Imatge d'arxiu de Pilar Rahola, amb vestit negre i jaqueta blanca, somrient a càmera

Pilar Rahola se'n va de la llengua en directe i revela a qui ha votat Xavier Sardà

Els dos periodistes catalans han participat en el programa especial sobre les eleccions del 14-F de Televisió Espanyola

El periodistes catalans Pilar Rahola i Xavier Sardà han estat els grans protagonistes del seguiment de la nit electoral a TVE, amb fortes discussions entre ambdós, que han arribat a cridar-se. En un d'aquests intercanvis verbals, quan l'escrutini estava al 25%, Rahola ha donat per fet que Sardà havia votat el PSC, que en aquell moment liderava amb 35 escons.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En el moment en què l'escrutini transitava sobre el 25%, Xabier Fortes, presentador del programa especial de la cadena pública espanyola, ha manifestat que veia Xavier Sardà molt alegre. En aquest sentit, el periodista català ha assenyalat que «no és una qüestió d'alegria, que també, sinó de sorpresa. Estem en un 25% de l'escrutini i el PSC està tenint una nit bastant interessant, tot afegint que per darrere està la pugna de les dues formacions que formen part del govern espanyol, que és més personal».

Rahola diu que «els resultats no m'agraden gaire»

Davant l'alegria que mostrava Sardà, Pilar Rahola lamentava els resultats que en aquell moment estaven obtenint els partits independentistes: «Estic a punt de fugir o d'exiliar-me, estic pensant exactament on m'amago perquè aquests resultats no m'agraden gaire». La periodista catalana ha admès, en aquell moment, que estava «en pànic»

«Tu estàs tenint un orgasme, Sardà. Si ho teniu tot a Espanya. Voleu també Catalunya?», li ha preguntat, tot donant per fer el vot del presentador als socialistes. Poc abans d'aquest intercanvi, Xavier Sardà havia subratllat que ell no és independentista.

En aquest sentit, el digital 'Huffington Post', ha recordat que el presentador català va ser molt clar abans de la eleccions generals de l'abril del 2019, quan va afirmar que recomanava «el vot al PSOE o a Podem».

Polèmica amb Bernat Dedéu

Durant el programa especial de Televisió Espanyola també hi ha hagut polèmica per una intervenció de Bernat Dedéu, que ha reflexionat sobre el fet que el primer diputat negre president d'un grup parlamentari a Catalunya fos de la ultradreta, en referència al candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga. Així mateix, el filòsof català ha titllat de «desgràcia» que hi hagi 11 diputats de la formació d'Abascal al Parlament.

Les xarxes socials s'han omplert de crítiques contra Dedéu, titllant-lo de «racista» i lamentant que cap dels presentadors ni de la resta de tertulians hagin fet cap comentari sobre les opinions del filòsof català.