Primer pla de Pep Guardiola

Pep Guardiola lamenta la mort d'una persona molt estimada: «Era com un pare»

Pep Guardiola va aparèixer en roda de premsa amb una samarreta molt especial: «És un dia trist per mi i per a la meva família»

Dies de dol per als aficionats del futbol i, especialment, per a Pep Guaridola. El dissabte 19 d'agost va morir una llegenda per a molts tifosi. Carlo Mazzone, exentrenador de Pep Guardiola en la seva etapa com a jugador al Brescia, va perdre la vida als 86 anys a Roma, a Itàlia.

Mazzone era una de les figures més emblemàtiques del futbol italià i per a molts va ser molt més que una inspiració. De fet, va ser l'italià el que es va convertir en una persona molt important per a Pep Guardiola durant el període a Itàlia.

La samarreta per commemorar Mazzone

Dissabte, el City de Pep Guardiola va imposar-se per 1-0 al Newcastle en un partit on els del català van patir més del que estava previst. Un solitari gol de Julián Álvarez al minut 31 va desencallar el duel. Després del partit, Guardiola va anar a la roda de premsa amb una samarreta molt especial per a ell i va fer unes declaracions davant de tots els presents.

«És un dia trist per a mi, personalment, i per a la meva família», comença el tècnic de Sampedor. El 2001, Pep Guardiola va abandonar el Barça per jugar a Brescia (Itàlia) amb Roberto Baggio, un dels jugadors estrella del club. Va ser en aquesta època que Mazzone va ser el seu míster i des de llavors la seva relació s'ha anat enfortint amb els anys.

Carlo Mazzone tribute from Pep Guardiola after the death of his former manager at Brescia

Ídol, llegenda i un gran suport

«En una època dura, quan era a Itàlia, era com un pare per a mi i ha mort una llegenda per al futbol italià», explicava visiblement commocionat Guardiola. 

«L'impacte que ha tingut a tots ha estat massiu, no només als jugadors, també als presidents i tot el futbol», remarca. «El meu amic em va enviar aquesta samarreta i vaig dir: 'avui és el dia que vull portar-la'», acabava dient després de mostrar la samarreta en homenatge a la llegenda del futbol italià.

Recordat per molts

Pep Guardiola no va ser l'únic que va plorar la mort d'un gran jugador i entrenador de futbol. Una altra llegenda com Gianluigi Buffon, va mostrar la seva tristesa a les xarxes socials.

Pep Guardiola amb la mà al cap
EL tècnic de Sampedor perd una gran persona de la vida | Europa Press

«Carlo Mazzone és una icona del futbol que m'ha conquistat el cor. La passió aclaparadora que va vessar als equips va ser veritablement única i irrepetible», va comentar el jugador recentment retirat.