Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Reus es prepara pel gruix d'actes de la Festa Major de Sant Pere 2019

Tots els actes que ompliran de vida els carrers de Reus per la Festa Major de Sant Pere 2019
Tronada de la vigília de Sant Pere 2018 a Reus. | Laia Solanellas
 

Reus viurà els dies més importants de l'any amb la Festa Major de Sant Pere 2019 que omplirà d'actes la ciutat durant els últims dies del mes de juny. Després de la primera Tronada el passat dilluns 24, el símbol de les festes reusenques, la ciutat es prepara per als dies forts i el gruix d'actes de cultura popular, concerts i molt més, que seran el divendres 28, amb la Vigília, i el dia 29 amb la Diada de Sant Pere, la qual compta amb activitats matí i tarda. Es tracta d'una oportunitat inigualable per descobrir els encants de la capital del Baix Camp i una de les festes majors més importants de Catalunya!

 Tot seguit podeu consultar tots els actes de Sant Pere 2019!

Actes de Sant Pere 2019 a Reus

DIJOUS 27

LA FESTA MAJOR PETITA

De 10.00 a 12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d’activitats i tallers per als més menuts de la família. Infants de 4 a 10 anys. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

De 10.00 a 14.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, espai d’interpretació visual de la Festa Major, destinat a les famílies, amb projeccions d’audiovisuals que se centren en els elements festius, els balls i la música. Organitza: Centre d’Art Cal Massó.

De 10.30 a 13.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Farcell de Jocs Tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s’ho passaran d’allò més bé. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja-boles, baldufes, anelles, joc de la granota i molts més.

D’11.00 a 13.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família el Gaudí Centre!, visita familiar al Gaudí Centre. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 € per a adults i nens.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb La Típica, La Banda de la Festa Major de Vilafranca, un projecte que actualitza les músiques de la festa major vilafranquina, cançons amb les músiques pròpies dels balls del seguici de Vilafranca interpretades a ritme de cúmbia, jota, funk, tumbao o música disco, entre altres, arranjades per diferents músics de prestigi. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

13.30 h, al CASAL CÍVIC REUS – LA RAMBLA (riera d’Aragó 11), Paella de Bou i Arròs. Preu: 5,70 €. Cal reservar taula trucant prèviament al 977 302 490. Organitza: Casal Cívic Reus La Rambla.

Focs artificials per Sant Pere. | Laia Solanellas

De 17.00 a 20.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Farcell de Jocs Tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s’ho passaran d’allò més bé. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja-boles, baldufes, ane- lles, joc de la granota i molts més.

17.00 h,  a la PLAÇA DEL TEATRE, ball complet i parlaments del Ball de Marcos Vicente, el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit.

17.00 h,  a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets, fins a les 22.30 h.

17.15 h,  a la PLAÇA DE SANT PERE, representació dels parlaments del Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit.

17.30 h,  a la BIBLIOTECA INFANTIL DEL CENTRE DE LECTURA, Explica’m un conte, conte i taller per a nens i nenes d’entre 6 i 9 anys, a càrrec de Marta Vidal.

18.00 h,  des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Ràngers i Noies Guia dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit, amb la participació del Ball de Diables Infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lleó petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet.

Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

Tota la ciutat es bolca per Festa Major a Reus. | Laia Solanellas

 

18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.

18.30 h,  al balcó de la CASA RULL, penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí amb motiu del Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals. A continuació, al JARDÍ DE LA CASA RULL, lectura del manifest i representació de The Shameless Hour, a càrrec de la Companyia Theatron. Organitza: H2O Col·lectiu, LGTB del Camp de Tarragona.

19.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.

19.00 h,  pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

19.00 h, a la SALA DE PROJECCIONS DEL CENTRE DE LECTURA, club de lectura de novel·la negra: S de silenci, de Sue Grafton.

19.30 h, a la PLAÇA DE SANT MIQUEL, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

20.15 h,  al CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ,  representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

21.00 h,  a la PLAÇA DE LA PATACADA, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

21.00 h,  al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Espai amb capacitat limitada.

21.00 h,  a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició de dansa a càrrec de les escoles que formen la Coordinadora de Dansa de Reus: Artis-Fraga, Centre de Lectura i Núria Díez.

