Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Vanessa Martín i Pepe Navarro

Pepe Navarro tremola: La seva ex, Vanessa, envia una carta al Govern i ho explica tot

Vint anys després, la condemna que li va caure per agressió i amences torna a estar d'actualitat

Vanessa Martín està disposada a arribar fins al final per a reivindicar la condemna a la seva exparella, Pepe Navarro, per un delicte d'agressió i amenaces.

Fa vint anys, el presentador va ser condemnat pels tribunals després de la denúncia que li va interposar la que llavors era la seva parella i amb qui va estar tres anys.

Es tracta d'un episodi molt fosc de maltractament físic i psicològic que ara ha tornat a sortir a la llum després del que va passar durant l'entrevista de Navarro al 'Deluxe'.

El periodista va anar a Telecinco per a negar que fos el pare del fill d'Ivonne Reyes, Alejandro, però Paloma García Pelayo li va fer una pregunta que va revolucionar el plató i les xarxes socials.

Primer pla de Pepe Navarro
Pepe Navarro torna a ser tema de debat | Europa Press

La col·laboradora volia aprofundir en la relació que Pepe ha tingut amb les dones amb qui ha estat, i va intentar treure a col·lació la sentència que fa uns anys el va condemnar per maltractament.

L'episodi del 'Deluxe' que ha donat ales a l'ex de Pepe Navarro, Vanessa Martín

Després de preparar-se molt bé l'entrevista, Paloma volia posar sobre la taula un episodi que molta gent desconeixia, tot i que es va topar amb l'oposició d'un Jorge Javier Vázquez molt enfadat.

El presentador es va indignar amb la periodista per intentar desviar el tema cap a un conflicte que s'havia produït feia dues dècades. La resposta que va donar a Paloma va ser ferma i contundent. Li va tallar les preguntes d'arrel i la va titllar d'«irresponsable i avantatgista».

Fotomuntatge de Paloma García i Jorge Javier Vázquez
Jorge Javier Vázquez es va enfrontar a Paloma García en defensa de Pepe Navarro | LND

Molts van interpretar aquestes paraules com un intent de silenciar una demanda per violència de gènere. Un fet que contrasta amb el discurs feminista que han mantingut Mediaset i La Fábrica de la Tele des que es va emetre el documental de Rocío Carrasco.

A partir d'aquest succés, la 'Marea Azul', un moviment que dona suport a Antonio David Flores, s'ha implicat en el cas de Vanessa Martín. Han reconegut que és víctima del masclisme i l'han defensat, alhora que han carregat contra Telecinco per haver silenciat la seva història mentre linxa l'exguàrdia civil, que no ha estat condemnat.

Aprofitant el suport que ha rebut i la comparació amb el cas de Rociíto, Vanessa Martín ha decidit alçar la veu. Tant és així, que ha optat per posar-se en contacte amb el Govern, que al seu moment va mostrar suport públic a la filla de Rocío Jurado.

Concretament, l'exparella de Pepe Navarro ha escrit una missiva adreçada a la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Irene Montero parlant amb Rocío Carrasco en un acte públic
Vanessa Martín vol que Irene Montero es manifesti públicament sobre el seu cas | EP

«Entenc que fins fa uns dies era desconeixedora del meu cas, ja que han passat vint anys des que van ocórrer els fets que li vull traslladar. Per desgràcia, en aquell moment les dones no comptàvem amb el suport, ni les ajudes, ni la protecció legal que avui tenim», comença el text, que ha publicat a les xarxes socials.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, rep una carta de l'ex de Pepe Navarro

Mitjançant aquesta carta, Vanessa Martín ha rememorat l'infern que va viure amb la seva exparella. També demana a la ministra d'Igualtat que li estengui la mà per a restituir el mal i el dolor que Pepe Navarro li va causar.

«El 29 de desembre de 2001, vaig tenir la desgràcia de viure el pitjor malson de la meva vida. Es pot imaginar com em vaig sentir en aquell moment, que era tan jove, quan vaig rebre tal pallissa que vaig pensar que la meva vida s'acabava? Vaig pensar que mai més veuria la meva família i, el pitjor de tot, que potser m'ho mereixia. Després de diverses hores de tortura psicològica i física en què la seva única obsessió era que ningú em veiés en aquelles condicions», assegura deixant totalment retratat l'autor dels fets.

Pel que fa a l'episodi viscut a Telecinco, l'exparella de Pepe Navarro demana que es respecti la sentència i que el cas no se silenciï.

«No permeti que una sentència judicial es posi en dubte públicament. I, si us plau, li suplico que no se li segueixi donant veu a l'agressor i sí a la víctima. No podem tenir por de denunciar perquè després se'ns silenciï».

«Vivim en un estat de dret que reconeix la igualtat, amb un ministeri que així ho representa, i en un país on la llibertat d'expressió és un dret des de fa molts anys. No es pot silenciar una víctima amb una sentència ferma a la mà des de l'any 2003», conclou a la carta.