La princesa Elionor passa per alt les normes de Letícia

La princesa Elionor cau en la temptació de comprar uns bombons tot i les pautes d’alimentació saludable de Letícia

Són coneguts els esforços de la reina per controlar cada detall de l'eduació de les seves filles. No obstant això, sembla que la major de les seves filles, la Princesa Elionor de Borbó, ha decidit passar per alt una de les normes bàsiques de la seva mare: l'alimentació saludable.

Segons publicava el diari 'La Rioja', Elionor hauria aprofitat una excursió amb el seu col·legi a Santo Domingo de la Calzada, a La Rioja, per entrar a la pastisseria Isidro i comprar uns bombons, fent cas omís a la imposició que té de consumir el mínim de sucres possibles i apostar per una dieta sana i equilibrada.

  

Cal recordar que la princesa té només 13 anys i que, malgrat en moltes ocasions hagi de mantenir certs protocols, com qualsevol nena de la seva edat, té dificultats per resistir-se a les llaminadures, tan temptadores per a petits i grans.

El seu primer discurs en públic amb només 13 anys

Elionor i Felip VI, durant el primer discurs en públic de la princesa.
Elionor i Felip VI, durant el primer discurs en públic de la princesa. | CATALUNYADIARI.CAT

 

Va ser justament el dia d’aniversari dels seus 13 anys quan la princesa Elionor de Borbó va pronunciar el seu primer discurs en públic, llegint un fragment de la Constitució espanyola en un acte que commemorava els 40 anys del text. La seva curta edat no va ser un impediment perquè se’n sortís d’allò més bé. La princesa no va deixar-se intimidar per la quantitat de mirades posades en ella i va aconseguir protagonitzar un discurs amb veu ferma i ulls posats en els assistents.

La reina Letícia escull el menú de l'escola de les princeses

És tal la preocupació de la reina Letícia per la correcta alimentació de les seves filles que ha intervingut en el disseny del menú que serveixen al menjador del centre, el ‘Santa María de los Rosales’, on les princeses mengen cada dia. Per assegurar-se que les seves filles mengin de manera saludable, la reina ha traslladat al col·legi una sèrie de pautes i fins i tot s'han eliminat alguns plats típics del menú que contenien massa greixos.

Els canvis han provocat malestar entre alguns dels pares, que han vist com el preu del menjador augmentava a causa de la inclusió d’aquests nous aliments. Malgrat tot, per contrapartida, també reconeixen que ara el menjar del centre és més sa.

La reina Letícia amb les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia.
La reina Letícia amb les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia. | CATALUNYADIARI.CAT
 
El col·legi serveix quatre menús que van rotant i que es caracteritzen pels  llegums i verdures ecològiques, la cuina al vapor o a la planxa i la restricció del consum de dolços, begudes ensucrades i, per suposat, la brioixeria.

Els dilluns, per exemple, poden menjar llenties o mongetes i pollastre a la planxa. Els dimecres pot tocar sopa i hamburguesa; i els divendres el menú podria consistir en espaguetis i lluç a la planxa. Només un cop al mes es permet als alumnes menjar alguna cosa fregida, com ous amb patates; dues vegades al mes poden menjar pasta i són tres els dies al mes que mengen carn vermella.