Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias en un míting

Pablo Iglesias posa Ana Rosa Quintana contra les cordes: es veuran als jutjats

Iglesias i Quintana, enfrontats per unes paraules de la presentadora

L'exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, i la periodista i presentadora de Telecinco, Ana Rosa Quintana, es veuran les cares als jutjats. Així ho ha determinat el Jutjat de Primera Instància número 84 de Madrid, que ha admès a tràmit la demanda de l'expolític contra la presentadora televisiva. De tothom és sabuda la mala relació que han mantingut Pablo Iglesias i Ana Rosa Quintana al llarg dels últims anys.

No es tracta tan sols de les desavinences ideològiques que hi ha entre els dos i que han tensat les entrevistes que han mantingut en antena. Pablo Iglesias i Ana Rosa Quintana han aprofitat les seves intervencions públiques per enviar-se encàrrecs l'un a l'altre, en una relació complicada que es va anar enterbolint amb el pas del temps. Ara, aquest desencaix entre els dos arriba a les mans de la justícia arran d'unes paraules de Quintana cap a Iglesias.

Pablo Iglesias denuncia Ana Rosa Quintana

Ens hem de situar al 22 d'abril de 2021, en plena campanya electoral a la Comunitat de Madrid. Cal recordar que Pablo Iglesias havia dimitit com a vicepresident segon del govern espanyol per a liderar la candidatura regional d'Unidas Podemos. En aquest context, i en una de les tertúlies matinals del seu programa, Ana Rosa Quintana va intervenir amb unes paraules molt agres contra el candidat lila.

«El líder de Podemos va retreure els morts a les residències a Díaz Ayuso quan era el responsable dels geriàtrics», va dir davant les càmeres aquell matí. Telecinco va aprofitar aquesta frase tan contundent i va fer notícia a la seva pàgina web. «El flasca d'Ana Rosa a Iglesias després de retreure a Ayuso els morts en residències» i «Ana Rosa assenyala Iglesias: "Va tirar en cara a Ayuso els morts en residències quan ell era el responsable dels geriàtrics"», deien les informacions digitals.

Davant la contundència de la frase i la cobertura que li va donar la cadena, Pablo Iglesias va dir prou i es va decidir a demandar Quintana i Telecinco. El que llavors era líder de Podemos va sol·licitar una rectificació a Mediaset, a CONECTA5 TELECINCO i a Óscar de la Fuente de la Morena, director del programa que presenta Ana Rosa.Pablo Iglesias va argumentar que ell no era el responsable de la gestió de les residències a la Comunitat de Madrid, recordant que aquesta competència està transferida a les comunitats autònomes.

A més, en l'escrit d'exigència de rectificació, Iglesias aportava sentències i interlocutòries judicials en què es desprenia que la competència en residències és de la Comunitat. La demanda de rectificació per part del ja exlíder de Podemos va arribar a Telecinco, però ni la cadena ni el mateix programa van fer esmena pública de les paraules d'Ana Rosa. De fet, van enviar un burofax a la lletrada de Pablo Iglesias per a comunicar-li que no pensaven fer efectiva aquesta rectificació.

L'argument de la cadena és que les paraules d'Ana Rosa Quintana no eren una informació, sinó una opinió. Telecinco s'escuda en aquest argument per a rebutjar la sol·licitud d'Iglesias de corregir l'afirmació pronunciada.

La denúncia de Pablo Iglesias a Ana Rosa Quintana, admesa a tràmit

Davant la resposta de Telecinco, el Jutjat de Primera Instància número 84 de Madrid ha admès a tràmit la demanda d'Iglesias a Quintana. Ara és el jutge qui exigeix que es dugui a terme aquesta rectificació i diu concretament on s'ha de fer. La resolució dicta que es faci al web de la cadena, a l'espai dedicat a El programa de Ana Rosa, a l'apartat 'política'.

Si Telecinco segueix en la tònica de rebutjar la rectificació, el cas acabarà als jutjats. Allà, Iglesias, Quintana i la cadena hauran de confrontar les seves postures sobre el cas.