Elionor

La princesa Elionor visitarà Catalunya el pròxim mes de novembre

Aquesta serà la primera vegada que la filla de Letícia i Felip VI trepitgi terres catalanes, i ho farà en el marc de la celebració del desè aniversari de la Fundació Princesa de Girona

La princesa Elionor es fa gran, i això implica que la seva presència en actes oficials serà cada vegada més habitual. De fet, durant el mes de setembre de l'any passat la filla de Letícia i Felip VI ja va protagonitzar el seu primer acte oficial, en un viatge a Astúries on va visitar la Basílica de Cuadonga. Ara, la princesa està a pocs mesos de viure un moment d'allò més especial: el de la primera visita oficial que farà a Catalunya.

La celebració tindrà lloc a Barcelona

El motiu del viatge d'Elionor fins a terres catalanes no és altre que la celebració del desè aniversari de la Fundació Princesa de Girona, que tindrà lloc el pròxim 5 de novembre, tan sols cinc dies després que la princesa celebri el seu 14è aniversari.

Aquest any, però, tots els esdeveniments que s'emmarquen en aquesta festa es traslladen de Girona fins a la ciutat comtal, en gran part a conseqüència dels problemes creats pel consistori de la capital gironina a l'hora de llogar les instal·lacions on normalment la Fundació celebrava els seus aniversaris.

Problemes per part de l'Ajuntament de Girona

Letícia i Felip
L'Ajuntament de Girona posa dificultats per cedir les seves instal·lacions | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, cal recordar que l'any passat van haver de traslladar l'entrega de premis i les jornades d'emprenedoria juvenil al Celler de Can Roca i a un hotel de Caldes de Malavella —a la comarca de la Seva—, respectivament, després de la negativa de l'Ajuntament a cedir l'Auditori.

També et pot interessar...

  • La princesa Elionor i la infanta Sofia, convidades al concert d’Alfred.

  • Un historiador, sobre el rei Felip: «Parla català millor que alguns independentistes».