Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Princesa Anna amb cabell canós i pentinat voluminós, usant un abric gris i una bufanda blava amb llaç, somrient davant d'un fons fosc.

La Princesa Ana retira la seva agenda reial després de l'accident amb traumatisme

La Princesa Anna ha tingut un aparatós accident a cavall que l'ha obligat a retirar-se durant un temps

El 24 de juny passat, la princesa Anna, de 73 anys, va patir un greu accident a cavall. Aquest fet va derivar a l'ingrés d'urgència a l'hospital. L'incident va passar a la propietat de Gatcombe Park, on la princesa residia.

Així va ser el comunicat que va publicar la Casa Reial

La notícia va generar una gran preocupació al Regne Unit ia tot el món, però la Casa Reial es va afanyar a aclarir els fets. "La princesa Anna ha patit ferides lleus i commoció cerebral després d'un incident a la propietat de Gatcombe Park ahir a la tarda".

"La seva Altesa Reial roman a l'Hospital Southmead, Bristol. Com a mesura de precaució està en observació, i s'espera que es recuperi completament i ràpidament", van indicar en un comunicat oficial.

Carles III i Anna del Regne Unit, en una imatge dividida; ell porta vestit i ella porta un barret blau.
Carles III molt pendent de la recuperació de la seva germana | catalunyadiari.com, Europa Press, GTRES

A mesura que passaven els dies, es va saber que la princesa Anna també patia d'amnèsia després del cop rebut durant la caiguda. Aquesta complicació va afegir un nivell addicional de preocupació per la salut.

Durant tot el temps que va estar hospitalitzada, el seu germà, el Rei Carles III, es va mantenir molt pendent de la seva evolució, demostrant el fort llaç familiar que els uneix. El suport del monarca va ser constant i significatiu en aquests moments difícils.

Finalment, cinc dies després de l'accident, la princesa Anna va ser donada d'alta i va poder tornar a casa seva a Gatcombe Park. Aquest retorn a casa va ser rebut amb alleujament i alegria pels seus familiars i seguidors. Tot i això, les recomanacions mèdiques eren clares: s'havia de prendre un temps per recuperar-se completament i evitar qualsevol mena d'esforç que pogués agreujar la seva condició.

La monarca sempre compleix les seves obligacions reals

La princesa Anna, coneguda per ser la "royal" més treballadora de totes, sempre ha pres molt seriosament les seves obligacions. La seva atapeïda agenda estava plena de compromisos i actes oficials, reflex de la seva dedicació i compromís amb la Corona i les diverses causes que ajuda.

Tot i això, en aquesta ocasió, la salut de la princesa ha prevalgut sobre les seves responsabilitats oficials. Sota la indicació estricta del seu equip mèdic, ha pres la decisió ferma de cancel·lar tots els seus compromisos i actes oficials de moment.

La Princesa Ana ha anunciat diversos compromisos que ha de cancel·lar

Aquesta decisió es va fer evident quan la Princesa Anna va anunciar que no podia anar al Monument Nacional a la Guerra de Terranova al Canadà. "Lamento profundament no poder estar amb vosaltres avui", va expressar en el primer comunicat després de rebre l'alta. Aquest gest va ser àmpliament comprès i recolzat per tothom, reconeixent la importància de la recuperació.

Una dona amb barret blanc saluda mentre està dreta al costat d'un home, tots dos en un balcó decorat amb flors acolorides.
La Princesa Anna lamenta no poder complir les seves funcions reals | Europa Press

En les darreres actualitzacions de l'agenda reial, s'ha reflectit que la princesa Anna també ha cancel·lat el següent compromís previst per als dies 15 i 16 de juliol. La germana de Carles III tenia planejat visitar el vaixell 'NLV Pharos' a la costa oest d'Escòcia, en qualitat de patrona de la Junta del Far del Nord. Aquesta cita ha estat anul·lada per permetre que la princesa continuï amb la recuperació sense contratemps.

Subratllant la importància de la salut i la cura personal. Mentre continua el procés de recuperació, el món continua atent al seu estat.