Muntatge amb fotos del rei Joan Carles i Pedro Sánchez.

Polèmica amb la decisió que Pedro Sánchez hauria pres amb el rei Joan Carles

Pedro Sánchez s'ha mostrat ferm

Pedro Sánchez està tenint una legislatura plena de seriosos problemes, com ara la pandèmia o la guerra d'Ucraïna. I, per si no n'hi hagués prou, ara ha de fer front a la controvèrsia generada pel retorn puntual del rei Joan Carles a Espanya. Controvèrsia davant la qual el president del Govern ha pres una determinació en ferm.

Pel que sembla, el líder socialista no s'ha quedat de braços plegats davant la possibilitat d'una nova visita de l'emèrit. El que ha fet ha estat frenar-la, segons explica Informalia.

Pedro Sánchez, molest davant la situació amb Joan Carles I

El polític madrileny fa temps que exposa públicament el seu malestar amb la situació generada pel pare de Felip VI. En concret, pels escàndols econòmics que ha protagonitzat i que han vist la llum darrerament. Escàndols davant dels quals el rei emèrit ha sortit indemne, entre altres coses, per la inviolabilitat que tenia com a Cap de l'Estat.

Sánchez és perfectament conscient del malestar que aquesta situació ha provocat a gran part de la població del país. Per aquest motiu, tant a ell com a molts dels seus companys, els ha semblat un despropòsit la visita recent de l'emèrit a Sanxenxo. Visita que s'ha produït després de dos anys vivint a Abu Dhabi i en què ha rebut ovacions i aplaudiments.

Imatge del rei emèrit Joan Carles I al club nàutic de Sanxenxo
El rei emèrit ha provocat una gran polèmica amb la seva visita   | GTRES

Però si tot això ha molestat el Govern, més encara l'actitud de Joan Carles I. I és que aquest, en ser preguntat per la premsa sobre si donaria explicacions als ciutadans, va respondre rient. Rialles després de les quals va afegir: «Explicacions de què?».

Aquest cúmul de situacions no han agradat res ni al president del Govern ni al seu equip. Per això la seva mà dreta, Nadia Calviño, ha arribat a manifestar públicament que «els ciutadans espanyols mereixen una explicació. En els darrers anys hem tingut informacions molt inquietants pel que fa a la Prefectura de l'Estat i hauria de donar explicacions, sens dubte».

Pedro Sánchez pren una determinació

El líder del PSOE sabia que estava previst que el sogre de Letícia tornés el proper dia 10 de juny a Espanya. En efecte, el seu destí seria novament Sanxenxo, per participar a la regata on la seva embarcació, Bribón, intentaria revalidar el campionat del món. Campionat que ja va aconseguir el 2017 i el 2019.

▶️ La visita a España de Juan Carlos I pudo acabar en desastre

Tot i això, després del que va passar durant l'última visita de l'emèrit, Sánchez no s'ha quedat de braços plegats. Vista la polèmica generada per la mateixa, sembla que ha parlat amb Felip VI per indicar-li que no és recomanable un nou viatge del seu pare. Una postura que sembla que el Rei ha entès.

Pla mig de Pedro Sánchez
Pedro Sánchez frena l'inminent visita de Joan Carles   | GTRES

Tant és així que l'actual Cap d'Estat, en la conversa que va mantenir amb el seu progenitor abans que tornés a Abu Dhabi, li va comunicar la decisió. Li va explicar de forma contundent que s'hauria d'endarrerir la tornada, perquè les aigües es calmin. Per aquest motiu, suposadament ja no estarà present a les esmentades regates.

Se li ha deixat molt clar que el proper viatge al nostre país haurà d'esperar. És més, de moment no sembla que hi hagi cap data tancada sobre això. I no només això, segons s'ha publicat, se li hauria indicat igualment que la següent escapada aquí haurà de ser força més discreta.

Sembla que el Govern i la mateixa institució monàrquica coincideixen que no beneficia ningú la crispació que genera la figura de Joan Carles.