Pedro Carrasco

Pedro Carrasco no es creuria què ha fet la seva filla amb Rocío Jurado per diners

Rociíto és l'encarregada de gestionar el museu de Rocío Jurado

Fa tan sols dos mesos des que es va complir un dels somnis més grans de Rocío Jurado: tenir el seu museu a la seva Chipiona natal. Després de molts anys d'incertesa i polèmiques, la filla de Pedro Carrasco va aconseguir fer realitat el somni de la seva mare. El 2 de juliol s'obria el museu Centro de Interpretación de Rocío Jurado.

El museu alberga gairebé prop de 400 vestits i objectes personals de la cantant. La majoria han estat cedits per la seva filla Rocío Carrasco. Entre les pertinences hi ha una rèplica de la famosa estàtua de la Jurado, un piano de cua i el seu icònic Mercedes descapotable. També s'hi poden trobar multitud de fotografies inèdites, moltes al costat de Pedro Carrasco o Ortega Cano. El museu és una celebració de la vida de l'artista. El regidor de Turisme en va remarcar la importància per a Chipiona: «És un autèntic reclam turístic, a més això li ho devíem a Rocío».

El museu de Rocío Jurado: tot un èxit en xifres

El museu ja està obert al públic fa més de dos mesos, i ha esdevingut tot un reclam per als fans de la cantant i també per al turisme de Chipiona: «Han vingut des de molts punts d'Espanya, també veïns de la zona que no volen perdre's cap detall. És molt emocionant», comentava un treballador al portal Look.

Rocío Carrasco
Rocío Carrasco en l'obertura del museu de la seva mare. | EUROPA PRESS

Segons diversos treballadors del museu, una mitjana de 300 persones compren al dia l'entrada per conèixer una mica millor la història de l'artista. El museu estaria generant al voltant de 2.400 € cada dia. Sens dubte ha esdevingut un negoci que està generant importants beneficis. A més a més, han assegurat que tots aquests diners també serviran per anar renovant-lo i afegir novetats: «L'obertura és recent, però ha tingut bona resposta i molts suggeriments, així que s'hi aniran incorporant coses noves», revelava un treballador del museu al portal Look.

En total, el museu hauria recaptat prop de 150.000 € en només dos mesos. Certament, és un èxit aclaparador que enorgulliria molt La más grande i també Pedro Carrasco, que protagonitza alguns passatges del museu.

No obstant això, un cop s'acabi el període estival, l'afluència de públic començarà a disminuir. A l'estiu, Chipiona es converteix en una de les destinacions clau de Cadis i això ha ajudat molt el seu èxit.

Rocío Carrasco
La inauguració del museu no va estar gens fàcil. | GTRES

La polèmica del museu de Rocío Jurado

Arribar fins aquest punt no ha estat gens fàcil, Rociíto s'ha hagut d'enfrontar a dures batalles legals per poder obrir-lo. La filla de Pedro Carrasco explica a la docusèrie En el nombre de Rocío que Amador era el principal culpable que en frenava l'obertura:

«Per això surt Amador del museu. Si em culpa d'això, ho està fent d'una manera errònia. Jo no he fet festes al museu fins a les tantes del matí amb ningú. Jo això no ho faig, perquè ús de raó. Sé que pot passar que em facin fora d'un lloc de treball si no compleixo amb la meva obligació», sentenciava la filla de Pedro Carrasco.

La periodista Paloma García-Pelayo confirmava les paraules de Carrasco: «Hi va haver, fins i tot, una intervenció policial pel que allà s'armava. El que em sembla d'escàndol és que, precisament, Amador, hagi estat culpant Rocío. Ell ha estat la persona que ho ha fet pitjor i que més ha abusat i més excessos ha comès. A més, hi havia pel mig una subvenció important i això són diners públics, senyor Mohedano».

Finalment, després de 16 anys des de la mort de Rocío Jurado, el museu s'ha obert al públic i ha esdevingut el lloc idoni per recordar la trajectòria artística i personal de la cantant.

▶️ Vídeo del dia