Juan Ramón Lucas a la presentació del llibre 'Lo que no te pude contar' a Madrid, el 9 de febrer del 2020

El periodista Juan Ramón Lucas posa un però a Telecinco pel documental de 'Rocío'

L'icònic presentador de 'La Brújula' a Onda Cero s'ha mullat sobre el tema

La docu-sèrie de Rocío Carrasco ja ha arribat a la seva fi, però el debat social sense precedents que ha desencadenat la seva emissió segueix en plena efervescència. Ningú ha estat indiferent a un relat que ha ocupat durant dos mesos tota classe de portades i titulars a la premsa del cor.

Personatges públics de tots els àmbits (polítics, actors, cantants, periodistes, especialistes psicòlegs i fins i tot jutges) s'han mullat sobre un assumpte que ha intentat remoure consciències, però que també ha generat un circ mediàtic al voltant d'una xacra social tan important com la violència de gènere.

Tot i la polarització existent entre dos bàndols enfrontats, si hi ha alguna cosa en la qual coincideixen els partidaris i els detractors de Rocío Carrasco és a assenyalar a Telecinco per la forma que ha tingut de tractar el tema.

Es tracta d'una postura que mantenen molts seguidors de la cadena i ha sabut manifestar perfectament el mític periodista Juan Ramón Lucas en una entrevista concedida recentment al portal '20 minutos'.

El periodista Juan Ramón Lucas es mulla sobre la docu-sèrie de Rociíto

Coincidint amb la presentació de la seva segona novel·la, 'Agua de luna', l'icònic presentador de 'La Brújula' a Onda Cero ha ofert la seva opinió sobre el documental de Rocío Carrasco.

El periodista considera que es tracta d'un relat necessari que serveix per explicar la realitat d'una dona que fa molts anys que està sotmesa a l'escarni públic i, a més, ajuda a remoure consciències sobre la violència de gènere, tal com es va poder veure amb l'augment de trucades al 016.

No obstant això, opina que no tot s'hi val i que hi ha altres formes de tractar temes tan delicats sense la necessitat de crear un circ mediàtic.

«Tinc dubtes sobre aquest tema. Em sembla molt bé que s'estigui explicant el seu relat i puc reconèixer la seva rellevància perquè projecta una realitat, però no em sembla bé el circ. Pots dir-me: 'Home, si mou consciències, val la pena'. D'acord, sí, però hi ha altres formes de fer-ho», ha assegurat el periodista a '20 minutos'.

Juan Ramón Lucas creu el testimoni de Rocío Carrasco, però atia a Telecinco

Juan Ramón Lucas no ha volgut donar la culpa a Rocío Carrasco, sinó a Telecinco i els seus presentadors per abanderar una lluita després de tants anys, donant veu a Antonio David Flores i contribuint al linxament cap a la protagonista de la sèrie per qüestions purament econòmiques.

En aquest sentit, no ha dubtat a atiar a la cadena per moure's en funció dels seus interessos comercials, tant en el passat com ara en el present, en apostar per una sèrie documental de 12 capítols amb els quals han tornat a omplir les seves arques.

«En aquest mateix escenari on se'ls donava veu als culpables, ara se'ls assenyala. Algú que ha estat durant anys ficant-se en la vida privada de les persones amb l'únic interès comercial de vendre el seu producte no es pot convertir ara en un referent contra una xacra social», ha explicat el periodista en la mateixa entrevista.

Tot i que les formes no li semblen les apropiades, el locutor d'Onda Cero sí que creu fermament en el contingut del documental. Juan Ramón Lucas ha deixat molt clar que sí que creu el testimoni de la filla de Rocío Jurado i que el seu relat li sembla tremendament commovedor.

«No em sembla que la millor manera de crear consciència al voltant d'un testimoni d'aquest tipus sigui des d'aquest lloc. I, compte, les confessions em semblen tremendes, em commocionen. Jo crec a Rocío Carrasco», ha tancat per concloure sobre un tema que ha acaparat tots els titulars de la qual ell mateix crida la «premsa del fetge».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.