Pablo Iglesias, exlíder d'Unidas Podemos, llegint un llibre

Pablo Iglesias ja viu lluny d'Irene Montero: s'instal·la definitivament a Catalunya

Pablo Iglesias viurà a Barcelona, on començarà de zero

Pablo Iglesias acaba de començar una nova etapa de la vida lluny d'Irene Montero i els seus tres fills. Per fer-ho, ha deixat Madrid i s'ha instal·lat a la Ciutat Comtal, Barcelona.

Després de retirar-se de la política tornarà a exercir de professor. A partir de setembre, començarà a impartir classes a la Universitat Oberta de Catalunya. De fet, ja s'ha mudat a la capital, on estarà lluny dels seus familiars com revela 'El Cierre Digital'. 

Així ho va confirmar Juan Luis Galiacho a Alfons Roig en una entrevista a Youtube.«Viurà lluny de Galapagar i Irene Montero», deia.

El diari també va revelar fa unes setmanes que Pablo Iglesias s'havia venut el xalet que tenia a Madrid, amb una venda tancada per aproximadament 600.000 euros.

En el seu moment, també es va rumorejar que la parella es distanciava. Havien passat diversos mesos de crisi i, finalment, van decidir posar fi a la seva història d'amor. Una informació que va fer reaccionar Irene Montero a les xarxes socials.

L'exlíder de Podemos formarà part del grup de recerca del centre internet Interdisciplinary Institute, vinculat a la Universitat Oberta de Catalunya. Un treball pel qual rebrà 8.400 euros a l'any.

Les ofertes laborals no s'acaben per Pablo Iglesias. A més de recuperar la docència, també té previst fer-se un lloc als mitjans periodístics. De fet, fa poc es va conèixer que passaria a formar part del Consell de Redacció de la revista 'CTXT', on hi tindrà una columna. 

Es tracta d'un projecte associat al diari 'Público', propietat de Jaume Roures. Precisament, l'empresari podria rebre'l a la televisió, de nou, amb els braços ben oberts. Així ho va preveure en una aparició a La Sexta, abans que fos abatut en les últimes eleccions madrilenyes.

Assegurava que tenia intenció d'aterrar en algun mitjà de comunicació amb l'objectiu de fer «periodisme crític». De moment, es descarta la seva incorporació a Atresmedia. 'El Cierre Digital' apunta que el seu destí podria ser Mediaset, en concret a La Cuatro.

Pablo Iglesias tornarà a la televisió

Sembla que Iglesias manté una bona relació amb Paolo Vasile. L'italià sap que podria explotar a la perfecció la seva presència, una figura que aixecaria molta expectació després del seu passat polític.

També podria tenir cabuda a TV3, Prime Video o Gol TV, la cadena d'esport que gestiona Roures. Algunes fonts assenyalen que tenen previst oferir un programa de reportatges socials a aquestes cadenes.

El polític creu que es trobaria còmode realitzant aquest paper, tot i que també encaixaria bé en algun espai sobre actualitat i política. En qualsevol cas, d'aquí poc sortirem de dubtes i coneixerem el seu futur.

El mitjà dirigit per Galiacho explica que el company d'Irene Montero té previst escriure les seves memòries polítiques. La intenció és que surtin a la venda per Nadal.

Mentrestant, Pablo Iglesias ja ho té tot preparat per iniciar el curs universitari. Persones molt properes asseguraven que havia «concorregut a una convocatòria pública després de presentar el seu currículum». Cal no oblidar que és doctor en Ciències Polítiques i ja havia estat professor en alguna universitat de Madrid.

Una de les seves prioritats, ara, era «tornar a les tasques universitàries». El projecte compta amb una durada d'un any. El seu objectiu és reconèixer diferents discursos polítics a les xarxes socials i analitzar-ne els significats.

La vinculació amb la universitat catalana serà a temps parcial, en concret a un 25 % de la jornada laboral. Aquesta flexibilitat l'ajudarà a implicar-se en altres projectes, com ara els mitjans de comunicació. Precisament, va ser a la televisió on es va donar a conèixer fa uns anys.

Malgrat la mudança a Barcelona, es preveu que sovint viatgi a la capital espanyola, on hi resideixen Irene Montero i els seus tres fills.