Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un primer pla de Rosario Porto seria mirant cap avall, una explosió i exclamacions

El nuvi de Rosario Porto després d'Alfonso Basterra dona informació inesperada

Surt a la llum la declaració del xicot que va tenir Rosario Porto abans de la mort de la seva filla Asunta

Després de la recent estrena de la sèrie El Caso Asunta deNetflix, han començat a sortir informacions relacionades amb tot allò que envolta els involucrats de la investigació.

En aquest cas s'ha revelat alguns detalls del que feia Rosario Porto mesos abans de la mort de la seva filla i la posterior entrada a la presó.

La declaració de Manuel, l'amant que va tenir Rosario Porto abans de divorciar-se d'Alfonso Basterra

Dimecres passat, Y ahora Sonsoles va publicar una declaració de Manuel, l'amant de Rosario Porto per aquell temps. Unes paraules que van ser recollides per la Guàrdia Civil poc temps després que la mare d'Asunta fos detinguda.

Sembla que Rosario i Manuel mantenien una relació des de feia temps a l'esquena de les seves respectives parelles. Coneixem que ella es va separar d'Alfonso Basterra uns quants mesos abans del que va passar amb la seva filla. Tot i això, no se sabia que el motiu pel qual es van divorciar era perquè va descobrir aquesta infidelitat.

A la declaració, Manuel va explicar que va conèixer Rosario per motius laborals. En aquell moment, ell estava buscant algú que parlés francès de forma fluida per a un viatge que tenia programat al Marroc.

"Vaig decidir contractar una persona que fes de traductor, i per això vaig buscar una persona titulada en Dret. Vam quedar per veure'ns a la cafeteria Reno, davant del seu domicili", li va dir a la Guàrdia Civil.

Captura de la declaració de l'amant de Rosario Porto a 'Y ahora Sonsoles'
Surt a la llum la declaració de Manuel, el xicot de Rosario Porto | Antena 3

Aquesta relació laboral es va convertir en la tònica habitual. Es reunien en diverses ocasions pels voltants de Santiago de Compostel·la. A més, van repetir el viatge al Marroc quatre vegades.

"Ens vam veure tres o quatre vegades per valorar la informació sobre el tema en què estàvem treballant. La vaig recollir amb el meu vehicle i ens vam dirigir fins a Vilagarcía de Arousa a dinar a un restaurant proper al port de Cambados i, en acabar de dinar, vam fer un passeig amb vaixell per la ria", explicava.

A més, va acabar admetent que va mantenir trobades íntimes amb Rosario diverses vegades: "No vaig reconèixer anteriorment que el dia que vam fer el passeig amb vaixell vam mantenir una relació. Al pis de General Pardiñas i Doctor Teixeiro vam mantenir altres relacions".

Manuel va revelar que l'última vegada que va veure a Rosario va ser el dia que van segrestar Asunta. Des de llavors, atesa la caòtica situació, van decidir deixar de veure's.

Plànol curt de Rosario Porto declarant en el judici pel cas Asunta Basterra amb rostre seriós
Rosario Porto tenia un amant abans de divorciar-se d'Alfonso Basterra | Europa Press

Gairebé tres mesos més tard i després de l'assassinat de la nena, l'advocada va decidir reprendre el contacte amb ell mitjançant una trucada telefònica. “Vam mantenir una conversa telefònica sobre com estava malament ella. Mostrava el malestar perquè algú havia matat la seva filla”, explicava.

Una declaració, que sens dubte, farà parlar molt. Un amor del qual no se'n tenia constància durant tots aquests anys. No obstant això, no va ser l'última relació que se li coneix a Rosario Porto. Doncs ja es va revelar anteriorment que va tenir un idil·li amb un pres durant la seva estada a la presó.