Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la reina Letícia Ortiz

El pare de la reina Letícia amenaça de parlar i adverteix la seva neta Elionor

Letícia adverteix Elionor de l'enuig del seu avi amb els seus companys

Jesús Ortiz, el pare de la reina Letícia, va denunciar fa uns quants dies que havia estat víctima d'un intent d'engany. Ho va fer a través del seu perfil de Twitter, on va compartir una captura de pantalla d'un correu que havia rebut i que sospitava que podia tractar-se d'una trampa. La seva reacció, carregar contra els mitjans després de fer-se ressò de la seva publicació a les xarxes.

La seva crida a la policia a través del tweet publicat va transcendir als mitjans de comunicació. Els titulars afirmaven que el pare de la reina Letícia havia estat estafat, motiu pel qual el periodista ha carregat contra la premsa.

Fotomuntatge de la reina Letícia i el seu pare, Jesús Ortiz.
L'avi d'Elionor és periodista com la seva mare. | CatalunyaDiari
 

Davant la polèmica generada i la confusió sobre si havia estat víctima d'un engany o no, Ortiz ha publicat un altre missatge. En aquest aclareix que no i que la seva intenció era la de denunciar el phishing i advertir la resta de possibles receptors del correu maliciós.

Les persones que coneixen Ortiz s'han posat en contacte amb ell per preguntar-li la informació. «He hagut d'explicar unes 20 vegades que no vaig ser víctima de cap frau, que només vaig intentar advertir altres receptors. I per cert: no vaig reaparèixer (perquè no vaig desaparèixer) i tinc 73 anys (per als juntalletres casposos)», ha escrit, manifestant el seu enuig.

Letícia sap que no va arribar a ser estafat

Jesús Ortiz va deixar clar que no havia caigut en el parany. Va decidir compartir aquesta circumstància a Internet amb una menció a la policia perquè els seus seguidors coneguin el que està circulant. La seva intenció és que es trobés els estafadors i així posar fi als intents d'estafes.

Foto de Jesús Ortiz caminant pel carrer.
Ortiz adverteix dels perills de les xarxes socials. | Europa Press
 

«Hola, estimat beneficiari. La Unió Europea proporciona compensació a totes les víctimes de frau. El seu correu electrònic va ser trobat a la llista de víctimes d'estafa. Es pagaran un total de 3.500.000,00 euros com a compensació per tots els casos de frau el 2022».

«Considera't afortunat d'haver estat seleccionat per rebre una compensació de la Unió Europea», així acabava el missatge complet rebut a la bústia de correu de Jesús Ortiz. Un missatge amb què demostra sentir-se molt molest perquè la premsa s'hagi fet ressò d'aquesta denúncia.

Una crida que ell mateix va fer pública en una xarxa social com Twitter. La seva crítica als mitjans afecta els seus companys de professió, ja que ell és també periodista.

Letícia, preocupada per l'enuig del seu pare amb la premsa

Al comentari d'un internauta sobre que els «juntalletres casposos» són també els seus companys de professió, Ortiz deixa clar que ell no sent identificat amb ells. «No, com un pirata no és col·lega de professió d'un marí mercant, encara que faci servir les mateixes tècniques que el professional rigorós», apunta.

Jesús Ortiz es va jubilar el 2021 amb 72 anys. «Des del 1969 a l'ofici de comunicar: ràdio, impresa, televisió, digital, corporativa. M'he jubilat de la meva relació laboral, però no de la meva professió».

D'aquesta manera va anunciar la seva jubilació a les xarxes: «Ja oficialment jubilat. Em pregunten que per què passo a la reserva si estic bé i contesto que perquè cal deixar lloc als altres. I val, sí: perquè necessito una mica més de temps per a la meva família i les meves coses».

Fotomuntatge de la reina Letícia i la princesa Elionor.
Letícia observa el missatge amb què Jesús es refereix a la premsa i com li pot afectar això a Elionor. | CatalunyaDiari
 

Clara referència a gaudir i passar temps amb la seva dona, Ana Togores, les seves filles, Letícia i Telma, i les seves netes, Carla, Amanda, Erin, Elionor i Sofia. Ortiz es va dedicar més de cinc dècades al món de la comunicació. Una passió que va heretar de la seva mare, Menchu Álvarez del Valle i que va saber transmetre a la seva filla Letícia.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp