Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'actriu Melani Olivares

Els greus problemes econòmics de l'actriu Melani Olivares: «Ho he passat malament»

L'actriu d''Aída' ha hagut de demanar l'atur per la crisi que pateix el món de la interpretació
L'actriu Melani Olivares
L'actriu d''Aída' ha hagut de demanar l'atur per la crisi que pateix el món de la interpretació | Divinity


La dura crisi econòmica que ha estat provocada per la pandèmia de la Covid ha afectat molts espanyols. Parlem d'empreses que abaixen la persiana, famílies en la ruïna i una gran intranquil·litat pel futur laboral. El coronavirus ens ha deixat marcats a tots d'una manera o altra i hi ha sectors que ho estan passant francament malament per tirar endavant, com és el de la interpretació.

Un cas que ha cridat l'atenció aquesta setmana és el d'una actriu famosa del nostre país. Ella és Melani Olivares, intèrpret més que coneguda pel seu personatge de Paz a la mítica sèrie de Telecinco, 'Aída'. Segons afirma la pròpia Melani en una llarga entrevista per a la revista 'Semana', la mala situació que travessa el món de la interpretació l'ha fet haver d'anar a l'INEM a demanar l'atur que li correspon pels seus anys treballats. Amb 47 anys, la pandèmia la va agafar actuant al teatre. «He estat sense ajuda, sense res de res i amb molta incertesa. És cert que això forma part del nostre treball, però no és el mateix...», narra Melani en la seva xerrada per a la coneguda revista del cor.

«Hi ha actors rics, però els altres pateixen»

Melani no ha volgut deixar passar l'ocasió per negar en rotund el teòric alt ritme de vida dels actors coneguts del nostre país. «Hi ha actors rics, però els altres pateixen. Això de nosaltres no és mansions i catifes vermelles. Hi ha gent en aquest moment demanant a Càritas (...) Jo també ho he passat molt malament. He estat molts mesos sense cobrar i, per primera vegada a la vida, he hagut de sol·licitar l'atur, cosa que no havia fet mai», confessa contundent Melani.

Per sort, l'actriu de la sèrie 'Aída' ja té nous projectes sobre la taula i veu el futur menys negre que fa uns mesos. «He fet una sèrie anomenada 'La reina del pueblo' i ara estic rodant una pel·lícula amb Paco Caballero», explica. Tot i això, Melani assegura que Espanya és un país «que no dona suport a la cultura» i explica que, a més dels actors, hi ha «700.000 persones que es dediquen a l'espectacle. Et parlo de maquinistes, il·luminació, vestuari... Qui es pensi que la cultura són només actors famosos, no té ni punyetera idea de què va això. Hi ha molta gent passant-ho malament», explica la intèrpret amb certa resignació.

Una carrera plena d'èxits a la televisió

Melani Olivares porta des de fa més de dues dècades dedicant-se al món de la interpretació. La seva primera aparició a la petita pantalla va ser a 'Este es mi barrio', on va interpretar el personatge d'Elisa entre 1996 i 1997. Posteriorment, va treballar a 'Más que amigos' (1997-1998), on va ser una de les protagonistes, al costat de l'actor Alberto San Juan. També va estar a 'Ambiciones', una sèrie d'Antena 3, l'any 1998.

Manuel Ríos San Martín, director de 'Más que amigos', la va contractar per al seu debut al cinema amb la pel·lícula 'Perdón, perdón' el 1998. El 2000 va treballar a 'Me da igual' del director David Gordon, i aquest mateix any va estar en papers episòdics en les sèries 'Robles, investigador' i 'Siete Vidas'. Després de molts anys de carrera, el seu salt a la fama li va donar el personatge de Paz a la sèrie 'Aída', on va treballar prop de nou anys.

En els últims temps, el 2020, va ser concursant del programa 'MASTERCHEF Celebrity', una edició que també va comptar amb cares conegudes, com ara Raquel Sánchez Silva o Florentino Fernández. L'actriu va ser expulsada a la primera de canvi, concretament en el segon programa.