El presentador Jordi Évole

Preocupació a La Sexta: Jordi Évole pateix un atac de cataplexia en directe

El periodista va haver de renunciar a continuar treballant a 'Salvados' perquè pateix una malaltia que debilita la musculatura


Jordi Évole ha estat entrevistat aquest dijous a 'El Intermedio' per presentar 'Eso que tú me das', documental en homenatge a Pau Donés. El documental, que ja va estrenar-se a tots els cinemes el setembre de 2020, serà el plat fort que prepara La Sexta per a la nit del diumenge 21 de febrer. Wyoming, presentador d''El Intermedio' ha aprofitat la visita d'Évole per xerrar amb ell sobre els temes d'actualitat, però un petit ensurt l'ha deixat sense paraules. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Jordi Évole pateix un atac de cataplexia en ple directe

«Més enllà del documental, que no només es ve aquí per fer promoció, com a referent informatiu volem comentar-te alguns temes d'actualitat», ha començat Wyoming el programa. El periodista, que ha rebut de bon grat l'interès del periodista, no ha pogut evitar somriure i manifestar que «et vaig veure a 'Palo y astilla' i quan et poses així...». Tot i això, la resposta de Wyoming ha estat molt contundent: «No em lloïs que la putada te la faré igual. T'ho agraeixo de veritat. Diumenge no em perdo el documental».

Amb aquesta última declaració de Wyoming, el periodista ha volgut saber si ha anat al cinema a veure el documental, però el presentador s'ha justificat afirmant que «soc de risc, jo em quedo a casa» i el periodista ha confessat que «m'han dit que estàs molt cagat amb la Covid». «No, porto bossa» ha contestat ràpidament Wyoming fent que el català esclati a riure. «Et fa gràcia el meu dolor» ha afegit el presentador.

Ha estat en aquest precís moment quan Jordi Évole ha recolzat el cap sobre la taula com si s'hagués quedat adormit. Wyoming, confós, s'ha preguntat: «Però què li passa a aquest home?». Segons després, Évole ha reaccionat i s'ha reincorporat. Davant la cara d'estupor i incredulitat del presentador, Jordi ha explicat que pateix atacs de cataplexia.

«Pateixo cataplexia i, quan rius, de vegades, perds la musculatura. És de veritat, de fet tu eres metge: Quant temps vas exercir?», ha volgut saber el català. «A tu què cony t'importa» ha respost Wyoming.

«Un derivat de la narcolèpsia»

Ja fa alguns anys que Jordi Évole va haver de renunciar a seguir presentant 'Salvados' per la malaltia que pateix. El periodista va haver de posar-se en mans de professionals per esbrinar què li passava i, tot i que actualment ho té més controlat, segueix ocasionant-li problemes: «És un derivat de la narcolèpsia i és una malaltia en la qual, de vegades, quan rius, perds el to muscular. Em medico, però em fas molta gràcia», ha explicat Évole.

«És una malaltia que pateix molta gent i no m'agradaria frivolitzar, però aprofito per explicar que aquesta malaltia existeix i és fotuda. Però en el meu cas no ho és tant, pateixo un grau mitjà», ha afegit el periodista. Així doncs, l'entrevista no ha estat fàcil per a Jordi Évole, que ha hagut de contenir el riure davant les bromes del presentador. «Ens caurà... Seguretat, poseu uns coixins» ha demanat Wyoming.

Seguint amb l'entrevista, Wyoming ha volgut deixar caure una pregunta: «A què tens por?». «Tinc por que m'expliquis un altre acudit i em torni a passar. Estic preocupat, aguantant el riure», ha confessat Jordi Évole.

Així afecta la cataplexia 

Tal com ha explicat Jordi Évole, la cataplexia és una malaltia similar a la narcolèpsia, un trastorn que causa somnolència extrema i atacs de son durant el dia. El cas de la cataplexia es produeix de manera brusca quan de forma sobtada es perd el to muscular i aquests es relaxen. L'atac dura uns segons i ràpidament es recupera la normalitat sense deixar seqüeles.

Les causes que poden provocar aquest tipus d'episodis tenen a veure amb les emocions fortes. El plor, la por, la ira, la vergonya o els atacs de riure, com ha estat el cas d'Évole. De fet, el català va patir el mateix episodi durant una entrevista a 'El Hormiguero'.