Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Fotografia d'arxiu de la periodista i locutora de ràdio Julia Otero

Julia Otero es va operar sis vegades d'un tumor quan era jove

La presentadora afronta de nou la malaltia, envoltada del seu cercle més proper

Fotografia d'arxiu de la periodista i locutora de ràdio Julia Otero
Julia Otero es va operar de jove fins a sis vegades d'un tumor que li havien trobat | Catalunya Diari


Els durs cops que algunes persones reben a la vida no són justos, però algunes experiències modifiquen i construeixen el caràcter d'una persona; de fet, els fan ser d'una determinada manera. Un dels casos més delicats en aquest aspecte és el de Julia Otero, que fa tot just uns dies ha anunciat que pateix un càncer, una patologia que ja va viure en el passat, quan el 1978 se li va diagnosticar un tumor abdominal.

La periodista va patir fins a sis intervencions quirúrgiques en aquell temps, un procés que es va estendre durant cinc anys i pel qual va quedar completament recuperada. Tot i això, patia constants dolors i temors pel que fa a la malaltia. Gallega de naixement, els seus primers passos van ser a A Penela, Monforte de Lemos, encara que des de petita ha fet vida a Barcelona, ciutat que ha gaudit de la seva tasca radiofònica.

És una de les veus més reconegudes de la professió comunicativa, encara que la circumstància per la qual torna a ser notícia sigui una desgràcia. Tant el seu marit amb qui fa 27 anys que estan casats, com la seva filla, són metges. La trista notícia ha suposat una aturada al programa 'Julia en la onda', ja que actualment es troba recuperant-se de la malaltia.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Amor a primera vista

Així va ser el seu contacte amb la ràdio, en l'estudi de 'Radio Sabadell' que va visitar per troballa sentimental. Mentre estudiava Filologia Hispànica va començar a col·laborar amb l'emissora mentre exercia en la carrera. Un primer pas després del qual va arribar 'Radio Miramar', 'Cope', 'TVE' o 'Onda Cero'. L'entrevista és el gènere en què més s'ha professionalitzat i sobre el que s'ha guanyat la seva fama com a periodista.

El pitjor moment professional ho va viure amb el seu programa de les tardes en aquesta última cadena, quan competia en graella amb Encarna Sánchez, i durant aquest període va treballar per a 'El País', encara que finalment tornaria a incorporar-se a la plantilla d'Onda Cero'.

En el pla sentimental sempre s'ha mantingut al marge de l'escena mediàtica, encara que la seva relació amb Ramón Pellicer la va posar davant de les càmeres. Però, sis anys després, la parella no va continuar amb l'amor i finalment acabaria amb Josep Martínez, Cap d'Urgències a l'Hospital de Barcelona. Els cònjuges han mantingut la seva relació al marge de les càmeres, fet que també ha mantingut amb la figura de la seva filla.

La comunicadora va tornar a les seves arrels, a Monforte de Lemos, on per la figura del seu avi va rehabilitar una casa de pedra, on ha sigut nomenada filla adoptiva. La seva filla Candela va néixer el 1996 i és graduada en medicina, així, tant ella com el seu marit romanen molt atents a l'evolució de Julia, així com a les diferents sessions de quimioteràpia a què se sotmet.

El moment de la notícia

La popular locutora de ràdio, de 61 anys, no va voler amagar la malaltia que pateix: «Sempre dic que cal dir les coses pel seu nom i m'aplico el conte». En aquell moment va confirmar que estaria apartada dels micròfons durant alguns mesos per començar un tractament contra la malaltia, encara que ja fa temps que els seus oients no la podien sentir com venia sent habitual de tres a set de la tarda durant els últims set anys. En un missatge gravat i emès només començar el programa confirmava que li van detectar el càncer en una revisió rutinària.

«En un raconet van aparèixer cèl·lules egoistes, com les anomena el doctor López Otín, d'aquestes que no procuren el bé comú i que s'obliden i van per lliure». Júlia Otero reconeixia que «la paraula càncer fa por, però estic aprenent a pronunciar-la en primera persona des de fa sis dies». I assenyalava que, tot i que «no és fàcil, aquí estem».