Els pares de Julen.

Els pares del petit Julen somriuen dos anys després: tenen una nena

Han aconseguit refer la seva vida després de la mort del seu primer fill i la pèrdua del segon al pou de Totalán

La tràgica mort del petit Julen fa poc més de dos anys va commocionar Espanya sencera. Els angoixants dies d'incansables intents per rescatar el nen del pou de més de 100 metres de profunditat i amb prou feines 28 centímetres de diàmetre on havia caigut van mantenir en suspens tot un país, sense que a la fi les esperances per salvar la vida de Julen arribessin a bon port. El petit havia mort, deixant destrossats uns pares als quals la vida ja havia tractat amb molta duresa anteriorment.

José i Victoria van perdre al seu petit fill de només dos anys en aquell fatídic pou de Totalán, a Màlaga, el gener de 2019. Però ja havien perdut el seu primer fill just dos anys abans de la tràgica pèrdua de Julen. Oliver moria als seus tres anys de vida després d'un infart en ple carrer. Semblava mentida, però la història es repetia amb el petit Julen, que els havia tornat la il·lusió. Un fatídic 26 de gener 2019, els miners asturians treien el seu petit Julen sense vida del pou, després d'un operatiu de rescat sense precedents, enderrocant la mica d'esperança que els quedava als seus pares i a Espanya sencera.

José i Victoria es van casar només un mes després de perdre el seu fill Julen, fent-se junts més forts que mai davant del dolor. Era fàcil esfondrar-se, però van treure forces per seguir endavant i ara, dos anys després de la tragèdia i sense poder oblidar allò, tornen a somiar.

Victoria i José, feliços amb la seva filla

La vida els va arrabassar els seus dos fills, però han aconseguit fer un pas endavant i trobar motius per somriure i, lluny de tenir por de concebre un altre nadó pel fatal destí dels seus dos petits, acaben de tenir la seva primera filla, segons avança 'la Razón', un regal de la vida a què la parella no ha volgut renunciar. Tots dos van mantenir sempre el desig de ser pares i aquestes ganes, al costat de la seva valentia, els han portat a recompondre la seva família.

Ja per aquell temps, quan van perdre Julen, Victoria va afirmar que volia donar un germà al seu fill que acabava de traspassar. Per això, de ben segur l'arribada de la seva nena a la família fa aproximadament un mes fa molt feliç al matrimoni i a tota la família. Però el camí no ha estat fàcil, tenint en compte que la tragèdia d'aquell gener de 2019 va continuar amb un llarg camí judicial perquè es fes justícia amb l'amo de la parcel·la on se situava el pou on va caure el petit, David Serrano.

El propietari de la finca va ser condemnat a un any de presó i a pagar una indemnització al matrimoni mitjançant quotes mensuals que, segons els pares de Julen, no estava abonant pràcticament cap mes fins ara. Justament per això, el desembre passat, la Fiscalia i els pares de Julen van demanar l'empresonament immediat de Serrano, que va abonar llavors una quantitat de 500 euros per a evitar-ho. Ha evitat entrar a la presó, però podria fer-ho si a partir d'ara deixés de pagar de nou la indemnització.