Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jesús Ortiz sopant en un restaurant de Madrid el 2 de gener de 2011

El pare de la reina Letícia, a punt de perdre la demanda judicial

Jesús Ortiz recorre la primera sentència contra el mitjà de Pedrojota Ramírez

Jesús Ortiz, el pare de la reina Letícia i sogre de Felip VI, podria tornar a quedar a l'altra banda d'una sentència judicial. En aquest cas, la causa que està en tràmit es deu a una demanda que va dirigir al periodista Pedrojota Ramírez.

Aquest assumpte ve d'abans, ja que la jutgessa Carolina González Pérez en un primer moment va donar la raó al comunicador. I aquest, que no ha quedat satisfet amb la decisió del tribunal, i ha decidit recórrer la deliberació de la magistrada.

La suma que ha sol·licitat Ortiz arribaria als 8.000 euros, quantitat que posaria fi al dany moral que ha provocat la informació.

El judici es va celebrar a les instal·lacions de Pozuelo de Alarcón, concretament als jutjats mixtos. En tractar-se d'un cas de dret civil, el demandant es va delegar a primera instància. Un cop rebuda la valoració de l'òrgan jurídic, va decidir ascendir el procés a l'Audiència Provincial de Madrid davant la negativa de la reguladora.

El segon error

Segons avança el mitjà 'ESdiario', tot apunta que la segona decisió de Carolina González tornaria a ser a favor del director de 'El Espanyol'. És a dir, Pedrojota seguiria tenint la raó de cara a la justícia i se li denegaria de nou al pare de la reina.

Si la conclusió final a tot aquest embolic fos aquesta, Jesús Ortiz encara tindria la possibilitat de recórrer en cassació al Tribunal Suprem. Òrgan que actuaria com a últim recurs per a donar-li la raó.

El que és cert és que quan diversos jutges coincideixen a l'hora de prendre una determinació, l'esperança que la balança s'inclini cap a una altra direcció és menor. El motiu de tot aquest enrenou és que 'El Espanyol' va publicar una informació que titllava els Ortiz de republicans.

Davant la clara connexió que manté amb la Casa Reial, el pare de Letícia va decidir aferrar-se al poder judicial. La principal vulneració que s'ha estudiat en aquest assumpte  és la intromissió a l'honor, però de moment ha estat denegada.

L'origen de la demanda

Tot va començar amb unes paraules de la tieta de Letícia, Henar, que va comentar a un mitjà de comunicació que la seva família era republicana. Com que la font procedia de primera persona i no es tractava de cap tipus d'informació privada, la jutgessa ha desestimat la causa.

A causa d'això Jesús Ortiz ha quedat retratat de cara als mitjans, ja que l'única persona amb qui podria tenir algun problema legal és la seva germana. De fet, segons han pogut saber alguns mitjans, aquesta és la principal font de defensa del demandant.

El martell de la justícia no és una cosa que normalment caigui de la banda dels Ortiz. Ja va passar quan la seva filla Telma va demandar 50 mitjans de comunicació per l'assetjament i la intromissió a la seva vida privada que li van ocasionar.

En aquell moment, la germana de la reina pretenia guanyar una batalla que havia perdut el dia que es va plantar a la Cadena Ser. Aleshores va actuar com a germana de la promesa a la corona, i va exercir de confident davant les preguntes dels periodistes.

El cap de la família Ortiz s'ha dedicat durant més de mig segle a la premsa i a la comunicació, i.  aquest any s'ha retirat de l'activitat laboral. Ha rebut moltes paraules amables sobre la seva trajectòria professional, sobretot per part de la premsa. Avui en dia, la seva imatge es troba una mica més vulnerada per l'aldarull judicial que han suposat les declaracions de la seva germana.