El passat dimecres 20 de Febrer, el rei Felip VI, acompanyat per la seva dona, la reina Letícia, va ser guardonat amb el Premi de la Pau i la Llibertat per l’Associació Mundial de Juristes amb motiu del XXVI Congrés Mundial del Dret.
Un petó a la galta
Durant la gala final del XXVI Congrés Mundial del Dret, el rei va rebre el Premi de la Pau i la Llibertat, considerat un dels premis més importants en el món de la diplomàcia. Com acostuma a ser habitual, la reina Letícia va acompanyar al monarca en aquest acte, i és que sempre s’ha mostrat molt orgullosa del seu marit i l’acompanya en la majoria d’actes públics.
La parella va mostrar una gran complicitat en tot moment, i es van dedicar diverses mostres d’afecte entre ells que van culminar amb un petó espontani quan el monarca va rebre el guardó i Letícia va pujar a l’escenari per felicitar-lo. Un petó que, com no podia ser d’una altra manera, van recollir les càmeres dels periodistes que cobrien l’acte.
El petó va causar certa sorpresa en el públic, ja que els monarques acostumen a mostrar una actitud molt discreta i prudent en els actes públicsque normalment es resumeixen en mirades de complicitat entre ells. Aquesta vegada però, van sorprendre a tots els assistents amb un petó que demostra el gran afecte que es tenen.
De la mateixa manera que les poques vegades que hem vist als monarques fer-se un petó, aquest se’l van fer a la galta. Només una vegada s’ha pogut veure un petó de la parella als llavis, i va ser l’estiu de l’any 2011 a Mallorca, fins i tot el dia de la seva boda, la parella també es va fer un petó a la galta tímidament.
[predef]cor-i-famosos-catalunya-168[/predef]
Un premi molt exclusiu
El premi que va recollir el rei Felip VI és considerat l’‘Oscar del Dret’ i el va rebre pel seu compromís amb la democràcia i l’Estat de dret tenint en compte la delicada situació que travessa Espanya. Aquest Premi de la Pau i la Llibertat només s’ha atorgat quatre vegades, i en totes elles han estat personatges il·lustres, fet que provoca una gran satisfacció i orgull pel monarca. Els tres antecessors van ser: l’expresident Winston Churchil, el Nobel de la Pau Nelson Mandela i el pare de la Declaració dels Drets Humans, René Cassin.
- També pots llegir: Felip VI reitera el seu compromís amb «la independència i neutralitat de la Corona»
Discurs a favor de la unitat d'Espanya
El monarca va aprofitar el seu discurs com a guardonat per parlar de la unitat d’Espanya. Felip VI va iniciar el seu parlament afirmant que: «La Constitució ha estat, és i serà la guia de tots els meus actes. I la independència i neutralitat de la Corona el meu permanent compromís cívic amb Espanya». A més, el monarca va afegir: «Sense respecte a la llei no hi ha convivència, ni democràcia, sinó arbitrarietat i ruptura dels principis morals i cívics de la societat».
- També pots llegir: Felip VI celebra els seus 51 anys amb un viatge a l'Iraq