Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Marta Riesco mirant a càmera mentre se subjecta els cabells amb rostre seriós

La por de Marta Riesco: parla d'un tema tabú per intentar normalitzar-ho

Marta Riesco espera que la seva experiència serveixi d'exemple

Marta Riesco decidia fer un pas endavant i trencar amb la por que té des de fa tres anys. L'ex d'Antonio David compartia la seva experiència amb les seguidores perquè servís d'exemple per a aquelles que estiguessin en la mateixa situació.

I és que la reportera va prendre la determinació d'anar al metge per sotmetre's a una mamografia. Per al que algunes és una simple prova, per a moltes dones com Marta suposa una por atroç. Per això, volia trencar tabús i animar les seves seguidores a fer-se revisions que els poden salvar la vida.

Marta Riesco fa front a la seva por més gran

Marta Riesco va fer seu el «no tinguis por», però la veritat és que a la reportera hi ha moltes coses que la paralitzen. No obstant això, després de separar-se d'Antonio David, la madrilenya va decidir fer un gir radical a la seva vida.

Va començar a preocupar-se per ella mateixa i a gaudir de la vida accedint als plans que li proposessin. Amb aquesta nova filosofia de vida, Marta tenia una cita pendent. Una que sempre ha estat ajornant per la por que li causava.

Marta Riesco somrient en un photocall
Marta Riesco deixa enrere la por i decideix anar al metge | Instagram, @marta.riesco

Fa poc, la reportera va decidir deixar la por enrere i va compartir amb els seus seguidors una foto on se la podia veure al metge. Tal com va explicar, havia decidit fer-se una mamografia després d'haver ajornat durant anys aquesta prova vital per detectar el càncer de mama.

«Fa gairebé tres anys que no em faig mamografies per por», confessava una mica avergonyida. I això que Marta té antecedents familiars, ja que la seva àvia va patir la malaltia. És per això que l'ex d'Antonio David ha estat ajornant la seva cita valent-se de «qualsevol excusa».

Storie de Marta Riesco a Instagram dels seus peus i bata mèdica en una consulta ginecològica el 25 de setembre de 2023
Marta Riesco va decidir fer-se una mamografia | Instagram, @marta.riesco

Fins que finalment es decidia a fer el pas. «Avui soc aquí, acollonida, però sense cancel·lar la cita», afirmava orgullosa. Un cop finalitzada la prova, Riesco va explicar com havia anat i com el metge que la va atendre la va ajudar a relaxar-se.

Però el que més la va sorprendre és veure la repercussió que la publicació va tenir entre les seves seguidores. Marta desconeixia que hi hagués tantes dones en la mateixa situació i no va poder evitar sentir-se molt acompanyada.

Marta Riesco vol que la seva experiència serveixi d'exemple

Veient la quantitat de missatges que va rebre després de fer-se la mamografia, Marta va sentir l'obligació d'animar els fans a fer el mateix. «Em sorprèn que hi hagi tantes persones amb aquesta problemàtica. Ens hem de fer proves», deia conscient del que suposa passar per alt aquest tipus d'exàmens.

El càncer de mama és la primera causa de mort entre les dones i resulta de vital importància fer-se mamografies. Aquestes ajuden a detectar el tumor amb temps i reduir la taxa de mortalitat. De fet, les morts s'han reduït fins a un 70%.

Storie de Marta Riesco a Instagram gravant-se asseguda a la seva habitació el 25 de setembre de 2023
Marta es va sentir aclaparada per la quantitat de seguidores en la mateixa situació | Instagram, @marta.riesco

És per això que Marta deixava de banda les seves pors i decidia acudir al metge. «Una altra cosa que he fet, amb por, però l'he fet», deia. «Encara que a molts us sembli una ximpleria, les persones que tenim aquesta por a les proves mèdiques i aquestes coses, em comprendreu», afegia.

L'objectiu de l'ex d'Antonio David és normalitzar aquest tipus de proves mèdiques per intentar reduir les morts per la malaltia. Donar visibilitat a la por que porta moltes persones a no acudir al metge i les conseqüències que aquestes decisions poden comportar.

De moment, la madrilenya ha superat aquesta línia i, després de tres anys cancel·lant-ho, trobava les forces per fer-ho. Una experiència que espera que hagi servit d'ajuda a les seves seguidores i a altres persones que dubtin si acudir o no al metge.