脷LTIMA HORA

馃拤 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Uni贸 Europea

Reus es prepara pel gruix d'actes de la Festa Major de Sant Pere 2019

Tots els actes que ompliran de vida els carrers de Reus per la Festa Major de Sant Pere 2019

Tronada de la vig铆lia de Sant Pere 2018 a Reus. | Laia Solanellas
 

Reus viur脿 els dies m茅s importants de l'any amb la Festa Major de Sant Pere 2019 que omplir脿 d'actes la ciutat durant els 煤ltims dies del mes de juny. Despr茅s de la primera Tronada el passat dilluns 24, el s铆mbol de les festes reusenques, la ciutat es prepara per als dies forts i el gruix d'actes de cultura popular, concerts i molt m茅s, que seran el divendres 28, amb la Vig铆lia, i el dia 29 amb la Diada de Sant Pere, la qual compta amb activitats mat铆 i tarda. Es tracta d'una oportunitat inigualable per descobrir els encants de la capital del Baix Camp i una de les festes majors m茅s importants de Catalunya!

 Tot seguit podeu consultar tots els actes de Sant Pere 2019!

Actes de Sant Pere 2019 a Reus

DIJOUS 27

LA FESTA MAJOR PETITA

De 10.00 a 12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai pla莽a de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d鈥檃ctivitats i tallers per als m茅s menuts de la fam铆lia. Infants de 4 a 10 anys. Imprescindible reserva pr猫via on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

De 10.00 a 14.00 h, al CENTRE D鈥橝RT CAL MASS脫, espai d鈥檌nterpretaci贸 visual de la Festa Major, destinat a les fam铆lies, amb projeccions d鈥檃udiovisuals que se centren en els elements festius, els balls i la m煤sica. Organitza: Centre d鈥橝rt Cal Mass贸.

De 10.30 a 13.30 h, a la PLA脟A D鈥橢VARIST F脌BREGAS, Farcell de Jocs Tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s鈥檋o passaran d鈥檃ll貌 m茅s b茅. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja-boles, baldufes, anelles, joc de la granota i molts m茅s.

D鈥11.00 a 13.00 h, al GAUD脥 CENTRE, Observem, escoltem i toquem en fam铆lia el Gaud铆 Centre!, visita familiar al Gaud铆 Centre. Imprescindible reserva pr猫via al tel猫fon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 鈧 per a adults i nens.

13.00 h, al JARD脥 DE LA CASA RULL, concert vermut amb La T铆pica, La Banda de la Festa Major de Vilafranca, un projecte que actualitza les m煤siques de la festa major vilafranquina, can莽ons amb les m煤siques pr貌pies dels balls del seguici de Vilafranca interpretades a ritme de c煤mbia, jota, funk, tumbao o m煤sica disco, entre altres, arranjades per diferents m煤sics de prestigi. Col路labora: Vermuts Mir贸 i Patates Laurie.

13.30 h, al CASAL C脥VIC REUS 鈥 LA RAMBLA (riera d鈥橝rag贸 11), Paella de Bou i Arr貌s. Preu: 5,70 鈧. Cal reservar taula trucant pr猫viament al 977 302 490. Organitza: Casal C铆vic Reus La Rambla.

Focs artificials per Sant Pere. | Laia Solanellas

De 17.00 a 20.00 h, a la PLA脟A D鈥橢VARIST F脌BREGAS, Farcell de Jocs Tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s鈥檋o passaran d鈥檃ll貌 m茅s b茅. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja-boles, baldufes, ane- lles, joc de la granota i molts m茅s.

17.00 h, a la PLA脟A DEL TEATRE, ball complet i parlaments del Ball de Marcos Vicente, el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit.

17.00 h, a la PLA脟A DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets, fins a les 22.30 h.

17.15 h, a la PLA脟A DE SANT PERE, representaci贸 dels parlaments del Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit.

17.30 h, a la BIBLIOTECA INFANTIL DEL CENTRE DE LECTURA, Explica鈥檓 un conte, conte i taller per a nens i nenes d鈥檈ntre 6 i 9 anys, a c脿rrec de Marta Vidal.

