Press

La nova vida familiar de Xavier Novell

A través d'unes imatges que ha compartit la seva parella al seu compte d'Instagram, hem vist la casa que l'exbisbe comparteix amb la seva família. Es tracta d'un habitatge antic de pedra, amb piscina i amb camp a la comarca del Bages. Sens dubte, és un lloc ideal per instal·lar-se lluny del focus mediàtic i poder gaudir de la nova família que ha format.

Després d'un casament precipitat el novembre del 2021 en una cerimònia civil, l'abril d'aquest any naixien les dues filles del matrimoni, Miriam i Coaner. Aquest últim nom era escollit per la parella per la Verge Maria de Coaner, que es troba en un poble amb el mateix nom, a prop de Sant Mateu de Bages.

Les polèmiques declaracions de l'exbisbe de Solsona

Tanmateix, l'escàndol que es va generar amb la seva relació i la posterior renuncia al bisbat de Solsona no ha estat l'única polèmica que Novell ha protagonitzat aquests últims anys.

Unes declaracions en contra de l'avortament ja van fer parlar molt l'any 2012. En una entrevista per TV3 ho va descriure com «el genocidi més greu i terrible de la humanitat». I també afirmava que l'ús dels anticonceptius «estan impedint que l'acte estigui obert a la vida».

Fins i tot, l'any 2017 l'Ajuntament de Cervera va declarar-lo persona non grata després d'assegurar que «l'homosexualitat pot estar relacionada amb una figura paterna absent i desviada».

Encara que va oferir les seves disculpes «als pares i mares d'homosexuals que 's'han sentit dolguts'», va avisar que continuaria «presentant sense por la visió cristiana sobre la persona i les conseqüències morals que se'n deriven».