21.30 h,  a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major, i a les

22.30 h, ball de revetlla a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb els grans hits de la música de sempre i d’ara. Una banda de músics i l’Orfeó junts per fer festa i no parar de ballar. Organitza: el Bou de Reus, amb la col·laboració d’Arròs Montsià, Casa Borrull, Cal Pere Fruites i Verdures i Forn Cabré.

21.45 h, al CARRER DEL VIDRE, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vellls.

23.00 h, al FOSSAR VELL, als peus del campanar.  El Tomet de Sant Ganxet. Organitza: Tronats de Reus.

La Tronada de Sant Pere. | Laia Solanellas

 

DIVENDRES 28

LA VIGÍLIA / LES COMPLETES

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia.

9.00 h,  des de l’AJUNTAMENT, sortida de la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l’Àliga per recórrer els carrers i places de la ciutat.

De 10.00 a 12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d’activitats i tallers per als més menuts de la família. Infants de 4 a 10 anys. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

D’11.00 a 13.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família el Gaudí Centre!, visita familiar al Gaudí Centre. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 € per a adults i nens.

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb la Banda de la Festa Major. Versions de les peces musicals del nostre seguici portades a l’escenari amb una orquestra de músics locals i una posada en escena original i despreocupada. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

17.00 h,  des del CAMPANAR, Toc de Festa.

17.00 h, des de l’AJUNTAMENT, cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga.

De 18.00 a 24.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets.

18.00 h, des del JARDÍ DE LA CASA RULL, cercavila i parlaments del Ball de Gitanes i del Ball de Pastorets.  Representació dels parlaments satírics sobre temes actuals, culturals i de la ciutat amb les danses dels respectius balls. A les 18.00 h, balls amb parlaments al Jardí de la Casa Rull, cercavila pel carrer de Sant Joan fins a la plaça de Prim (balls amb parlaments), cercavila pels carrers del Vidre, de Donotea i d’Aleus fins a la plaça de la Farinera. A la mateixa hora, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Lleó.

18.15 h, a la PLAÇA DE DAVID CONSTANTÍ, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vellls.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, ronda de balls amb parlaments a càrrec dels balls de Dames i Vells, de Gitanes i de Pastorets.

19.45 h, al CARRER DEL VIDRE, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vellls.

20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, ens oferiran els seus balls, danses i castells.

20.15 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL,  inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu.

Simultàniament, des del CAMPANAR, Toc General de Festa.

Els Gegants de Reus ballant per Sant Pere. | Laia Solanellas

20.45 h, a la PORTA DE L’AJUNTAMENT, ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats.

21.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporació Municipal. Hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus.

21.15 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici de Completes. Obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda du- rant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna, les guarden el pri- or, l’alcalde i un dels preveres de l’Arxiprestat. Antigament, era custodiada pel síndic de la Comunitat de Preveres. Du - rant la celebració es podran escoltar els “Goigs de Sant Pere”, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral.

Tot seguit, Toc General de Festa, tornada del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins a la porta de l’Ajuntament. La festa continuarà amb les ballades dels Gegants i del bestiari.

Quan finalitzin les ballades, encesa de la TRONADA. A continuació, castell de focs plantat al mig de la plaça, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat, més artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis. Un singular espectacle que tindrà acompanyament musical en viu per retrobar un costum antic propi de les festes i solemnitats més importants.

Un cop acabada l’anada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pel Casal Despertaferro i els Xiquets de Reus, al carrer de Rosich i al carrer de Martí Napolità. Preu: anticipat 8 €, mateix dia 10 €, infantil 5 €.

24.00 h,  a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, gran revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Metropol.

24.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb la Ghetto Orchestra i Albercocks.

24.00 h,  a LA PALMA, 28a Nit de Marxa.

24.00 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Go Fabri Open Air Festival Sant Pere 2019. Gaudeix de la millor festa a l’aire lliure amb l’equip de La Fàbrica i els seus DJ Samuel Löbz, Máximo Valentino, Sr. Marshall i un convidat molt especial. Organitza: La Fàbrica i Bella Itàlia da Gino.

Els Gegants de Reus per Sant Pere. | Laia Solanellas

 

DISSABTE 29

SANT PERE

7.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades tronades, a càrrec de membres i tabalers del Ball de Diables.

7.00 h, matinades galejades del Ball de Pere Joan Barceló.

