El Rei Joan Carles I molt seriós

Pànic a la Zarzuela: «Tinc cartes que demostren que Joan Carles és el meu pare»

Ingrid Sartiau segueix lluitant per ser reconeguda com a filla legítima del Rei emèrit

Tot i que el rei emèrit va marxar de país per donar-li un respir a la monarquia espanyola després de totes les polèmiques que ha protagonitzat durant els últims mesos, sembla que ni el seu exili l'exempta de convertir-se en notícia.

El rei Albert de Bèlgica ha reconegut finalment com a filla legítima a Delphine Boël després de diversos anys de batalles judicials i aquest cas ha recordat al d'Ingrid Sartiau, una dona belga de 54 anys que porta des de l'any 2013 intentant que se la reconegui com a filla legítima de Joan Carles I.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida d'Ingrid Sartiau (@sartiau) el

Va ser la seva mare qui li va confessar que ella havia nascut fruit d'un idil·li entre ella i el rei emèrit i des de fa anys està lluitant als tribunals per aconseguir ser reconeguda. No obstant això, i a diferència de Delphine Boël, el seu cas encara no ha obtingut bons resultats.

El 2015, la Sala Civil del Suprem va rebutjar la demanda per 7 vots en contra i 3 a favor. No contents amb això, els juristes també van estimar que la demanda d'Ingrid Sartiau incorria en contradiccions i resultava «llisa, planerament falsa, frívola i injusta».

Tots aquests arguments van suposar que en aquell moment la belga perdés totes les esperances i que resultés molt dolorós per a ella, perquè en cap moment va sol·licitar una compensació econòmica.

«El meu únic desig és ser reconeguda, no és una qüestió de diners. Treballo com tothom. Si hi hagués algun tipus d'herència, aquesta hauria d'anar pel poble espanyol», va dir fa uns anys en una entrevista amb 'Look'.

El cas de Delphine Boël ha donat esperances a Ingrid Sartiau

No obstant això, i encara que semblava que anava a donar-se per vençuda, Ingrid segueix disposada a seguir endavant amb el seu propòsit. «Tinc molta paciència, seguiré lluitant», va manifestar fa un temps a 'Ok Diari'. I sembla que el cas de Delphine Boël li ha donat una empenta per seguir endavant.

«Estic molt emocionada per Delphine i per la seva família. La seva ha estat també una gran batalla i el seu èxit m'anima a continuar amb la meva», ha comptat Ingrid ara en una entrevista per a 'Ok Diari'. Allà també ha mostrat la seva tristesa per haver de lluitar perquè siguin reconegudes pels seus propis pares. «És una llàstima que hàgim de lluitar per guanyar-nos el reconeixement».

Semblava que la seva batalla anava a finalitzar després d'haver estat rebutjada la seva demanda en l'any 2015, però la belga no està disposada a parar fins a ser una filla legítima de Rei emèrit: «Estem preparant totes les proves noves». I ha confessat que té uns documents que proven la paternitat de l'excap d'Estat. «Tinc cartes que proven que Joan Carles és efectivament el meu pare».

Està treballant en la denúncia que vol imposar des del seu país, i en una entrevista que va fer allà ha explicat que si no pot venir a Espanya, arribarà fins on faci falta per fer justícia. «La meva intenció és que de cara a finals d'any pugui viatjar a Madrid, però si no resulta, arribaré fins a Estrasburg si cal».

«M'ha costat gairebé una depressió i molt dolor, perquè el Tribunal va considerar que estava venent una fantasia. Tinc la mala sort que sigui un rei, però si hagués estat un carnisser, hauria fet els mateixos passos», confessava fa uns mesos.

També ha explicat que fa molt de temps que intenta contactar amb Joan Carles I i que mai ho ha aconseguit i l'espanta no poder acomiadar-se d'ell com ella voldria. «Tinc por que un dia rebi males notícies. Com faré per dir-li adéu. Mai no autoritzarien una visita si es posés malalt».