Mila Ximénez i su hija Alba Santana

Primeres paraules d'Alba Santana després de la mort de la seva mare

La filla de Mila Ximénez està molt agraïda pel suport que ha rebut

El dolor i la tristesa inunden Alba Santana després de la mort de la seva mare. Va ser el gran motor de la vida de Mila Ximénez i la persona per la qual va voler lluitar fins al final de la malaltia.

Conscient que la seva filla la necessitava al seu costat, la tertuliana ho va donar tot per a recuperar-se del càncer de pulmó que li havien diagnosticat feia un any. Un esforç que finalment no va donar els fruits esperats després de mesos sotmetent-se a tractaments que no van funcionar.

Arribat el moment, la tertuliana i la seva família van ser conscients que la situació era límit. Així doncs, van optar per abandonar l'hospital i anar-se'n a casa per a afrontar a la recta final de vida de Mila.

Alba no va dubtar a agafar un vol des d'Amsterdam, on viu, i allotjar-se a casa de la seva mare, on també es van instal·lar els seus tiets Manolo, Concha i Encarna. Cap d'ells es va separar de la col·laboradora ni un sol minut.

Van ser diversos dies de comiat i d'últimes voluntats que la família s'encarregarà de complir rigorosament. La primera a fer-ho serà Alba, que s'emportarà a Holanda les cendres de la seva mare.

Segons va revelar Lydia Lozano, Mila desitjava descansar en pau amb la seva filla i els seus nets en un lloc on tots junts van ser molt feliços.

Les primeres paraules d'Alba Santana després de la mort de la seva mare

Alba Santana, però, no ha volgut anar-se'n d'Espanya sense oferir unes paraules. Ahir la jove no tenia ni forces per a respondre als mitjans de comunicació. Va ser el seu tiet, Manolo Ximénez, qui ho va fer per ella.

«Són moments difícils, i la veritat és que us agraeixo el detall", deia agraint l'afecte de la premsa i de tothom que va assistir al funeral.

No obstant això, ahir al matí va ser Alba la que va oferir declaracions davant la premsa. Ocultant el rostre, cansat i trist, amb unes ulleres de sol, la jove va aparèixer al tanatori per a acudir a la incineració de la seva mare.

Incapaç de contenir l'emoció, Santana es va acostar als reporters de premsa per a donar-los les gràcies «per l'atenció, per l'afecte i pel respecte».

Un gest digne d'admirar si tenim en compte que per a ella no ha estat gens fàcil assimilar la repercussió mediàtica de la seva mare. Ni tan sols ho ha estat per a la mateixa Mila, que es queixava públicament de la persecució que vivia per part de la premsa arran de la malaltia.

«Sabeu que encara que a vegades s'enfadava, en el fons us estimava molt. Em quedo amb tots els bons records de tot el que m'explicava de vosaltres. M'agradaria que la recordéssiu rient, com era ella. Crec que era única. En això estem tots d'acord», deia visiblement emocionada.

Alba Santana, molt orgullosa de ser filla de Mila Ximénez

A més d'agrair la tasca dels mitjans de comunicació per als quals la seva mare va treballar durant dècades, Alba ha volgut mostrar gratitud per tot el suport que ha rebut després de la defunció.

El tanatori madrileny de la M-30 va ser tot un clam d'amics i companys de professió de Mila, que s'hi van acostar per acomiadar-se'n.

Un acte multitudinari al qual també van assistir ciutadans anònims que, tot i conèixer la tertuliana, van enviar des de la llunyania els seus aplaudiments i missatges d'ànim.

«Em sento molt acompanyada. No em treu la pena, però em sento acompanyada, fins i tot pel dolor de gent que ni tan sols la coneixia», assegurava la noia.

Els reporters van agrair les paraules d'Alba i van provocar una onada de llàgrimes quan li van recordar com d'orgullosa estava Mila de ser la seva mare.

«I jo, orgullosa de ser la seva filla. Espero continuar fent que se senti orgullosa de mi la resta de la meva vida. Permeteu-me que m'acomiadi una altra vegada d'ella, gràcies», tancava amb la veu entretallada.