Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Karina en un plató de televisió

Preocupació per l'estat de salut de la cantant Karina

Karina es resisteix a deixar la música

Karina, amb 75 anys, es resisteix a deixar la música. Confessa que alguna vegada li han posat «bastons a les rodes», però això no va ser un impediment perquè continués amb la seva carrera. Es mostra optimista amb tot el que encara ha d'arribar, tot i que l'edat comença a fer efecte.

«Si no faig més coses és perquè ja no em sento amb gaires forces», assenyala l'eurovisiva. Descarta que sigui «perquè ja no em truquin». Agraeix als seguidors i als empresaris que sempre hi confiessin, que «hagin comptat amb mi des del maig fins a l'octubre».

Karina presenta aquests dies la seva autobiografia Aquel tiempo de entreluces. Amb motiu d'aquesta estrena, concedeix una entrevista a El Español, on fa un repàs de la seva trajectòria, però també revela detalls de la seva vida personal.

Fa molts anys que actua als escenaris. Quan se li pregunta sobre si ha invertit correctament els seus estalvis, ella té clar que sí. El problema és que «els diners no es reprodueixen, si vas fent ús d'aquests i no ingresses, s'acaba».

En el seu cas, confessa que va tenir «despeses grans» a causa d'«una sèrie de temes judicials i d'una malaltia». Va tenir un càncer de tiroide que la va obligar a passar pel quiròfan. «M'ho van fer a la clínica de Pamplona, on vaig estar prop de vint dies ingressada», assenyala.

Primer pla de Karina somrient
Karina admet que està treballant en un nou projecte professional | GTRES

A això, se li afegirien revisions periòdiques durant «quatre anys», fins que, finalment, «em van dir que només havia d'anar-hi si em sentia malament». Desvela que no ha tornat a tenir res i que, amb certa freqüència, es fa una analítica i una revisió en profunditat. «De moment, estic bé», aclareix.

Karina, com va passar a molts artistes, ha comprovat com la pandèmia li passava factura a la gent del món de la cultura. Algun cop va lamentar la manca d'ofertes que tenia per actuar. Ella explica que està «jubilada i tinc la meva pensió».

Els dos darrers anys han estat complicats. «Com bé ens diuen els polítics, es tracta simplement d'ajustar-se el cinturó, encara que ja no tinc forats on estrènyer més», afegia. Explica que ha fet una mica de televisió i fa vídeos d'Instagram.

«Les televisions difonen el que publico allà i, aleshores, de tant en tant, em porten a algun programa», explica. Es defineix com una «persona una mica camaleònica», que s'adapta sense problemes a les circumstàncies. També admet que tampoc no es permet gaires capricis.

«El luxe més gran que m'he permès a la meva vida ha estat el de viatjar. Quan els meus nets siguin una mica més grans, farem viatges meravellosos, perquè a tots ens encanta París», subratlla.

Karina descarta iniciar una gira musical

Karina, malgrat tot, assenyala que «els diners no ho són tot» a la vida. Li van arribar a oferir 6000 euros pel vestit que va lluir durant la seva actuació a Eurovisió. És partidària de tenir-lo a casa, «on el puc veure i abraçar quan jo vull».

El seu darrer treball musical el va estrenar poc abans que esclatés la pandèmia. En aquests moments de la seva vida, descarta embarcar-se en una gira musical, ja que ho considera una cosa «molt dura».

Fotomuntatge de Karina i la seva filla Azahara
La cantant està molt unida a la seva filla Azahara | GTRES

Té previst implicar-se en un nou projecte professional amb el seu ex, Carles. La intenció és «adaptar la meva biografia i convertir-la en un musical, on jo pujaria a l'escenari i explicaria la meva vida, cantant les meves cançons».

Karina confia que pugui veure la llum a l'octubre o al novembre. La seva idea és estrenar-lo a Madrid. Entre rialles, assenyala que «seria un projecte interessant des del punt de vista publicitari, pel fet de veure'm amb el meu ex».