Imatge de Joan Manuel Serrat.

Els 4 negocis que han fet guanyar més diners que la música a Joan Manuel Serrat

El noi del Poble Sec ha destacat per saber jugar bé amb la seva fortuna i ara, ja jubilat, gaudirà d'un gran rèdit econòmic

Joan Manuel Serrat. Així, en majúscules. El noi del Poble Sec es jubila i, amb ell, se'n va una manera única de fer. És gairebé l'últim d'una generació daurada. A través d'un estil únic, Serrat ha anat fent gran la seva llegenda i ho demostra una dilatadíssima carrera amb més de 50 anys a sobre dels escenaris. 

I ara què? Doncs Serrat té les espatlles molt ben cobertes. Mentre ha estat a sobre dels escenaris, el barceloní no s'ha estat per romanços i ha sabut com invertir la seva fortuna. El cantautor català acumula un patrimoni que arriba als 5,8 milions d'euros i s'ho ha fet gràcies a una multiplataforma empresarial. 

Serrat compta amb diferents negocis. Compta amb Taller 83 S.A, una empresa dedicada a «activitats recreatives d'entreteniment»; i també amb Comic Net S.A. Dues empreses que va fundar abans del 2000 i que li van permetre fer coixí. 

Primer pla de Joan Manuel Serrat amb un micròfon
Joan Manuel Serrat es retira després de 50 anys a sobre dels escenaris. | GTRES

El gran boom

I va ser gràcies al negoci de les immobiliàries (com no podia ser d'altra manera, en aquella època). A través de l'empresa Bingurdo S.L., el cantautor barceloní va poder fer un salt econòmic i començar a acumular la fortuna que té a dia d'avui. Segons El Español, però, el 2008 l'empresa va patir un sotrac fruit del boom immobiliari i Serrat també en va patir les conseqüències. 

I a Catalunya què?

A Catalunya, Joan Manuel Serrat hi tenia i hi té vi. Diem hi tenia perquè el negoci es va haver de refundar. El noi del Poble Sec és el propietari del celler Mas Perinet  des de la dècada dels 90, però no va ser fins el 2006 que el va presentar en societat. 

La crisi econòmica del 2008, però, va liquidar el que era el seu gran negoci, però també el seu gran somni. I és que Serrat sempre s'ha declarat com un fan absolut de la viticultura. 

El 2014 tot va canviar. Un grup d'inversors internacionals, segons l'ARA, va aparèixer a la vida de Joan Manuel Serrat per refundar el seu celler. Eren, entre altres coses, els propietaris del restaurant La Tagliatella, els qui van donar el recolzament econòmic necessari a Serrat per a poder reflotar el negoci. 

I fins a dia d'avui. Els nous inversors van mantenir les cinc varietats plantades per Serrat inicialment i poc a poc van anar afegint-hi noves varietats. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp