Pablo Motos a 'El Hormiguero'

El vídeo antic de Pablo Motos que li pot costar el seu lloc a 'El Hormiguero'

Circula per les xarxes un moment viscut al programa que deixa en evidència al presentador

Teresa Rodríguez, exsecretària general de 'Podemos' a Andalusia, ha rescatat un vell vídeo per criticar l'actitud que Pablo Motos ha tingut en més d'una ocasió durant 'El Hormiguero', on s'ha mostrat burleta i crític per l'accent que alguns dels seus col·laboradors i convidats del programa han tingut durant les seves intervencions.

El controvertit vídeo de Pablo Motos

Concretament, Pablo Motos no va deixar escapar l'ocasió per recriminar-li a Manolo Sarria, excomponent del desaparegut 'Dúo Sacapuntas', la manera en què aquest parlava que, per la seva naturalesa malaguenya, no pronunciava les esses.

«M'agradaria que fessis les preguntes, però amb totes les esses. Si us plau, Manolo, en perfecte castellà perquè el nostre concursant pugui entendre-ho bé», li demanava el presentador valencià fent referència al seu accent andalús. Sarriá mirava incrèdul a Motos que seguia fent broma amb els convidats alhora que assenyalava que «la gent no t'entén».

El col·laborador no va deixar escapar la burla que Pablo Motos estava fent sobre la seva manera de parlar i no va dubtar a preguntar al públic si l'entenien. Davant la resposta afirmativa dels assistents, Sarriá li va donar un cop que va deixar al presentador sense parla: «Llavors l'únic maldestre ets tu», li va replicar mentre rebia un sonor aplaudiment.

Ara ha sigut Teresa Rodríguez qui rescatava el controvertit moment produït fa temps al plató de 'El Hormiguero' per carregar contra Pablo Motos: «Motos, que li va preguntar a Roberto Leal si deixaria el seu accent, li demana a Sarriá que parli 'perfecte castellà' i no aspiri les -s. Sembla que Lorca, Zambrano o fins i tot García Márquez no parlaven 'perfecte castellà'. Fica-t'ho al cap, Pablo, l'andalús és perfecte», escriu l'excomponent de 'Podemos' en un missatge al seu compte de Twitter.

Rodríguez titlla Pablo Motos de patir «'andalufobia'»

El missatge de Teresa va encara més enllà i continua la seva crítica cap al presentador valencià assegurant que el que pateix és «'andalufobia' i és el prejudici que atribueix a l'andalús incultura i incorrecció. És un tipus molt concret de classisme i supremacisme».

«Ha de saber Pablo Motos que l'andalús o, més genèricament, els dialectes del sud, són la forma més comuna de pronunciació del castellà. En concret, l'aspiració de -s implosiva la fan la majoria dels parlants del castellà del món. A veure qui és l'inculte ara», explicava en la seva publicació, i acaba aplaudint la resposta de Sarriá: «Per cert, igual que Roberto Leal en el seu dia, magnífiques respostes de Manuel Sarriá i Jorge Cadaval. En nom d'Andalusia: gràcies».

Teresa Rodríguez fa referència en el seu 'post' a la reacció que Roberto Leal va tenir quan va acudir com a convidat a 'El Hormiguero' per ser el nou presentador de 'Pasapalabra'. En aquesta ocasió, Pablo Motos també va posar sobre la taula el seu accent andalús i li va preguntar què havia de fer amb ell durant el concurs deixant caure que dificultaria als concursants el fet de poder entendre'l.

«Al final no té res a veure l'accent amb la pronunciació o la dicció. Tractaré d'articular més i en el moment en què els concursants m'entenguin, que ho fan perfectament perquè fa 20 anys que treballo a la televisió, ja no hi ha problema», es va defensar Leal.

Les respostes al vídeo de Pablo Motos

Com no podia ser d'altra manera, el vídeo publicat per Teresa Rodríguez i la seva crítica a Pablo Motos no han passat desapercebuts per als seguidors de l'excomponent de 'Podemos'. Molts s'han sentit identificats i també han carregat contra el presentador per la seva burla a l'accent andalús.

«'El Hormiguero' i Pablito Motos insulten i falten el respecte als Andalusos cada vegada que poden»,«Què pots esperar de Pablo Motos? Precisament ell no és un model de correcció lingüística, gairebé que encaixat més en el de senyoret pompós i afectat», publicaven alguns seguidors.