Primer pla de Paloma García-Pelayo

Paloma García-Pelayo revela el moment en què es va trencar i es va acabar tot

La periodista ha explicat públicament la tensa trobada que va tenir amb la Infanta Cristina

El darrer 4 de setembre, Paloma García-Pelayo es va tornar a asseure a plató amb motiu d'una nova entrega de l'especial de Cristina de Borbón, rota de amor. Telecinco ha decidit emetre el segon episodi d'aquest format malgrat la mala audiència que en va aconseguir amb el primer.

Aquesta vegada s'han repassat alguns dels moments més durs que va haver de viure la mare d'Irene Urdangarin quan el seu marit va tenir problemes amb la justícia espanyola. Sens dubte, aquest hauria estat un dels tants motius pel qual la parella va decidir trencar el seu matrimoni.

Així mateix, Paloma García-Pelayo és una de les moltes professionals que recorda aquests anys. Sobretot, perquè la periodista va ser testimoni de com la Infanta Cristina va viure aquesta dura situació.

Paloma García-Pelayo relata la trobada amb la Infanta Cristina

Tot va començar quan Iñaki Urdangarin i la Infanta Cristina no van tenir més remei que abandonar el país per mudar-se als Estats Units, concretament, a Washington. La principal raó del seu trasllat va ser pel cas de corrupció en què es va veure embolicat l'exjugador d'handbol el 2010. Tot i que tota aquesta complicada situació va començar uns anys enrere, el 2006.

Aleshores, les empreses presidides pel pare d'Irene Urdangarin es van veure perjudicades pel cas Nóos. De manera que el 2006, la Casa Reial va aconsellar al marit de la Infanta Cristina que deixés les empreses, encara que aquest va fer cas omís.

Tot i això, amb el pas del temps, aquesta situació es va tornar cada vegada més complexa, i el matrimoni no va tenir més remei que posar una solució definitiva. Així mateix, la decisió més encertada va ser mudar-se a l'altra banda de l'Atlàntic, a Washington, ciutat on Urdangarin va fitxar com a executiu de Telefónica.

Durant la seva estada als Estats Units, en plena polèmica, Paloma García-Pelayo va ser una de les periodistes que es va encarregar d'investigar a fons aquest assumpte. Per aquesta raó, ella mateixa també es va desplaçar fins a aquest país per aconseguir la màxima informació possible.

Tanmateix, allò que va passar, sens dubte, no entrava en els plans de la periodista. El que semblava ser un dia corrent, va acabar convertint-se en una anècdota per recordar. Tal com va explicar la col·laboradora de El programa de Ana Rosa diumenge al documental, s'hi va trobar cara a cara amb la Infanta Cristina en un supermercat.

«Ja sé que està nerviosa, no val la pena. Entenc que és complicat», així reproduïa Paloma García-Pelayo les paraules exactes que va dir a la germana del rei Felip VI. D'aquesta manera, preguntant-li com es trobaven, la periodista es va voler acostar a la Infanta Cristina. No obstant això, lluny de ser una trobada amistosa, la cunyada de la reina Letícia va deixar ben clara la seva postura. «Intentem portar una vida tranquil·la i vostès no ens deixen», va respondre rotundament a la madrilenya.

Encara que va ser un moment molt incòmode, anys després, Paloma García-Pelayo ha explicat com se sent. «No es canviava, sempre portava el mateix abric. Anava amb mal aspecte. Estava molt preocupada… Ella es va sorprendre que l'abordés així a la cara, jo no la volia incomodar», revelava.

Paloma García-Pelayo mirant a un costat
Paloma García-Pelayo es va trobar amb un membre de la família reial en un supermercat. | GTRES

A més, també va voler aclarir que, segurament, el motiu de la tensa trobada va ser pel que va passar dies abans. Així mateix, només uns dies enrere, va tenir lloc el polèmic moment en què Urdangarin va córrer pels carrers de la ciutat fugint de la presència dels mitjans. «Ella ens va dir que volia tenir una vida normal, però ja no. El seu marit estava imputat i ella ja estava retirada de l'agenda i la web de la Casa Reial», concloïa la periodista.

Un nou revès per a la família reial

Mentre l'especial de Telecinco segueix el seu curs, Paloma García-Pelayo ha estat testimoni de l'última trobada de l'exmatrimoni. Els pares d'Irene Urdangarin s'han trobat novament, però, en aquesta ocasió, sota unes tristes circumstàncies.

Tots dos van anar el darrer 4 de setembre al funeral d'Eduardo Roldán a la Catedral de Jaca (Osca), que va ser amic íntim de la família. Així mateix, l'exparella no va dubtar a donar el darrer adeu al basc. Això sí, no van estar sols perquè també van ser acompanyats per dos dels seus fills, Pablo i Miguel. A més, la Infanta Elena també va anar a acomiadar-se de l'exdirector i gerent de l'estació de Candanchú.

▶️ Vídeo del dia