8.00 h,  pel NUCLI ANTIC, tradicionals matinades, a càrrec dels diferents grups de grallers de la ciutat.

8.00 h,  pel NUCLI ANTIC, matinades amb la Banda Verge de Misericòrdia.

8.00 h, a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla.

9.00 h, des de l’AJUNTAMENT,  29 avisos pirotècnics per despertar Reus.

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i des de l’AJUNTAMENT sortida dels Gegants per recórrer els carrers i les places de la ciutat.

De 9.30 a 14.00 h, la PRIORAL DE SANT PERE restarà oberta per a la veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte.

A les 10.00 i a les 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.

De 10.00 a 12.30 h, al CAMPANAR, visites al campanar a càrrec dels Campaners. Entrada per estricte ordre de cua. Preu: 1 €/persona. El pagament s’ha de fer en efectiu a l’entrada del campanar. Es prega entregar l’import exacte.

10.15 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

11.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, TRONADA i actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat. Prèviament a l’actuació de lluïment del seguici, podrem gaudir del Bou enflocat, una antiga tradició de Reus i de diversos punts d’Europa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes en motiu d’una festa assenyalada.

13.00 h,  a la PLAÇA DEL MERCADAL, quan finalitzi el seguici, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana volen fer, un any més, la seva millor actuació en solitari i portaran a plaça el tradicional pilar al balcó. L’ajuda de tota la ciutat serà benvinguda per fer realitat els castells de la colla.

17.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i anada a l’Ofici de les autoritats municipals en corporació, acompanyades dels grups festius de la ciutat.

De 18.00 a 24.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets.

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, solemne missa concelebrada, presidida pel prior Mn. Joan Anton Cedó, assistit pels preveres de l’Arxiprestat, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc, la coral l’Encís i l’orgue de la prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la prioral, l’Àliga farà el seu ball solemne curt.

18.45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del seguici dels grups festius de la ciutat.

19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE,  inici de la PROFESSÓ SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere sota tàlem, vicaris, rectors, prior i arquebisbe, els Ministrers de la Ciutat, la Bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el Toc General de Festa i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera TRONADA de la Festa Major.

La imatge de Sant Pere entrant a la Prioral. | Laia Solanellas

A continuació, la imatge de Sant Pere es dirigirà cap a la prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada aèria. Un cop la imatge torni a l’urna de l’altar major de la prioral, es procedirà a guardar-la amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres, fins a l’any vinent.

En acabar, tornada festiva a la PLAÇA DEL MERCADAL. Últimes ballades, encesa de la Víbria i el Drac i carretillada de Sant Pere a càrrec del Ball de Diables, que posarà punt final a la festa de Sant Pere d’enguany.

24.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, la Festa Major continua a Cal Massó! Ball de gralles a càrrec de Ganxets, Grallers del Baix Camp. Vine a ballar cançons mítiques al so de les gralles dels Ganxets! I tot seguit, concert amb DJ Ceba! Organitza: Centre d’Art Cal Massó.

 

 

DIUMENGE 30

D’11.00 a 13.30 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet de 5 polzades per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts pel circuit del parc ferroviari. Preu: 1,50 €. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus.

De 12.00 a 16.00 h,  a la PLAÇA DEL TEATRE, L’electro-vermut de Sant Pere 2019. Organitza: Associació Vermuts i Rialles.

De 12.00 a 16.00 h,  a la PLAÇA DE DAVID CONSTANTÍ, vermut electrònic a càrrec de DJ Ecléctico, amb el repertori habitual del Blondie (música dels anys vuitanta i d’ara). Organitza: Blondie Bar.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de ¡Qué locura de familias!, a càrrec de la Companyia Julio Vilaplana de Salou. Preu: general 9 €, soci de l’entitat 7 €,Carnet Jove i CNL i acompanyant de soci 8 €.

21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, mostra de hip-hop al carrer a càrrec dels grups d’aquesta especialitat de les diferents escoles de dansa que formen la Coordinadora de Dansa de Reus.

21.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, Ana Belén en concert. La veu d’Ana Belén acarícia la música a Vida, el seu primer àlbum amb cançons inèdites en 11 anys: una col·lecció de composicions d’un desbordant optimisme que interpreta amb el coratge i la sensibilitat que la caracteritzen. És l’Ana Belén de sempre amb música d’ara, una equació que no pot fallar.

