Primer pla de Pablo Urdangarin durant un partit d'handbol

Pablo Urdangarin ja sap què guardava el seu pare a la cel·la de la presó

Pablo Urdangarin ha vist com la veritat sortia a la llum

Pablo Urdangarin està bolcat en els seus estudis en el seu treball com a jugador d'handbol al Barcelona. Però, això no vol dir que no estigui pendent del que li passa a la seva família i del que se'n publica. Així és com ara s'ha assabentat de com era i de què tenia el seu pare a la cel·la quan va estar a la presó de Brieva.

El jove és conscient que Iñaki va complir condemna pel famós cas Nóos. Ho va fer en una estada que té poc a veure amb les que 'gaudeixen' els presos comuns. La seva no només tenia una gran mida, també disposava de nombroses comoditats.

El periodista Nacho Gay, director del portal Vanitatis, és qui ara ha revelat la veritat. Ho ha fet a través del llibre Urdangarin, relato de un naufragio.

Pablo Urdangarin s'assabenta dels 'luxes' que va tenir a la presó

El segon fill de la infanta Cristina va patir moltíssim quan el seu pare va haver d'ingressar a la presó. Això sí, dins del calvari que era la situació, es va sentir 'alleujat' que Iñaki tingués certes comoditats. Entre aquestes destacava el fet que va ingressar en un mòdul especial del centre penitenciari de dones de Brieva, on va estar sol.

Tots vam assabentar-nos d'aquest 'avantatge', però ha estat ara quan hem descobert altres privilegis que va tenir el pare de Pablo. Així, el periodista Nacho Gay ha explicat que va estar en un espai que semblava un 'loft' i que va ser reformat dies abans del seu ingrés. És més, pel que sembla, va gaudir de sala d'estar, llit de matrimoni, bany i fins i tot un pati de 200 metres quadrats.

Muntatge de Iñaki Urdangarin i el seu fill Pablo
Pablo Urdangarin sap com era la cel·la del seu pare | Catalunya Diari

A més de tot el que s'ha exposat, s'ha fet públic que el cunyat de Felip VI va gaudir en aquesta estada de més luxes. Exactament, tant de televisió com de bicicleta estàtica.

Sobre tots aquests beneficis, Gay ha afirmat per a El cierre digital: «Amb total certesa i seguretat, va ser un pres amb privilegis. Alguns s'entenen clarament, era un pres de naturalesa especial que estava en una presó de dones. Altres privilegis, òbviament, no s'entenen».

 

Pablo Urdangarin descobreix més detalls

El cosí de Victòria Frederica ha pogut conèixer a través del llibre publicat més detalls de l'estada del seu pare entre reixes. Entre aquests n'ha destacat un especialment que no deu haver agradat gens a la família del Rei. Estem referint-nos als escrits que Iñaki va dur a terme.

Pablo ha estat testimoni que Nacho ha exposat: «Dins de Brieva, en un quadern, anava escrivint les seves reflexions, una cosa així com unes memòries. Li han ofert una gran quantitat de diners de part d'alguna editorial, però ell ha dit que no. De moment, no vol agitar l'opinió pública».

Foto d'Iñaki Urdangarin pel carrer.
Pablo Urdangarin sap amb tota mena de detall com va viure Iñaki la seva condemna | GTRES

Així mateix, s'ha sabut que Urdangarin es va aferrar moltíssim a la fe i va trobar un gran suport en el capellà de la presó. Aquest va haver de reprendre'l en un moment donat per alguns dels seus gestos de conqueridor, gestos que no sabia com assumir la subdirectora del centre penitenciari.

D'altra banda, tan aviat com va entrar allà, l'encara marit de Cristina va confessar al sacerdot que temia pel seu matrimoni, ja que era a la corda fluixa per diferents raons. A més, com temia, la parella va acabar trencant-se per pressions, per la distància, pels rumors, per les escasses visites de la seva dona...

A tal punt va arribar la situació entre els pares de Pablo, que quan Iñaki va sortir de la presó ho va fer amb un objectiu al cap. I és que «volia trencar amb tot allò que l'envoltava i el marcava».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp