Primer pla de Jaime Peñafiel

Parla Jaime Peñafiel: «Els reis Felip i Letícia són uns miserables»

Jaime Peñafiel ha tingut unes paraules molt dures contra Felip i Letícia

Jaime Peñafiel és un dels periodistes especialitzats en casa reial que més polèmica genera amb les declaracions que fa. Quan Joan Carles I era el rei, feia reportatges i articles força condescendents amb ell l i la seva família. Tot i això, les coses van canviar quan Felip i Letícia es van convertir en els monarques, i ara el comunicador els ha dedicat un insult.

El granadí ha concedit una entrevista a la seva amiga Pilar Eyre en què ha criticat durament el cap de l'estat i la seva dona.

Primer pla de Felip i Letícia mirant cap a la mateixa direcció
Jaime Peñafiel no té cap mena de simpatia per Felip i Letícia | GTRES

Jaime Peñafiel insulta Felip VI i Letícia

Aquesta setmana, el col·laborador de televisió ha celebrat que ha complert 90 anys. Ho ha fet en una vetllada amb els seus familiars i amics, i tots ells li han felicitat l'aniversari. Això sí, no ha rebut la felicitació del palau de la Zarzuela, encara que el seu entorn ho ha intentat.

Pilar Eyre, col·lega de Jaime, ha explicat que volien que la institució esmentada li enviés un missatge pel seu aniversari. Però ha estat impossible, com li han explicat: «S'hi van negar en rodó. Un excap de Peñafiel va dir rient: "Com l'han de felicitar? No saps la quantitat de vegades que m'han pressionat perquè prescindís de la seva col·laboració, i sempre ens hi hem negat"».

Jaime Peñafiel de perfil
Jaime Peñafiel ha criticat l'actitud de Felip i Letícia amb Joan Carles | GTRES

Aquesta mala relació actual entre la casa reial i el periodista és perquè ell ha estat i és molt crític amb el rei i la reina. I així ha quedat de manifest en la breu entrevista que ha concedit a Eyre per al blog que aquesta escriu a 'Lecturas'. Una conversa en què ha exposat que està absolutament en desacord amb com la manera com Felip i Letícia tracten Joan Carles I.

En aquest sentit, ha manifestat: «Em vols dir per què Sofia pot viure a la Zarzuela i el seu marit no? Podria anar a viure a un bon pis a la Castellana, per exemple». I, visiblement enfadat, ha afegit: «Felip i Letícia són uns miserables. Mira que no deixar-lo tornar a casa seva, al seu país!».

En aquest punt, s'ha referit a la visita recent de l'emèrit a Sanxenxo després de dos anys vivint a Abu Dhabi. Ha afirmat: «Més discret no va poder ser, quan va venir de viatge. Quina culpa en té, ell, que els periodistes hi anessin o que la gent l'aplaudís?».

Muntatge amb fotos de Jaime Peñafiel i Felip VI.
Peñafiel ha revelat que la trobada entre Joan Carles i Felip va ser molt dura | Catalunya Diari

Així mateix, Eyre ha revelat que Jaime és de les poques persones que sap com va ser la trobada entre pare i fill quan el primer va tornar a Madrid. Diu que el periodista li ha explicat que «els crits de Joan Carles se sentien per tot el palau. I és que Felip va començar dient al seu pare: "No et parlaré com a fill, sinó com a cap d'estat"».

«Joan Carles es va emprenyar moltíssim. A mi, un fill meu em diu això i li clavo una puntada de peu al cul que l'envio a la quinta porra».

▶️ Alertan a Letizia de los peligros de las visitas del emérito

Jaime Peñafiel revela més dades de la família reial

L'andalús ha parlat moltes vegades de la vida privada de la família reial. I ara ho ha tornat a fer en aquesta entrevista que ha concedit a la seva amiga. Per exemple, no ha dubtat a confessar-li una dada sobre la reina emèrita.

En concret, li ha revelat: «De tots els periodistes que anàvem amb els reis, Sofia tenia debilitat per J.J. Benítez, que després es va fer autor de ciència-ficció. Li escrivia poemes, i ella es posava vermella».