Imatge d'arxiu del presentador dels informatius de Telecinco, Pedro Piqueras

Pedro Piqueras diu «prou» a Telecinco després de l'última de 'Sálvame'

Una vegada més, el programa del cor va donar pas als informatius de manera surrealista

La cara de Pedro Piqueras als 'Informativos de Telecinco' del passat dilluns 8 de febrer ho deia tot. 'Sálvame' acostuma a esgotar al màxim la seva emissió encara que això signifiqui ocupar part dels primers segons dels informatius. El programa presentat per Jorge Javier Vázquez és l'encarregat de donar pas al periodista i són moltes les ocasions en què aquest relleu no es dóna en les condicions oportunes.

De ballar a 'Sálvame' a informar sobre les morts de la Covid-19

La guerra oberta entre María José Campanario i Belén Esteban s'ha convertit en el tema principal de 'Sálvame'. Com no podia ser d'una altra manera, des del programa fan servir la cançó 'María José' composta per Enrique Anaut, concursant de la segona edició d''Operación Triunfo', a manera de sorna cada vegada que el tema sortia al plató.

La cançó es va convertir en la banda sonora de tota la tarda i, al final del programa, Paz Padilla i Anabel Pantoja es van animar a ballar com s'acostuma a fer a la xarxa social TikTok: «Ara ho balleu tot com un TikTok, ara tot és un TikTok en la vostra vida» opinava divertida Lydia Lozano. «Fem el nostre TikTok, on és el mòbil!» exclamava la presentadora mentre animava els col·laboradors a participar en el ball.

I així, mentre Paz Padilla i Anabel Pantoja ballaven amb la música de 'María José' de fons, la imatge de Pedro Piqueras va aparèixer esperant que li donessin pas des del plató. Una cosa que no va passar. Tres surrealistes segons on els espectadors van veure com el periodista, amb cara de no entendre res, esperava que li donessin pas sense saber quan començar a parlar.

Mirant cap a una banda, buscant que algú li donés algun tipus d'explicació i saber si ja podia començar els informatius o havia d'esperar que a 'Sálvame' haguessin de deixar de ballar, Pedro Piqueras va arrencar amb males notícies: «Bona, nits. Avui s'ha consumat el trist rècord de morts per Covid-19 durant un cap de setmana en aquesta tercera onada, són 909 les persones que han perdut la vida des del passat divendres», explicava el periodista.

Telecinco estava obligada a separar els dos espais

No és la primera vegada que passa una cosa semblant. Des que 'Sálvame' ha decidit estirar al màxim la seva emissió, són diverses les ocasions en què la transició d'un espai a un altre es realitza de manera abrupta i de vegades surrealista. Es tracta d'una estratègia per part de Telecinco de mantenir a l'audiència enganxada fins a l'últim segon perquè empalmin amb Piqueras i així guanyar una mica de terreny a la seva competidora, Antena 3.

Des que Atresmedia es va quedar amb els drets de 'Pasapalabra', la cadena ha anat guanyant audiència i amb això els seus informatius. Per aquest motiu, Mediaset aposta perquè 'Sálvame' cedeixi espai a Piqueras gairebé sense transició. Però aquesta situació no ha agradat a l'audiència, que no entén com es pot passar d'un ambient festiu a una cosa tan seriosa com les notícies d'aquesta manera.

Mentre Pedro Piqueras espera el seu torn, aquest ha hagut de presenciar balls, nus a la neu, declaracions d'amor i tota mena de situacions que casen bé amb 'Sálvame', però que deixen en estat de xoc a l'audiència quan el periodista comença el seu espai informatiu amb un to molt més professional i seriós.

Fa uns mesos es va comentar que Telecinco estava obligada a separar els dos espais amb un anunci per evitar aquest tipus de situacions. Però ni rastre d'això. Com a conseqüència, són moltes les vegades que l'audiència ha mostrat el seu malestar a les xarxes socials opinant que 'Sálvame' falta al respecte als informatius i que la cadena hauria de fer alguna cosa per evitar aquest tipus de situacions que freguen la vergonya i li resten credibilitat.