El Rey Juan Carlos en un coche

Preocupa l'estat de salut de Joan Carles: «És una ànima en pena»

El monarca s'està desplaçant per la Zarzuela en cadira de rodes

El rei Joan Carles no passa pel seu primer moment. De fet, podríem dir que està en un dels pitjors moments de la seva vida, i tot apunta que la situació no té tendència a millorar, més ben al contrari, podria fins i tot empitjorar en els pròxims mesos. 

Aquest dilluns mateix, 8 de juny, es va conèixer que per primera vegada, el rei emèrit serà investigat per la Justícia per les suposades comissions de fins a  80 milions d'euros que va cobrar per fer d'intermediari en un projecte per portar l'AVE a La Meca, signat entre un conglomerat d'empreses espanyoles i el govern de l'Aràbia Saudita.

Per si no n'hi hagués prou, els seus últims escàndols han enfonsat la seva imatge pública, i ni tan sols té el suport de la seva família. El seu propi fill, el rei Felip VI, li va retirar l'assignació pressupostària de la Casa Reial després de conèixer-se que Joan Carles tenia diners en paradisos fiscals, un fet que també el va obligar a renunciar a la seva herència per protegir la Corona. 

A banda, el rei emèrit també fa ja molts mesos que està en un estat bastant delicat de salut, amb diverses operacions que han acabat afectant-lo físicament. Segons ha explicat Pilar Eyre, periodista especialitzada en la Casa Reial, el rei viu amb molta por per tot això, però encara hi ha una cosa pitjor que li podria passar.

«El rei Joan Carles viu amb la por que li prenguin l'últim que li queda: el tractament de rei i els privilegis que comporta, des de l'ús de l'avió fins a viure a la Zarzuela i les cases de Patrimoni», ha explicat la periodista. 

«Donant-se la paradoxa que ell, que ha estat rei durant 40 anys i un dels motors de la transició, pugui ser enterrat com un ciutadà qualsevol, mentre que el seu pare, que no va regnar ni un sol dia, reposa sota una llosa en la qual posa Juan III», ha afegit Eyre.

Amb prou feines pot caminar

A més, la periodista catalana ha explicat com es troba el monarca i en quines condicions ha viscut aquest confinament tan llarg. «Es mou per Zarzuela com ànima en pena en cadira de rodes, tot i que aquests dies està més acompanyat, ja que es va reincorporant de mica en mica tot el personal de la casa», ha explicat Eyre al seu blog per a la revista 'Lecturas'.

A causa del deteriorament del seu estat físic, la Casa Reial està preocupada  per la salut del rei Joan Carles, que encara podria empitjorar després que la Fiscalia del Suprem anunciés que l'investigarà. 

A més, Eyre ha reconegut que el monarca no parla actualment amb el seu fill ni amb la seva dona. Per tant, tenim un rei Joan Carles en el seu pitjor moment de salut, sense relació amb la meitat de la seva família i sense el suport dels espanyols.