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a c脿rrec dels R脿ngers i Noies Guia dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Miseric貌rdia, campaners de la ciutat.

Al mateix temps, des de l鈥橝JUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit, amb la participaci贸 del Ball de Diables Infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lle贸 petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Bastonets de l鈥橢sbart Santa Ll煤cia, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Moss猫n Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l鈥橢scola de Bastons de l鈥橭rfe贸 Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l鈥櫭liga petita i la Banda de M煤sica del Pare Manyanet.

Recorregut: pla莽a del Mercadal, carrer Major, pla莽a de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l鈥橦ospital, carrer de la Pres贸, pla莽a de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, pla莽a de Prim, carrer de Monterols i pla莽a del Mercadal.

Tota la ciutat es bolca per Festa Major a Reus. | Laia Solanellas

 

18.30 h, a la PLA脟A DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.

18.30 h, al balc贸 de la CASA RULL, penjada de la bandera de l鈥檃rc de Sant Mart铆 amb motiu del Dia per l鈥橝lliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals. A continuaci贸, al JARD脥 DE LA CASA RULL, lectura del manifest i representaci贸 de The Shameless Hour, a c脿rrec de la Companyia Theatron. Organitza: H2O Col路lectiu, LGTB del Camp de Tarragona.

19.00 h, a la PLA脟A DE PRIM, ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.

19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat sat铆ric de Dames i Vells.

19.00 h, a la SALA DE PROJECCIONS DEL CENTRE DE LECTURA, club de lectura de novel路la negra: S de silenci, de Sue Grafton.

19.30 h, a la PLA脟A DE SANT MIQUEL, representaci贸 del Ball parlat sat铆ric de Dames i Vells.

20.15 h, al CARRER DE MART脥 NAPOLIT脌, representaci贸 del Ball parlat sat铆ric de Dames i Vells.

21.00 h, a la PLA脟A DE LA PATACADA, representaci贸 del Ball parlat sat铆ric de Dames i Vells.

21.00 h, al JARD脥 DE LA CASA RULL, Variet茅es de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de m煤sica, dansa, teatre, m脿gia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Espai amb capacitat limitada.

21.00 h, a la PLA脟A DE LA LLIBERTAT, exhibici贸 de dansa a c脿rrec de les escoles que formen la Coordinadora de Dansa de Reus: Artis-Fraga, Centre de Lectura i N煤ria D铆ez.

21.30 h, a la PLA脟A D鈥橢VARIST F脌BREGAS, sopar popular de bou i arr貌s, el plat tradicional de la Festa Major, i a les

22.30 h, ball de revetlla a c脿rrec de l鈥橭rfe贸 Reusenc amb els grans hits de la m煤sica de sempre i d鈥檃ra. Una banda de m煤sics i l鈥橭rfe贸 junts per fer festa i no parar de ballar. Organitza: el Bou de Reus, amb la col路laboraci贸 d鈥橝rr貌s Montsi脿, Casa Borrull, Cal Pere Fruites i Verdures i Forn Cabr茅.

21.45 h, al CARRER DEL VIDRE, representaci贸 del Ball parlat sat铆ric de Dames i Vellls.

23.00 h, al FOSSAR VELL, als peus del campanar. El Tomet de Sant Ganxet. Organitza: Tronats de Reus.

La Tronada de Sant Pere. | Laia Solanellas

 

DIVENDRES 28

LA VIG脥LIA / LES COMPLETES

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a c脿rrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Miseric貌rdia.

9.00 h, des de l鈥橝JUNTAMENT, sortida de la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l鈥櫭liga per rec贸rrer els carrers i places de la ciutat.

De 10.00 a 12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai pla莽a de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d鈥檃ctivitats i tallers per als m茅s menuts de la fam铆lia. Infants de 4 a 10 anys. Imprescindible reserva pr猫via on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

D鈥11.00 a 13.00 h, al GAUD脥 CENTRE, Observem, escoltem i toquem en fam铆lia el Gaud铆 Centre!, visita familiar al Gaud铆 Centre. Imprescindible reserva pr猫via al tel猫fon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 鈧 per a adults i nens.

