Alba Santana amb la seva mare Mila Ximénez

L'enorme patrimoni que Mila Ximénez deixa als seus hereus

La col·laboradora de televisió comptava amb diferents empreses que li reportaven bastants ingressos

Abans de la seva mort, Mila Ximénez va voler reunir tota la seva família. «Ens ha dit a cadascú el que volia dir-nos i com hauríem de fer les coses fins i tot», ha assenyalat el seu germà Manolo. Segons sembla, ho tenia tot ben clar, fins i tot el repartiment del seu patrimoni.

Les seves paraules sempre eren tingudes en compte pels seus afins, que acataven les seves ordres sense objeccions. Totes aquestes indicacions van quedar en la més estricta intimitat. No obstant això, també s'han destapat alguns negocis i el patrimoni que deixa la periodista andalusa.

Des de l'entorn de Mila Ximénez es revela que ho va deixar tot «lligat i sanejat», sense cap classe de càrrega per a la seva filla Alba Santana. L'any 2020, quan se li detecta el càncer, va decidir liquidar l'última empresa que tenia al seu nom.

Es tractava d'Alexal i Malube SL, on apareixia la seva primogènita com a administradora. A través d'aquesta societat s'encarregava de facturar tot el vinculat amb un negoci de cosmètica en què es va implicar. Aquella aventura no va resultar tot el positiu que s'esperava.

Si ens remuntem una mica més en el temps, trobem una altra empresa al seu nom. El 2004 va posar en marxa Almisan 2 SL, que es dedicava al sector de la consultoria.

Tenia el seu domicili fiscal a Sevilla i l'any  2016 la va dissoldre. Aquesta és la part empresarial que es coneix de l'ex de Manolo Santana. Però darrere de tants anys de treball, també es troba un elevat patrimoni.

La col·laboradora de televisió residia des de fa més de deu anys en un habitatge al barri de Salamanca de Madrid. Encara que al principi vivia de lloguer, al començament de 2020 va decidir mudar-se a una casa més gran. Volia tenir espai per rebre a la seva filla i als seus nets quan tornessin d'Amsterdam.

També era la llar que acollia als seus germans cada vegada que venien a visitar-la. Mila Ximénez era una gran amfitriona, a qui li agradava molt la companyia dels seus éssers estimats.

Aquest canvi de residència va il·lusionar molt a la periodista, com revela un company de 'Sálvame'. El que no sabia és que uns mesos després li detectarien la malaltia.

Fa un any i mig va decidir fer-li un gir a la seva vida amb aquesta mudança. Es va traslladar a un habitatge a Chamartín, de 204 metres quadrats, per la qual abonava tots els mesos 2.700 euros.

Estava molt còmoda vivint d'aquesta manera, sense els lligams d'una hipoteca. Tenia molt clar que «els diners els volia per gaudir, viure i viatjar a veure els seus nets», aclareixen els seus afins.

Més enllà del seu treball a la televisió, aquesta classe de personatges famosos solen facturar per la seva presència en esdeveniments socials, tant si són discoteques o festes privades, a més d'exercir d'imatge de certes empreses.

El solitari viatge de la seva filla Alba

Més enllà de la malaltia de la Mila, hi va haver un altre tema que va aixecar molta polèmica i va ser el solitari viatge de la seva filla Alba a Espanya. Quan va començar a empitjorar, va fer les maletes i va venir des d'Amsterdam. Ho va fer sense els seus fills i sense el seu marit, Aviv Miron.

No la van acompanyar en aquests moments tan delicats, ni tampoc quan es va produir la mort. Una cosa que va resultar bastant estranya. Es va al·legar que havia realitzat el «viatge molt ràpid i sense saber el temps que seria aquí», assenyalen.

També hi va haver una altra persona absent en el funeral. L'esposa del seu germà Manolo Ximénez, que va haver de tornar a Sevilla abans del previst. En qualsevol cas, Mila veurà complert els seus somnis.

Les seves cendres volaran a Amsterdam per estar amb la seva filla i els seus nets. Ella era el que desitjava, i així l'hi havia transmès a la seva gent.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.