Imatge d'arxiu de l'exrei d'Espanya, Joan Carles I

Revelen com va ser realment el tret al cap de Joan Carles al seu germà

La catalana Pilar Eyre té la veritat sobre el que va succeir l'any 1956

Com tothom sap, el rei Joan Carles es troba des de fa diversos mesos a la Unió dels Emirats Àrabs. Des de la seva marxa d'Espanya molt s'ha especulat sobre el paratge de l'emèrit i sobre el seu possible retorn a Espanya. Va córrer el fort rumor que el pare de Felip volia tornar a casa el dia de la Hispanitat.

L'espiral d'escàndols en la qual el monarca està ficat l'han obligat a sortir del país. Són diversos els que afirmen que la relació amb Felip està pràcticament trencada, igual que amb la de la seva dona Sofia.


La vida de Joan Carles ha estat marcada per la polèmica des de la seva joventut. La periodista Pilar Eyre ha publicat un llibre titulat 'Yo, el rey' en el qual desgrana tots els successos més polèmics del pare de Felip.

El dia que Joan Carles va matar el seu germà

L'experta a la Casa Reial s'ha centrat molt en la joventut de l'emèrit. Per primera vegada en molts anys la catalana ha narrat com va ser un dels esdeveniments més tràgics que es recorden en la corona espanyola.

El dia 29 de març de 1956 es va produir un fatal accident. Joan Carles i el seu germà Alfons es van posar a jugar amb una pistola. Desafortunadament, Alfons va rebre un tret de Juan Carlos. La bala era pràcticament inofensiva, però va impactar en el cap del germà petit del rei emèrit, per la qual cosa va morir de forma gairebé immediata. 

Són moltes les teories que han circulat al llarg d'aquests anys sobre aquest succés. Diversos mitjans com 'En Blau' també s'han fet eco de la versió que narra Pilar Eyre en el seu llibre sobre la defunció d'Alfons de Borbó.

Pel que sembla, segons narra l'experta a la Casa Reial, els germans estaven jugant amb l'arma. En un primer moment tots dos es van barallar per a veure qui aconseguia el poder de la pistola. Mentre un lluïa de tenir l'arma, l'altre lluïa de tenir les bales.

La versió de Pilar Eyre

Tots dos es van posar a jugar i a apuntar-se l'un a l'altre. El desenllaç va ser fatal. «El germà boig, el que no camina sinó que salta, el que mai està quiet, fa un gran salt al capdavant a la cara de Joanet rient-se a riallades, però el dit de Joanet ja ha premut el gallet, surt la bala inexorable. Congelat per la por, Joanet veu com al seu germà se li vidrien els ulls i cau cap endarrere», narra Eyre en la seva obra.

Al llarg de tots aquests anys han estat molts els que han especulat sobre la teoria que Joan Carles va disparar a propòsit al seu germà amb l'objectiu de fer-li mal. Després d'aquesta narració d’Eyre, queda clar com l'emèrit va matar al seu germà de manera totalment accidental.

El que ningú sap és perquè Joan Carles va disparar el gallet. L'única cosa que sembla clar és que en el moment que Joan Carles va disparar no estava apuntant a Alfons. Un moviment imprevist del seu germà petit va provocar que la bala impactés sobre ell.

Existeixen moltes teories sobre aquest accident

Altres versions afirmen que Joan Carles va disparar sense saber que l'arma estava carregada, mentre que unes altres expliquen que l'emèrit va disparar a la paret i la bala va rebotar en Alfons. 

Aquest tràgic succés va crear una gran polèmica mediàtica en aquells anys. El mateix Franco es va encarregar de silenciar totes les especulacions sobre com havia estat la defunció d'Alfons. Diversos reportatges també diuen que Joan Carles sí que va apuntar al seu germà, però a manera de broma, sense cap mena de males intencions.

De moment una de les teories que cobra més força és la de Pilar Eyre, ja que amb el pas dels anys ha demostrat ser una autèntica experta a la Casa Reial. Segons ella, la defunció es produeix per culpa d'un salt d'Alfons, que es mou sense saber que Joan Carles havia premut el gallet.

Els dubtes de la catalana sorgeixen després de no saber el motiu pel qual l'emèrit va disparar. Cada vegada són més mitjans, com 'En Blau' , que secunden la versió de Pilar Eyre, que s'ha guanyat la credibilitat de molts.