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que ens anuncia la vig铆lia de la festivitat.

13.00 h, al JARD脥 DE LA CASA RULL, concert vermut amb la Banda de la Festa Major. Versions de les peces musicals del nostre seguici portades a l鈥檈scenari amb una orquestra de m煤sics locals i una posada en escena original i despreocupada. Col路labora: Vermuts Mir贸 i Patates Laurie.

17.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa.

17.00 h, des de l鈥橝JUNTAMENT, cercavila dels Gegants, els Nanos i l鈥櫭liga.

De 18.00 a 24.00 h, a la PLA脟A DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets.

18.00 h, des del JARD脥 DE LA CASA RULL, cercavila i parlaments del Ball de Gitanes i del Ball de Pastorets. Representaci贸 dels parlaments sat铆rics sobre temes actuals, culturals i de la ciutat amb les danses dels respectius balls. A les 18.00 h, balls amb parlaments al Jard铆 de la Casa Rull, cercavila pel carrer de Sant Joan fins a la pla莽a de Prim (balls amb parlaments), cercavila pels carrers del Vidre, de Donotea i d鈥橝leus fins a la pla莽a de la Farinera. A la mateixa hora, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Lle贸.

18.15 h, a la PLA脟A DE DAVID CONSTANT脥, representaci贸 del Ball parlat sat铆ric de Dames i Vellls.

19.00 h, a la PLA脟A DE LA FARINERA, ronda de balls amb parlaments a c脿rrec dels balls de Dames i Vells, de Gitanes i de Pastorets.

19.45 h, al CARRER DEL VIDRE, representaci贸 del Ball parlat sat铆ric de Dames i Vellls.

20.00 h, a la PLA脟A DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barcel贸, la V铆bria, el Drac, el Basilisc, el Lle贸, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l鈥橢sbart Santa Ll煤cia, el Ball de Moss猫n Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l鈥橭rfe贸 Reusenc, els Xiquets de Reus i l鈥櫭liga, ens oferiran els seus balls, danses i castells.

20.15 h, des de la PLA脟A DEL MERCADAL, inici de l鈥檃nada a Completes del Seguici Festiu.

Simult脿niament, des del CAMPANAR, Toc General de Festa.

Els Gegants de Reus ballant per Sant Pere. | Laia Solanellas

20.45 h, a la PORTA DE L鈥橝JUNTAMENT, ball solemne curt de l鈥櫭liga com a salutaci贸 a les autoritats.

21.00 h, des de la PLA脟A DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporaci贸 Municipal. Hi s贸n convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l鈥檃companyament musical de la Banda Simf貌nica de Reus.

21.15 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici de Completes. Obertura de l鈥檃rca de l鈥檃ltar major, on es guarda du- rant tot l鈥檃ny el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l鈥檜rna, les guarden el pri- or, l鈥檃lcalde i un dels preveres de l鈥橝rxiprestat. Antigament, era custodiada pel s铆ndic de la Comunitat de Preveres. Du - rant la celebraci贸 es podran escoltar els 鈥淕oigs de Sant Pere鈥, amb l鈥檃companyament musical de l鈥檕rgue de la prioral.

Tot seguit, Toc General de Festa, tornada del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins a la porta de l鈥橝juntament. La festa continuar脿 amb les ballades dels Gegants i del bestiari.

Quan finalitzin les ballades, encesa de la TRONADA. A continuaci贸, castell de focs plantat al mig de la pla莽a, que recupera la forma dels espectacles pirot猫cnics del passat, m茅s artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis. Un singular espectacle que tindr脿 acompanyament musical en viu per retrobar un costum antic propi de les festes i solemnitats m茅s importants.

Un cop acabada l鈥檃nada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pel Casal Despertaferro i els Xiquets de Reus, al carrer de Rosich i al carrer de Mart铆 Napolit脿. Preu: anticipat 8 鈧, mateix dia 10 鈧, infantil 5 鈧.

24.00 h, a la PLA脟A DE LA LLIBERTAT, gran revetlla de Sant Pere amb l鈥橭rquestra Metropol.