ALTRES ACTIVITATS

Dissabte 15 de juny, a les 12.00 h

Visita teatralitzada, concert i vermut a l’Institut Pere Mata. Per a públic general. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb la col·laboració de Vermuts Miró i el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.

Dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 de juny, d’11.00 a 13.00 h

Al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família el Gaudí Centre!, visita familiar al Gaudí Centre on descobrirem els personatges i els trets més essencials de la vida de Gaudí a través d’un joc d’empatia, on es coneixerà l’arquitecte, tot potenciant els aspectes més rellevants de la seva vida i obra, i es realitzarà un taller artístic relacionat amb l’obra de Gaudí. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 € per a adults i nens.

Els dies 25, 26, 27 i 28 de juny, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d’activitats i tallers per als més menuts de la família. Infants de 4 a 10 anys. Horari: de 10 a 12 h. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

Dissabte 29 de juny, a partir de les 9.30 h i durant tot el dia

A la SALA POLIVALENT DEL REUS DEPORTIU, II Torneig d'Escacs de Sant Pere. Obert a tothom. Més informació i inscripcions a lolomoreno75@hotmail.com. Organitza: Secció d’Escacs del Reus Deportiu.

De l’1 de juny al 30 de setembre

Visites al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata.

De dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 i de 16.30 a 18.30 h.  Diumenges i festius d’11.00 a 14.00 h. Descobreix una de  les obres més importants del modernisme europeu, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. www.reuspromocio.cat. Entrada general 6 €, entrada reduïda 4 €.

De l’1 de juny al 30 de setembre

Visites al campanar de l'església de Sant Pere, des d'on podràs contemplar les magnífiques vistes de Reus i dels seus voltants. Les visites al campanar es podran veure afectades pels diferents tocs de campanes amb motiu de les festes de Sant Pere. Consulteu amb l'Oficina de Turisme els horaris, 977 010 670. De dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 i de

17.00 a 19.00 h. Diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. Entrada general 2 €, entrada reduïda 1 €.

De l’1 de juny al 30 de setembre Visites al Gaudí Centre.

De dilluns a dissabte laborables, de 10.00 a 20.00 h, i diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h. Visita el centre d'interpretació dedicat a l'arquitecte Gaudí i descobreix la nova exposició dedicada al Modernisme de Reus i a l'obra de l'arquitecte Domènech i Montaner. www.gaudicentre.cat. Entrada general 9 €, entrada reduïda 5 € (visita amb audioguia).

De l’1 de juny al 30 de setembre

Visites a la Casa del Vermut i del Vi, ubicada a l’Estació Enològica.

Divendres i dissabtes laborables, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 h. Diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. Coneix la Casa del Vermut i el Vi, un nou centre d’inspiració enoturística ubicat a la planta baixa de l’Estació Enològica (pg. de Sunyer 4-6).

EXPOSICIONS

Museu de Reus, espai plaça de la Llibertat “Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat“

Del 31 de maig al 14 de juny Biblioteca Pere Anguera

Exposició de treballs de final de curs de batxillerat artístic i visual de l’Institut Gabriel Ferrater

Del 3 al 17 de juny Arxiu Municipal

Exposició dels dibuixos dels nens i nenes de les escoles que han visitat l’Arxiu durant el curs.

Del 8 al 15 de juny

Sala Fortuny del Centre de Lectura

"Cultura i progrés. Els tresors de la biblioteca del Centre de Lectura"

Exposició de les peces més preuades i singulars de la biblioteca del Centre de Lectura, la biblioteca patrimonial més antiga del país.

Del 8 al 30 de juny

Biblioteca Infantil del Centre de Lectura "90è aniversari de Tintín"

Exposició commemorativa del naixement d’aquest personatge creat pel dibuixant belga Georges Remi, més conegut com Hergé.

Del 10 de juny a l’1 de juliol

Vestíbul del Casal Cívic Reus (riera d’Aragó, 11) Exposició de dibuixos i pintures

Del 10 al 30 de juny

Biblioteca Central Xavier Amorós

“A punt? Una altra manera de veure la festa”

Exposició fotogràfica del fons d’arxiu de l’entitat amb fotografies relacionades amb la festa major. Org. Colla Sardanista de Reus