Primer pla de Pablo Motos.

Pablo Motos sap que el tractament no és bo i que els diners no frenaran la malaltia

Motos admet que el problema que porta arrossegant 18 anys no se n'anirà mai

Pablo Motos va confessar fa un temps que pateix un trastorn des de fa 18 anys. Ho va confessar en un programa d'El Hormiguero en què va oferir diversos consells per vèncer l'insomni.

«Pràcticament tots estem tenint problemes per dormir i és una necessitat biològica que no és negociable. Si no dorms, et posaràs molt malalt i et deprimiràs. I a més, la falta de son fa que el nostre sistema immunitari, que és el que hauria de lluitar contra el coronavirus, si et toca, es redueixi un 70%», explicava.

«Si no dorms, et quedes sense els soldats al teu cos per lluitar contra el coronavirus», va assegurar al seu dia el valencià.

Pablo Motos confessa el seu trastorn en directe

Segons va admetre Pablo Motos, «jo tinc problemes de son des que vam començar a fer el programa de ràdio». És a dir, des que aquest conduïa No somos nadie a M80 pateix aquests tipus de problemes.

Imatge de Pablo Motos amb cara de preocupació a El Hormiguero
Pablo Motos ho ha deixat molt clar al plató de 'El Hormiguero'. | Atresmedia

 

«Ho he viscut. No ho he mirat al diccionari perquè m'ha passat a mi», deia.

«No hi ha miracles, hi ha algun remei il·legal, però no parlaré jo en un programa de televisió de porros», confessava en directe.

Pablo Motos deixava clar que «més enllà de l'hora de dinar cal evitar l'alcohol, el cafè i la migdiada. La migdiada cal treure-la perquè el que vols és que el somni de la nit, a més de quantitat, tingui qualitat perquè puguis arribar a la cinquena fase del somni, que és l'anomenada fase REM i que és la que et regenera», explicava a plató.

A més, assegurava davant l'audiència que «el que millor funciona és la rutina. Per regularitzar un somni de qualitat has de ficar-te al llit i aixecar-te cada dia a la mateixa hora, sense importar si entre setmana o cap de setmana».

El valencià reconeix que no és fàcil viure així

Motos no va voler obviar que el fred és clau perquè «el cos ha de disminuir la seva temperatura per començar a dormir». Per aquesta raó, és més senzill agafar el son en un lloc amb fred.

«Cal evitar les pantalles del mòbil o de l'ordinador almenys un parell d'hores abans de ficar-nos al llit», va assegurar.

Pablo Motos a 'El Hormiguero'
Pablo Motos al plató de 'El Hormiguero', en una imatge d'arxiu. | Antena 3
 

Pel que fa a les pastilles, «no són una opció saludable perquè que no produeixen un somni de qualitat i a la llarga tenen efectes secundaris importants. El meu metge salva la melatonina perquè té molts avantatges».

«A Espanya es ven en concentracions molt baixes, però a internet es poden comprar de 5 o 10 mil·ligrams que, segons el meu metge, estan força bé», ha sentenciat.

Si et despertes en mig de la nit, el presentador aconsella «no quedar-se al llit. T'has d'aixecar i has d'anar a una altra habitació a fer alguna cosa que no sigui mirar una pantalla».

Muntatge Pablo Motos i la seva dona Laura Llopis
Laura Llopis és conscient del patiment del seu marit pels seus problemes de son. | CatalunyaDiari

 

Pablo Motos assegura que els problemes de son el preocupen

I és que «el teu cervell relaciona ràpidament la teva habitació amb un lloc on no és possible dormir». Cal ser conscient que no pots tornar a aquesta habitació fins que no t'entri la son de nou.

Si no soluciones el problema, «hi ha una cosa més que pots fer: la respiració de quan dormim, que és l'anomenada 4-7-8. Agafes aire durant quatre segons, aguantes la respiració set segons i l'expulses per la boca durant vuit segons».

«Hi ha un altre truc boníssim. Cal prémer les cuixes alhora que agafes aire», afirmava el valencià. Finalment, no va poder fer una demostració en directe per les rialles dels seus companys.

Per a Motos, els problemes de son són més importants del que semblen. «Els homes que dormen cinc hores o menys tenen els testicles més petits que els que dormen set hores o més. Això és 100% real perquè perden testosterona», va concloure el presentador.