24.00 h, a la PLA脟A D鈥橝NTON BORRELL, revetlla jove amb la Ghetto Orchestra i Albercocks.

24.00 h, a LA PALMA, 28a Nit de Marxa.

24.00 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Go Fabri Open Air Festival Sant Pere 2019. Gaudeix de la millor festa a l鈥檃ire lliure amb l鈥檈quip de La F脿brica i els seus DJ Samuel L枚bz, M谩ximo Valentino, Sr. Marshall i un convidat molt especial. Organitza: La F脿brica i Bella It脿lia da Gino.

Els Gegants de Reus per Sant Pere. | Laia Solanellas

 

DISSABTE 29

SANT PERE

7.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades tronades, a c脿rrec de membres i tabalers del Ball de Diables.

7.00 h, matinades galejades del Ball de Pere Joan Barcel贸.

8.00 h, pel NUCLI ANTIC, tradicionals matinades, a c脿rrec dels diferents grups de grallers de la ciutat.

8.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades amb la Banda Verge de Miseric貌rdia.

8.00 h, a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla.

9.00 h, des de l鈥橝JUNTAMENT, 29 avisos pirot猫cnics per despertar Reus.

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i des de l鈥橝JUNTAMENT sortida dels Gegants per rec贸rrer els carrers i les places de la ciutat.

De 9.30 a 14.00 h, la PRIORAL DE SANT PERE restar脿 oberta per a la veneraci贸, devoci贸 i preg脿ria del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte.

A les 10.00 i a les 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebraci贸 de la missa.

De 10.00 a 12.30 h, al CAMPANAR, visites al campanar a c脿rrec dels Campaners. Entrada per estricte ordre de cua. Preu: 1 鈧/persona. El pagament s鈥檋a de fer en efectiu a l鈥檈ntrada del campanar. Es prega entregar l鈥檌mport exacte.

10.15 h, a la PLA脟A DEL MERCADAL, actuaci贸 de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Miseric貌rdia.

11.00 h, a la PLA脟A DEL MERCADAL, TRONADA i actuaci贸 de llu茂ment dels grups festius de la ciutat. Pr猫viament a l鈥檃ctuaci贸 de llu茂ment del seguici, podrem gaudir del Bou enflocat, una antiga tradici贸 de Reus i de diversos punts d鈥橢uropa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes en motiu d鈥檜na festa assenyalada.

13.00 h, a la PLA脟A DEL MERCADAL, quan finalitzi el seguici, exhibici贸 castellera a c脿rrec dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana volen fer, un any m茅s, la seva millor actuaci贸 en solitari i portaran a pla莽a el tradicional pilar al balc贸. L鈥檃juda de tota la ciutat ser脿 benvinguda per fer realitat els castells de la colla.

17.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i anada a l鈥橭fici de les autoritats municipals en corporaci贸, acompanyades dels grups festius de la ciutat.

De 18.00 a 24.00 h, a la PLA脟A DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets.

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, solemne missa concelebrada, presidida pel prior Mn. Joan Anton Ced贸, assistit pels preveres de l鈥橝rxiprestat, amb l鈥檃companyament musical de l鈥橭rfe贸 Reusenc, la coral l鈥橢nc铆s i l鈥檕rgue de la prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la prioral, l鈥櫭liga far脿 el seu ball solemne curt.

18.45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del seguici dels grups festius de la ciutat.

19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESS脫 SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere sota t脿lem, vicaris, rectors, prior i arquebisbe, els Ministrers de la Ciutat, la Bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Gu脿rdia Urbana de gran gala i, tancant la profess贸, la Banda Simf貌nica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere inici茂 la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el Toc General de Festa i avisos pirot猫cnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la pla莽a del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situ茂 al davant de l鈥橝juntament, esclatar脿 la darrera TRONADA de la Festa Major.

La imatge de Sant Pere entrant a la Prioral. | Laia Solanellas

A continuaci贸, la imatge de Sant Pere es dirigir脿 cap a la prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada a猫ria. Un cop la imatge torni a l鈥檜rna de l鈥檃ltar major de la prioral, es procedir脿 a guardar-la amb les tres claus que custodien l鈥檃lcalde, el prior i, antigament, el s铆ndic de la Comunitat de Preveres, fins a l鈥檃ny vinent.

