Primer pla de Penélope Cruz.

Penélope Cruz assenyala als seus pares mentre plora i confessa què ha hagut de fer

Penélope Cruz s'emociona en la seva darrera aparició pública

Penélope Cruz ha viscut un moment d'allò més emotiu que li ha impedit oblidar-se dels pares. Amb llàgrimes als ulls i molt emocionada, l'actriu assistia fa uns dies al lliurament del Premi Nacional de Cinematografia. La madrilenya va ser una de les guardonades i va recordar davant els presents com va ser de dur convertir-se en una de les millors actrius del nostre país.

El camí per complir el seu somni no va ser gens fàcil i va arrossegar els seus pares, que mai es van apartar d'ella. Tot i que al llarg de la seva trajectòria la seva feina ha rebut nombrosos reconeixements, ha estat aquest darrer guardó el que més emoció li ha fet.

Penélope Cruz reconeix entre llàgrimes la tasca dels pares

Penélope Cruz va brillar, com sempre, a la catifa vermella del Festival de Cinema de Sant Sebastià vestida amb un impressionant dues peces de Chanel. I és que l'ocasió no era per menys, ja que la dona de Javier Bardem era premiada per la seva trajectòria professional.

Un ampli currículum que va començar ben aviat a mans de Pedro Almodóvar i que va acabar enlairant-se a Hollywood. A la seva carrera compta amb fins a quatre nominacions als Oscars i tretze als Goya dels quals en va arribar a guanyar tres. A més d'altres guardons en festivals europeus.

Foto de Penélope Cruz rebent el Premi Nacional de Cinematografia (2022)
Penélope Cruz recorda i agraeix el suport dels seus pares per convertir-se en actriu | Europa Press

Però amb el Premi Nacional de Cinematografia posa el colofó als seus millors anys com a actriu. En el moment de la recollida, Penélope va pronunciar un emotiu discurs que es va centrar en la tasca que van fer els pares per veure complert el seu somni.

«El cinema és i ha estat la meva passió des de petita, des que somiava al saló de casa dels meus pares amb explorar mons més enllà del nostre barri», va explicar. «He d'agrair molt als meus pares que tinguessin la generositat immensa de donar-me suport en un camí que els era tan aliè», va afegir.

«Gràcies, pare, on siguis, sé que hauries gaudit molt d'aquest moment; i gràcies la mare», deia amb la veu trencada. «La dedicació als teus fills segueix sent per a mi avui un model de referència per entendre la vida», va assenyalar la dona de Bardem.

També va aprofitar l'ocasió per dedicar-li el premi al marit i als fills, Luna i Leo. «Al meu marit, Javier, i al meu fill ia la meva filla, que són el més meravellós d'aquest món», va manifestar.

Penélope Cruz donarà els diners del guardó

Penélope Cruz es va mostrar molt agraïda amb aquest últim reconeixement a la seva tasca com a actriu. Un guardó que va voler compartir amb aquells que més ho necessiten i així comunicava que pensava donar a diverses causes.

Una part anirà directament a l'Associació d'Afectats per la Hipoteca, en reconeixement per la seva pel·lícula En los márgenes on afronta aquesta qüestió. Un altre terç anirà a la Unitat contra el Càncer de l'Hospital de la Paz. I, finalment, una altra dotació anirà al Fons Assistencial que la sogra, Pilar Bardem va crear fa anys per ajudar «companys de professió que estan passant dificultats».

Imatge de Penélope Cruz.
Penélope Cruz donarà els diners del premi a diverses causes benèfiques | GTRES

La cara més generosa de Penélope va ser la protagonista d'una jornada carregada d'emoció i, sobretot, d'agraïments. En el seu discurs tampoc no es va voler oblidar d'Almodóvar qui va ser l'artífex de molts dels seus grans èxits com a actriu.

Sens dubte, aquest moment viscut al Festival de Sant Sebastià ha estat un dels més importants a la seva carrera, però no l'últim. Als seus 48 anys, continua sent una de les actrius més cotitzades i segur que la tornarem a veure recollint algun premi més.