Primer pla princesa Elionor

La princesa Elionor, entre llàgrimes a Catalunya: ja sap què pensen d'ella

Elionor va haver de suportar crits en contra seu

La princesa Elionor reapareixia aquest cap de setmana a Girona en un acte institucional. Ho feia sense els seus pares, però amb la companyia de la seva germana. Tot feia indicar que es tractaria d'una jornada tranquil·la abans del lliurament dels Premis que porten el seu nom, però no va ser així.

De fet, era el primer cop que visitava de manera oficial el municipi català. Gairebé sempre se solen trobar amb un ambient favorable, però va haver de suportar tota mena de comentaris, ja que hi va haver concentracions contra la monarquia així com va rebre l'afecte de molts seguidors.

La futura reina d'Espanya va visitar aquest diumenge passat el museu Dalí a Figueres juntament amb la seva germana Sofia. Així, totes dues es van encarregar de representar la Família Reial, tot i que està previst que els reis acudeixin avui mateix al lliurament dels premis.

Les joves van viure un moment una mica incòmode quan van ser increpades per un grup de manifestants. I encara que asseguren que es tractaven de gairebé mig centenar de persones, van aconseguir fer força soroll perquè van aconseguir captar l'atenció dels presents amb els càntics i les banderes.

«Fora el Borbó», «Els borbons són uns lladres» o «1 d'octubre ni oblit ni perdó», van ser algunes de les proclames. Darrere d'aquestes protestes, hi havia seguidors de la CUP.

Als voltants del museu, també, es van donar cita col·lectius partidaris a la monarquia. Entre ells, Convivència Cívica Catalana, Concòrdia Reial Espanyola o Societat Civil Catalana. Aquests, a través d'una pancarta, van voler deixar clar a l'hereva que ella és el «futur».

Princesa Elionor i Sofia
Elionor amb la seva germana durant la visita al museu Dalí, on se li van veure unes ferides a la mà  | EUROPA PRESS

Tot i la molesta rebuda que els van donar, les filles dels reis van gaudir de la seva visita al museu de Dalí. A més a més, van mantenir una trobada amb un grup de joves vinculats a la Fundació dels Premis.

A poc a poc, Elionor comença a adquirir més protagonisme a l'agenda de la Zarzuela, puix que era el primer acte institucional en què prenia part després del seu retorn de Gal·les. Això sí, fa una setmana ja se la va poder veure en companyia de la seva família sortint del teatre.

La intenció és que aprofiti l'estiu per descansar, però també per implicar-se a l'agenda de la Corona. És més, amb el temps, està previst que participi en més esdeveniments de manera solitària, sense la presència dels reis.

En aquesta ocasió, va estar acompanyada per la seva germana i en tot moment van mantenir la calma i es van dedicar gestos de complicitat. El fet d'estar juntes tota l'estona va permetre que resolguessin la visita sense grans problemes malgrat els crits en contra seu.

L'últim cop que els reis van assistir a la cerimònia dels Premis de Girona va ser en 2018. En aquella ocasió, l'Ajuntament s'havia negat a cedir un recinte per a l'acte després de declarar persona 'non grata' a Felip arran del seu discurs anterior, on havia condemnat el referèndum il·legal de Catalunya.

La princesa Elionor i la seva família
La princesa va estar fa una setmana al teatre amb tota la família | EUROPA PRESS

Elionor presentava una cridanera ferida

Elionor sabia que totes les mirades estarien a sobre d'ella. Així que, tant el seu estilisme com els seus gestos serien revisats amb lupa. Però hi va haver una cosa que no va passar desapercebuda per als fotògrafs.

Es tractaven d'unes ferides a la mà esquerra, les quals podrien haver tapat, però van optar per deixar-les al descobert. Eren conscients que qualsevol embenat provocaria més interès mediàtic i facilitaria que s'especulés amb el seu estat.

▶️ Leonor enmudece con las fotos de Juan Carlos I que confirman el engaño

Asseguren que es podria tractar d'unes cremades de consideració, encara que des de la Casa Reial no han confirmat res sobre el contratemps, però no revestiria de gaire gravetat.

Elionor ja està amb la ment posada a les vacances. Per tant, en qüestió d'unes quantes setmanes, es desplaçarà a Palma amb la seva família i, tot seguit, marxaran a alguna destinació secreta per desconnectar uns quants dies.