Felip i Letícia

El número de la Loteria que juguen els reis Felip i Letícia

La Casa Reial sempre hi participa i ho fa amb un número que et sorprendrà

Cada cop queda menys per a una de les cites més esperades de l'any pels espanyols, el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. Des del 5 de juliol ja es poden comprar els dècims de loteria per a aquest sorteig. I és que ningú vol quedar-se sense el seu número de la sort per a 'El Gordo' de Nadal.

Aquest any, el sorteig presenta una novetat i és que es posaran més sèries a la venda. Les sèries passaran de 172 a 180, i això és degut a l'augment de la demanda de loteria de Nadal l'any passat. L'administració ha estat previsora i emetrà més dècims perquè ningú no es quedi sense el seu.

Com cada any, es repartiran 2.408 milions d'euros en premis amb dècims que van del 00.000 al 100.000. Entre els participants del Sorteig de Nadal d'aquest any també hi haurà els reis Felip i Letícia. I és que la Família Reial espanyola mai es perd el sorteig.

Quin número escullen Felip i Letícia?

La Família Reial participa cada any al sorteig amb el mateix somni que tots els espanyols, emportar-se 'El Gordo'. Curiosament, els reis juguen un número que molts participants consideren el número de la sort. Es tracta del 00000, un dels més demanats cada any.

Reis
A Felip i a Letícia els va tocar la loteria l'any que es van casar | GTRES

De fet, el 2014 va ser premiat amb un premi menor de 120 euros per dècim i els que el van comprar es van poder permetre un caprici. Tot i això, mai fins ara ha estat agraciat amb 'El Gordo'. El dècim més baix que ha estat premiat amb el primer premi és el 00523 i va ser al sorteig del 1828.

El número 00000 és cada any a la Loteria Cristina, a l'administració número 8 de Logronyo. Solen vendre el número a la Loteria Nacional els dijous i els dissabtes, i demanen un extra de 20 sèries per Nadal. Els abonats són deu clients particulars, i qui sap si també els reis.

El dia que els va tocar la loteria

El 2004 Felip i Letícia es van casar a la catedral de La Almudena de Madrid. Un dels regals de casament van ser vint dècims del número 22.504, que mesos després cantarien els Nens de San Ildefonso al Teatro Real. Aquest va ser el dia que els prínceps van guanyar la loteria.

No els va tocar 'El Gordo', però sí un pessic de 26.296 euros que va servir per engrossir les arques. Segons van recollir els mitjans del moment, Letícia va decidir donar-ho íntegrament a una ONG. La Casa Reial mai va revelar on van enviar els diners, tot i que els reis col·laboraven assíduament amb diverses organitzacions.

▶️ Vídeo del dia

La Casa Reial manté un gran secretisme al voltant de la participació dels reis al Sorteig de Nadal. De fet, ni afirmen ni desmenteixen que els monarques juguin amb el número indicat. Val a dir que des d'aquell cop de sort, ja fa anys, no han tornat a ser premiats.

El número de la sort aquest any

El Sorteig de la Loteria de Nadal sempre porta il·lusió, però la realitat és que el més probable és que no et toqui. Comprant un dècim tens una probabilitat entre 100.000 de guanyar 'El Gordo'. Tot i les supersticions que hi pugui haver, l'atzar és l'únic que al final decideix qui guanya.

Imatge de diversos dècims de la loteria
Corre a comprar el teu dècim si no vols quedar-te sense el teu número | EFE

De fet, encara que busquem tots els trucs per encertar el número d' 'El Gordo',  la veritat és que tots els números tenen la mateixa probabilitat. Alguns busquen dates assenyalades, altres calculen els números que més han guanyat al llarg del sorteig i n'hi ha qui també es guien pels pressentiments.

 

La història del sorteig diu que la terminació més agraciada és el 5 seguit del 4 i del 6. En canvi, el 0 és la terminació menys agraciada, seguida del 2 i del 9. Però, si vols el número dels reis, has de saber què és un dels més buscats, així que hauràs d'afanyar-te si no vols quedar-te sense ell.