Polònia

‘Polònia’ emet un gag on es burla dels magistrats del judici de l’1-O

El programa de TV3 s’ha servit dels moments més polèmics que s’estan produint durant el litigi per criticar els errors comesos per la Fiscalia

El ‘Polònia’ ho ha tornat a fer. El programa més polèmic de TV3 s’ha servit del judici de l’1-O que esta tenint lloc aquests dies per vehicular un dels seus últims gags, i ha aprofitat l’ocasió per criticar els diferents errors que han anat cometent els magistrats encarregats del cas. Així les coses, l’esquetx finalitza amb els líders independentistes ocupant els llocs dels diferents membres de la Fiscalia així com de l’acusació particular,  després d’haver estat ridiculitzats per cadascun dels exconsellers empresonats.

Els líders independentistes ridiculitzen els magistrats

Sota el nom ‘Crítiques a la fiscalia pel judici del procés’, el primer error que conté l’escena el protagonitza el magistrat Jaime Moreno, el qual llança una pregunta a Romeva quan en realitat està interrogant a Rull. Aquest, després d’informar-lo sobre la seva veritable identitat i de matisar la qüestió emesa pel jutge, decideix apartar Moreno del seu lloc i substituir-lo, no sense abans vacil·lar-lo i deixar-lo en ridícul.

Tot seguit és el torn de Jordi Sànchez, de qui Marchena no sap pronunciar-ne bé el cognom. El president de l’ANC es burla d’aquest aspecte, i tot seguit és preguntat pels «30 cotxes» que van quedar «destrossats» durant  el «setge» a la Consellera d’Economia.

Després de preguntar si en realitat no s’estava «referint a la vaga dels taxistes», Sàchez també s’apropa a la taula de la Fiscalia i acaba fent fora el segon magistrat, no sense abans demanar-li pel famós «Xavi Strubell», un dels protagonistes de l'interrogatori del líder de l'ANC.

  • Relacionat:  ‘Polònia’ triomfa amb un gag sobre el Govern inspirat en un popular anunci.
'Polònia'
Els líders independentistes ridiculitzen els magistrats en l'últim gag del 'Polònia' | TV3

«Sort que l’Ana Rosa i la Griso passen del judici», diu Marchena

La següent que s’asseu a la cadira d’acusats és, segons Marchena, «Dolors ‘Barça’», la qual es nega a respondre a Ortega Smith per «xenòfob» i «masclista» després que aquest citi a declarar com a testimoni un personatge cèlebre de la història que va morir durant el segle XVI. L’exconsellera acaba ocupant el lloc del membre de VOX immediatament després d’exclamar el següent: «Antidemocràtic és demanar l’article 155 perquè un català t’ha mirat malament».

L’esquetx finalitza amb la intervenció de Carme Forcadell la qual, sense esperar que el fiscal li faci cap pregunta, s’apropa a Marchena mentre l’esbronca i, després d’un breu discurs, demana que li canviï el lloc per evitar que «Europa vegi que no cedeix el seient a una dama». Posteriorment, agafa el control de la sala i els declara a tots innocents.

En els últims segons de l’escena, el president de la Sala Segona expressa el següent a tall de cloenda:  «Sort que l’Ana Rosa i la Griso passen del judici, perquè estem donant una imatge de pena».  

  • Potser t'interessa:  El 'Polònia' se solidaritza amb Dani Mateo mocant-se amb totes les banderes.