Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Artur Mas i Ada Colau en un acte el novembre de 2015 a Barcelona.

Tensió a TV3: la picabaralla entre Mas i Colau en directe

Ricard Ustrell va moderar un debat entre tots dos al programa 'Quatre gats'

Artur Mas i Ada Colau en un acte el novembre de 2015 a Barcelona.
Artur Mas i Ada Colau en una imatge d'arxiu. | ACN

La nit d'aquest dijous, 13 de febrer, s'ha emès a TV3 el programa 'Quatre gats', que presenta Ricard Ustrell i que tot just estrenava nova temporada. El programa versava sobre la crisi econòmica que va esclatar el 2008 i les fórmules de diversos governs per fer-hi front. Entre altres testimonis, dos dels de més pes de l'espai van ser l'ex president de la Generalitat, Artur Mas, i l'encara avui alcaldessa de Barcelona i ex activista social, Ada Colau.

Tots dos debatien per primera vegada en un programa de televisió i la sensació era que, més enllà de la crisi econòmica, tenien retres polítics de tota mena guardats a la recambra que van anar sortint durant l'enfrontament, moderat per Ricard Ustrell.

De l'incident d'Esther Quintana als vots de Manuel Valls

Tots dos van posar sobre la taula els seus parers sobre les retallades de principis de dècada: Mas va explicar que havia de «retallar com fos la despesa» i Colau va defensar els moviments socials que es van aixecar contra les conseqüències de la crisi econòmica. «Gràcies a la ciutadania, el 15-M, i els moviments com la PAH es va començar a assenyalar els responsablesde la crisi: els responsables es podien veure si es volien veure», va apuntar Colau.

Mas, al seu torn, va assenyalar que quan la bombolla immobiliària es va inflar, qui governava tant a Catalunya com a Espanya era l'esquerra: «La gran bombolla immobiliària es provoca a Espanya amb un govern socialista a Madrid i amb un tripartit d’esquerres a Catalunya. La bombolla immobiliària  es crea el 2004, el 2005, el 2006, el 2007 i esclata el 2008», va dir.

Més enllà de la qüestió de la crisi, però, la picabaralla va tocar altres pals. Els retrets entre Mas i Colau  eren d'aquells que duien anys guardats a la recambra. «Vostè és alcaldessa amb el vots de Manuel Valls. Tinc vídeos en què diu 'de cap manera acceptaré el suport d’aquesta persona' i resulta que avui és alcaldessa per això», va etzibar Mas a Colau, que va contraatacar recordant-li un dels episodis més polèmics del seu mandat, el cas Esther Quintana.

«A la plaça de Catalunya quan ens van desallotjar no hi havia violència, hi havia gent asseguda a terra. La senyora Esther Quintana no estava fent cap violència i vostès van justificar que perdés l’ull. I quan, gràcies a la pressió social, el conseller va presentar la dimissió, vostè no l’hi va acceptar i va seguir defensant que es fessin servir les bales de goma», va etzibar l'alcaldessa. Duel televisat d'alta tensió.

També et pot interessar...