Oriol Grau al costat d'Eloi Vila durant una entrevista a 'Al Cotxe!' de TV3

Oriol Grau se sincera: La pèrdua sobtada del seu marit Xavi, de 34 anys

L'actor ha parlat sobre el dol en una entrevista a 'Al Cotxe!' de TV3

Ahir a les dotze de la nit el programa 'Al cotxe!' tornava a TV3. En aquesta ocasió Eloi tenia com a copilots el jugador d'handbol del Barça Víctor Tomàs, qui va haver de deixar la competició professional per problemes al cor, i a l'actor i director de teatre Oriol Grau, molt conegut pel personatge de Palomino i pels programes d'El Terrat a la SER i TV3, al costat d'Andreu Buenafuente

Durant l'entrevista, Grau va confessar a Eloi Vila que el teatre l'estava ajudant a superar un dels pitjors moments de la seva vida, la mort sobtada de la seva parella, Xavier Zaragoza.

El divendres 10 de maig del 2019 Zaragoza perdia la vida als 34 anys a causa d'un atac de cor. El periodista, nascut a Torredembarra, era molt conegut a la regió tarragonina per la seva professió i per la seva vinculació amb entitats socials i culturals. En aquells moments, era el responsable de comunicació d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

«Perdre l'amor de la teva vida és un daltabaix»

Oriol i Xavier es van casar el 2012, és a dir, feia 7 anys que estaven casats quan es va quedar vidu. És per això que durant el trajecte de tornada a casa des del teatre de Montcada i Reixac, on assaja l'obre 'L'èxit de la temporada', Eloi Vila li va preguntar per la mort i Grau va explicar com va viure la mort del seu marit i com està un any i set mesos després.

«Estic fotut en moments. És bastant fluctuant perquè se't mor l'amor de la teva vida i això és un daltabaix. Sort que tinc bona gent al meu costat com 'El Terrat' que de sobte ve i et diu 'fem una funció pels 30 anys' i això em treu una mica de la meva abstracció i surts i dius 'la vida continua' i puc riure, puc passar-m'ho bé malgrat tot. Estic treballant aquesta mena de dol de la millor manera que puc».

Tot seguit, Grau afegia que «a vegades em recreo i ploro jo sol, però no em deixo arrossegar per això sinó que em sobreposo i dic 'vinga va'... perquè no ho és tot plorar i quedar-te allà entristit has de sobreviure. És a dir, si optes per seguir vivint, has de viure. No pot ser viure i no viure».

Oriol confessava que havia pensat molt en el dol i que fins i tot es va apuntar a un curs sobre l'acompanyament del dol quan feia cinc mesos de la mort del Xavi: «Va ser duríssim. Els dos primers dies no vaig poder obrir la boca. Obria la boca i plorava i plorava. Però em va ajudar a recol·locar-ho tot». En aquest sentit, l'actor afegia que «no ens han ensenyat a gestionar el dol, no tenim eines. Jo ara no em tallo, si he de plorar ploro en qualsevol lloc. Abans era molt reservat en aquest aspecte [...] és el bo de fer-se gran, que saps viure millor».

Per últim, explicava com havia estat la pèrdua del seu marit: «El Xavi es va morir el dia que estrenava 'Les variacions Bildelberg'. Acabem l'estrena, anem a sopar i es va morir després de sopar». No obstant això, al cap d'una setmana reprenia funcions una decisió que el va ajudar molts: «És a dir, estava en ple dol i havia de fer riure i això va ser balsàmic. Això que en principi és dur, va ser genial. Era una mena d'illa en un desert».

30 anys d''El Terrat'

Oriol Grau també es pujava 'AlCotxe' de TV3 per parlar de la nova obra 'L'Èxit de la Temporada' que a partir del 7 de gener es pot veure al Coliseum de Barcelona. I és que la companyia de teatre fa 30 anys i ho celebra amb aquesta obra que segons explicava Grau té part de realitat i part de ficció.

Precisament parlant de l'obra Oriol Grau va parlar de l'actor Fermí Fernandez, amb qui manté una amistat de 50 anys. Fermí no va dubtar en enviar-li un missatge a través de Twitter al seu amic.