En acabar, tornada festiva a la PLA脟A DEL MERCADAL. 脷ltimes ballades, encesa de la V铆bria i el Drac i carretillada de Sant Pere a c脿rrec del Ball de Diables, que posar脿 punt final a la festa de Sant Pere d鈥檈nguany.

24.00 h, al CENTRE D鈥橝RT CAL MASS脫, la Festa Major continua a Cal Mass贸! Ball de gralles a c脿rrec de Ganxets, Grallers del Baix Camp. Vine a ballar can莽ons m铆tiques al so de les gralles dels Ganxets! I tot seguit, concert amb DJ Ceba! Organitza: Centre d鈥橝rt Cal Mass贸.

 

 

DIUMENGE 30

D鈥11.00 a 13.30 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet de 5 polzades per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts pel circuit del parc ferroviari. Preu: 1,50 鈧. Organitza: Associaci贸 d鈥橝mics del Ferrocarril de Reus.

De 12.00 a 16.00 h, a la PLA脟A DEL TEATRE, L鈥檈lectro-vermut de Sant Pere 2019. Organitza: Associaci贸 Vermuts i Rialles.

De 12.00 a 16.00 h, a la PLA脟A DE DAVID CONSTANT脥, vermut electr貌nic a c脿rrec de DJ Ecl茅ctico, amb el repertori habitual del Blondie (m煤sica dels anys vuitanta i d鈥檃ra). Organitza: Blondie Bar.

19.00 h, a la SALA SANTA LL脷CIA, representaci贸 de 隆Qu茅 locura de familias!, a c脿rrec de la Companyia Julio Vilaplana de Salou. Preu: general 9 鈧, soci de l鈥檈ntitat 7 鈧,Carnet Jove i CNL i acompanyant de soci 8 鈧.

21.00 h, a la PLA脟A DE LA LLIBERTAT, mostra de hip-hop al carrer a c脿rrec dels grups d鈥檃questa especialitat de les diferents escoles de dansa que formen la Coordinadora de Dansa de Reus.

21.00 h, a la PLA脟A D鈥橝NTON BORRELL, Ana Bel茅n en concert. La veu d鈥橝na Bel茅n acar铆cia la m煤sica a Vida, el seu primer 脿lbum amb can莽ons in猫dites en 11 anys: una col路lecci贸 de composicions d鈥檜n desbordant optimisme que interpreta amb el coratge i la sensibilitat que la caracteritzen. 脡s l鈥橝na Bel茅n de sempre amb m煤sica d鈥檃ra, una equaci贸 que no pot fallar.

ALTRES ACTIVITATS

Dissabte 15 de juny, a les 12.00 h

Visita teatralitzada, concert i vermut a l鈥橧nstitut Pere Mata. Per a p煤blic general. Imprescindible reserva pr猫via on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb la col路laboraci贸 de Vermuts Mir贸 i el suport de la Fundaci贸 Pere Mata i l鈥橝juntament de Reus.

Dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 de juny, d鈥11.00 a 13.00 h

Al GAUD脥 CENTRE, Observem, escoltem i toquem en fam铆lia el Gaud铆 Centre!, visita familiar al Gaud铆 Centre on descobrirem els personatges i els trets m茅s essencials de la vida de Gaud铆 a trav茅s d鈥檜n joc d鈥檈mpatia, on es coneixer脿 l鈥檃rquitecte, tot potenciant els aspectes m茅s rellevants de la seva vida i obra, i es realitzar脿 un taller art铆stic relacionat amb l鈥檕bra de Gaud铆. Imprescindible reserva pr猫via al tel猫fon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 鈧 per a adults i nens.

