L'actor ha mort a conseqüència d'un càncer de pulmó que feia temps que patia

L'actor Peter Fonda, icona de la llibertat, ha mort als 79 anys

Henry es va convertir en una icona de la contracultura americana gràcies al seu paper a 'Easy Rider'

Els Fonda, la saga d'actors més coneguda de Hollywood, està avui de dol després que hagi mort, als 79 anys, Peter Fonda. El fill d'Henry Fonda i germà de Jane Fonda ha mort per una fallada respiratòria causada pel càncer de pulmó que patia des de feia temps. L'actor moria ahir al matí, a les 11.05 hores. Peter es va convertir en tota una icona de la contracultura americana gràcies al paper que va protagonitzar a la també icònica pel·lícula  'Easy Rider' el 1969.

La família de l'actor ha fet públic un comunicat oficial per tal de donar la tràgica notícia: «No som capaços de trobar les paraules apropiades per expressar el dolor que sentim. Els demanen que respectin la nostra privacitat durant el dol» i finalitzaven dient: «En honor a Peter, aixequeu, si us plau, les vostres copes per la llibertat».

Peter es va convertir en tota una icona de la llibertat amb 'Easy Rider'
Peter es va convertir en tota una icona de la llibertat amb 'Easy Rider' | Instagram

 

117 pel·lícules i sèries

Peter va començar a treballar a la televisió després de complir els 22 anys i a poc a poc va aconseguir protagonitzar  un total de 117 pel·lícules i sèries a part dels treballs que va realitzar com a guionista i director. Tot i que no va aconseguir tenir una carrera tan exitosa com la del seu pare o la de la seva germana sí que va obtenir diversos títols com per exemple convertir-se en el 'motero' més emblemàtic i icona de la llibertat de la pel·lícula 'Easy Rider'  i per la qual va ser nominat a l'Oscar com a millor guió original.

També va ser nominat a l'Oscar al millor actor i per la qual es va endur un Globus d'Or per la seva interpretació a 'Ulee's Gold', el 1997. Amb  'The passion of Ayn Rand', el 1999, aconseguia un altre Globus d'Or. Aquest setembre Peter anava a participar en l'esdeveniment que commemora els 50 anys de l'emblemàtica 'Easy Rider'.

També et pot interessar...