Petó en públic entre el rei Felip VI i la reina Letícia

Els monarques es van mostrar molt afectuosos quan el rei Felip va rebre el Premi de la Pau i la Llibertat

La reina Letícia va voler felicitar al rei pel seu guardó
La reina Letícia va voler felicitar al rei pel seu guardó | CEDIDA

El passat dimecres 20 de Febrer, el rei Felip VI, acompanyat per la seva dona, la reina Letícia, va ser guardonat amb el Premi de la Pau i la Llibertat per l’Associació Mundial de Juristes amb motiu del XXVI Congrés Mundial del Dret.

  

Un petó a la galta

Durant la gala final del XXVI Congrés Mundial del Dret, el rei va rebre el Premi de la Pau i la Llibertat, considerat un dels premis més importants en el món de la diplomàcia. Com acostuma a ser habitual, la reina Letícia va acompanyar al monarca en aquest acte, i és que sempre s’ha mostrat molt orgullosa del seu marit i l’acompanya en la majoria d’actes públics.

Felipe i Leícia es van mostrar molt afectuosos
Felip i Letícia es van mostrar molt afectuosos | CEDIDA

 

La parella va mostrar una gran complicitat en tot moment, i es van dedicar diverses mostres d’afecte entre ells que van culminar amb un petó espontani quan el monarca va rebre el guardó i Letícia va pujar a l’escenari per felicitar-lo. Un petó que, com no podia ser d’una altra manera, van recollir les càmeres dels periodistes que cobrien l’acte.

Els monarques es van fer un petó a la galta

Els monarques es van fer un petó a la galta | CEDIDA

 

El petó va causar certa sorpresa en el públic, ja que els monarquesacostumen a mostrar una actitud molt discreta i prudent en els actes públicsque normalment es resumeixen en mirades de complicitat entre ells. Aquesta vegada però, van sorprendre a tots els assistents amb un petó que demostra el gran afecte que es tenen.

De la mateixa manera que les poques vegades que hem vist als monarques fer-se un petó, aquest se’l van fer a la galta. Només una vegada s’ha pogut veure un petó de la parella als llavis, i va ser l’estiu de l’any 2011 a Mallorca, fins i tot el dia de la seva boda, la parella també es va fer un petó a la galta tímidament.

Només hem pogut veure un únic petó als llavis dels monarques a l'any 2011
Només hem pogut veure un únic petó als llavis dels monarques l'any 2011 | CEDIDA

 

Un premi molt exclusiu 

El premi que va recollir el rei Felip VI és considerat l’‘Oscar del Dret’ i el va rebre pel seu compromís amb la democràcia i l’Estat de dret tenint en compte la delicada situació que travessa Espanya. Aquest Premi de la Pau i la Llibertat només s’ha atorgat quatre vegades, i en totes elles han estat personatges il·lustres, fet que provoca una gran satisfacció i orgull pel monarca. Els tres antecessors van ser: l’expresident Winston Churchil, el Nobel de la Pau Nelson Mandela i el pare de la Declaració dels Drets Humans, René Cassin.

Discurs a favor de la unitat d'Espanya

La unitat d'Espanya primordial al discurs del rei Felipe VI
La unitat d'Espanya primordial al discurs del rei Felip VI | CEDIDA

 

El monarca va aprofitar el seu discurs com a guardonat per parlar de la unitat d’Espanya. Felip VI va iniciar el seu parlament afirmant que: «La Constitució ha estat, és i serà la guia de tots els meus actes. I la independència i neutralitat de la Corona el meu permanent compromís cívic amb Espanya». A més, el monarca va afegir: «Sense respecte a la llei no hi ha convivència, ni democràcia, sinó arbitrarietat i ruptura dels principis morals i cívics de la societat». 


Comentaris

envia el comentari