Pablo Iglesias està encantat amb la seva nova feina. Es mostra molt il·lusionat amb el nou desafiament que té al davant. Això sí, no els ho han posat gens senzill per aconseguir aquest lloc.
Fa unes hores, el fundador de Podemos comunicava a Twitter que li havien atorgat una plaça de professor associat. Serà a la Universitat Complutense de Madrid i passarà a formar part de l'equip de docents del Departament de Ciència Política de l'Administració a la facultat de Polítiques i Sociologia.
Pablo Iglesias, així, segueix el camí d'altres companys de formació. Alguns exdirigents del partit lila com Carolina Bescansa o Juan Carlos Monedero també imparteixen classes al centre. En el seu cas, farà l'assignatura d' 'Anàlisis del comportamiento político y electoral / Teoría y práctica de les democracias'.
El que va ser vicepresident del Govern es mostrava encantat amb la notícia. Va aconseguir la plaça després de ser seleccionat com el millor dels quatre candidats que s'havien presentat al procés. Amb anterioritat, ja havia provat sort, però sempre es quedava fora.
Comunicava als seus seguidors a les xarxes socials que «ha sortit ja la tercera plaça de professor que vaig sol·licitar a la Complutense». Però, aquesta vegada ha rebut bones notícies. «La comissió no m'ha exclòs i m'ha designat el millor candidat en atenció als mèrits curriculars», va dir.
En certa manera, deixava entreveure que per algun motiu no li havien donat abans. Confessava amb emoció que «la meva il·lusió més gran sempre ha estat ser professor».
La parella de la ministra d'Igualtat va rebre una puntuació de 7,5 punts per part de la comissió de selecció. Cinc punts li van donar per l'experiència professional; 1,6 per la seva experiència com a docent i investigador i un 0,9 per altres mèrits.
Pablo Iglesias haurà d'esperar encara que li atorguin el lloc. Ha estat el candidat proposat pel tribunal avaluador, però encara hi ha un període de deu dies per interposar recursos de reclamació. Si s'admet a cap tràmit, el termini per a la resolució d'aquestes queixes es prolongaria fins als tres mesos.
Amb anterioritat, ja s'havia presentat dues vegades a algunes de les places que oferia la institució universitària, però sempre havia estat exclòs. Una de les places era per a la Facultat de Ciències de la Informació, però finalment hi va anar a parar la presentadora Sandra Daviú.
L'altra a què va concórrer era per a la facultat de Polítiques, però tots els candidats van ser descartats. Ara aconsegueix rescabalar-se després que li hagin atorgat aquesta vacant a la Complutense. Sens dubte, té motius per estar content.
Pablo Iglesias té altres projectes
Pablo Iglesias no es dedicarà només a l'ensenyament. La seva intenció és compaginar la faceta acadèmica amb el periodisme. Està molt vinculat als mitjans de comunicació des que es va apartar de la política el maig del 2021.
De fet, se l'ha pogut veure col·laborant en diferents mitjans des de llavors. En aquests moments es presenta com a analista a la Cadena Ser, a més de tenir un podcast sota el títol de La Base.
El seu objectiu és posar en marxa un nou canal de televisió per Internet que portarà el nom de 'Canal Red'. Amb ell busca plantar cara a la «dreta mediàtica». Per tirar endavant aquesta idea ha recorregut a les aportacions privades dels ciutadans.
Pablo Iglesias va tenir el suport de diversos dirigents del partit lila. És el cas del portaveu d'Unidas Podemos al Congrés, Echenique, o de la secretària general, Ione Belarra. També se sumaran a aquesta iniciativa altres polítics amb passat a la formació.