Els dies 25, 26, 27 i 28 de juny, al MUSEU DE REUS (espai pla莽a de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d鈥檃ctivitats i tallers per als m茅s menuts de la fam铆lia. Infants de 4 a 10 anys. Horari: de 10 a 12 h. Imprescindible reserva pr猫via on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

Dissabte 29 de juny, a partir de les 9.30 h i durant tot el dia

A la SALA POLIVALENT DEL REUS DEPORTIU, II Torneig d'Escacs de Sant Pere. Obert a tothom. M茅s informaci贸 i inscripcions a lolomoreno75@hotmail.com. Organitza: Secci贸 d鈥橢scacs del Reus Deportiu.

De l鈥1 de juny al 30 de setembre

Visites al Pavell贸 dels Distingits de l鈥橧nstitut Pere Mata.

De dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 i de 16.30 a 18.30 h.  Diumenges i festius d鈥11.00 a 14.00 h. Descobreix una de  les obres m茅s importants del modernisme europeu, obra de l鈥檃rquitecte Llu铆s Dom猫nech i Montaner. www.reuspromocio.cat. Entrada general 6 鈧, entrada redu茂da 4 鈧.

De l鈥1 de juny al 30 de setembre

Visites al campanar de l'esgl茅sia de Sant Pere, des d'on podr脿s contemplar les magn铆fiques vistes de Reus i dels seus voltants. Les visites al campanar es podran veure afectades pels diferents tocs de campanes amb motiu de les festes de Sant Pere. Consulteu amb l'Oficina de Turisme els horaris, 977 010 670. De dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 i de

17.00 a 19.00 h. Diumenges i festius, d鈥11.00 a 14.00 h. Entrada general 2 鈧, entrada redu茂da 1 鈧.

De l鈥1 de juny al 30 de setembre Visites al Gaud铆 Centre.

De dilluns a dissabte laborables, de 10.00 a 20.00 h, i diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h. Visita el centre d'interpretaci贸 dedicat a l'arquitecte Gaud铆 i descobreix la nova exposici贸 dedicada al Modernisme de Reus i a l'obra de l'arquitecte Dom猫nech i Montaner. www.gaudicentre.cat. Entrada general 9 鈧, entrada redu茂da 5 鈧 (visita amb audioguia).

De l鈥1 de juny al 30 de setembre

Visites a la Casa del Vermut i del Vi, ubicada a l鈥橢staci贸 Enol貌gica.

Divendres i dissabtes laborables, d鈥11.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 h. Diumenges i festius, d鈥11.00 a 14.00 h. Coneix la Casa del Vermut i el Vi, un nou centre d鈥檌nspiraci贸 enotur铆stica ubicat a la planta baixa de l鈥橢staci贸 Enol貌gica (pg. de Sunyer 4-6).

EXPOSICIONS

Museu de Reus, espai pla莽a de la Llibertat 鈥淐oses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat鈥

Del 31 de maig al 14 de juny Biblioteca Pere Anguera

Exposici贸 de treballs de final de curs de batxillerat art铆stic i visual de l鈥橧nstitut Gabriel Ferrater

Del 3 al 17 de juny Arxiu Municipal

Exposici贸 dels dibuixos dels nens i nenes de les escoles que han visitat l鈥橝rxiu durant el curs.

Del 8 al 15 de juny

Sala Fortuny del Centre de Lectura

"Cultura i progr茅s. Els tresors de la biblioteca del Centre de Lectura"

Exposici贸 de les peces m茅s preuades i singulars de la biblioteca del Centre de Lectura, la biblioteca patrimonial m茅s antiga del pa铆s.

Del 8 al 30 de juny

Biblioteca Infantil del Centre de Lectura "90猫 aniversari de Tint铆n"

Exposici贸 commemorativa del naixement d鈥檃quest personatge creat pel dibuixant belga Georges Remi, m茅s conegut com Herg茅.

Del 10 de juny a l鈥1 de juliol

Vest铆bul del Casal C铆vic Reus (riera d鈥橝rag贸, 11) Exposici贸 de dibuixos i pintures

Del 10 al 30 de juny

Biblioteca Central Xavier Amor贸s

鈥淎 punt? Una altra manera de veure la festa鈥

Exposici贸 fotogr脿fica del fons d鈥檃rxiu de l鈥檈ntitat amb fotografies relacionades amb la festa major. Org. Colla Sardanista de Reus


Comentaris

envia el comentari