La Família Reial al complet a Mallorca

Polèmica per les vacances 'secretes' de la família reial

La xarxa carrega contra Felip VI per marxar del país en un context polític complicat i per ocultar el destí de la seva escapada

La família reial gaudeix de les seves vacances, mantenint una vegada més en secret el destí escollit enguany per un període de desconnexió. A l'espera que algun ciutadà indiscret desvetlli on són amb alguna foto robada, la polèmica està servida, tal com apunta 'El Mundo'. No són poques les veus crítiques amb l'escapada de Felip VI, Letícia i les filles, donada la fallida investidura de Pedro Sánchez  i la situació política actual a l'Estat. 

Zarzuela traslladava el passat juliol el missatge que les vacances en família es veurien condicionades pel panorama complicat i les circumstàncies excepcionals de govern, però això no ha impedit que els Reis gaudeixin del seu viatge anual en privat, que altres anys els ha dut a Croàcia, a la costa francesa, a Portugal o a illes gregues com Corfú.

Aquesta vegada però,  la xarxa i els fòrums de debat d'assumptes monàrquics s'han omplert de crítiques per considerar inapropiada l'escapada reial, donat el context polític.  El dret a gaudir d'unes vacances de Felip VI i la seva família està ara a l'ull de l'huracà. I a més, se'ls retreu falta de transparència.

Crítiques al secretisme de Felip VI

Alguns usuaris de la xarxa comparen l'opacitat de la família reial espanyola amb la transparència d'altres membres reials, que informen sense problema dels seus destins estivals. Carlos d'Anglaterra ha escollit Corfú, Alberto de Mònaco gaudeix de les platges de Croàcia i els reis de Suècia passen les vacances a la costa francesa.

A més, els reis d'Espanya compareixien el passat 8 de juliol per anunciar que posaven fi a la seva estança al Palau de Miravent, la seva residència oficial a Palma de Mallorca. Però el 'Diario de Mallorca' publicava dos dies després que Felip VI havia sopat aquella nit del 10 d'agost amb amics al restaurant 'Caballito de Mar', encara a l'illa. Segons el mitjà citat, membres de la seguretat reial van impedir als càmeres aconseguir una instantània del rei, que semblava voler evitar que se sabés que continuava a Mallorca.

També et pot interessar...