Muntatge fotogràfic dels jutges de Masterchef i Verónica Forqué

El que amaga 'Masterchef' surt a la llum amb la mort de Forqué: «És el que busquem»

Verónica Forqué ha mort i hi ha gent que ha assenyalat 'Masterchef'

La pèrdua Verónica Forqué ha generat un autèntic caos dins del món de la televisió i la cultura, ja que era una persona força estimada. Alguns mitjans han responsabilitzat d'aquest succés els seus últims moviments mediàtics, concretament al seu pas per 'Masterchef Celebrity'. Els experts van assegurar que l'actriu va treure la seva pitjor faceta de dins, però tot podria tenir una explicació.

'Masterchef' s'ha convertit en un dels programes més reeixits de TVE, encara que en els últims temps ha perdut força audiència. Els directors del concurs esmentat no estaven disposats a renunciar a un producte tan atractiu, per la qual cosa van organitzar una versió amb celebritats i van convidar a participar els famosos més influents del moment.

Primer pla de Verónica Forqué
Verónica Forqué va tenir una experiència molt complicada a 'Masterchef' | GTRES

El problema és que el càsting està organitzat únicament per generar espectacle i posar a prova els participants. Una persona que va treballar de guionista dins del concurs esmentat ha trencat el seu silenci per explicar com és el procés de selecció. El més greu és que, presumptament, 'Masterchef' està marcat des del començament i els integrants no poden ser lliures.

L'elecció dels participants, segons el testimoni, és molt semblant a la que es faria a una sèrie de televisió. «Necessites un personatge bo, un de dolent, un de simpàtic, un d'individualista i un que físicament impressioni. Si mires les edicions anteriors de 'Masterchef Celebrity' pots identificar aquests rols a totes elles», argumenta una antiga guionista a 'El Confidencial'.

Verónica Forqué podria haver estat víctima de la indústria, encara que tots els especialistes hi coincideixen. És injust responsabilitzar cap xou del que ha passat, ja que el més probable és que la situació vingués de lluny.  És cert que l'actriu ha rebut crítiques extremes després del pas per l'espai, però això només ha estat una part de tota la seva situació.

Verónica Forqué durant un programa de 'Masterchef Celebrity'
Verónica Forqué ha deixat orfe el món de l'espectacle | RTVE

Verónica Forqué passarà a la història: «Un pacte secret»

Verónica Forqué ha deixat una empremta inesborrable dins del món de la interpretació i la seva essència mai no serà oblidada per cap amant del cinema. Tothom coincideix que tenia un talent extraordinari per entretenir el públic, per això es va convertir en l'estrella de 'Masterchef Celebrity'. Una persona que s'encarregava del desenvolupament del programa assegura que els espectadors «no en saben» gaires coses.

'Masterchef'  va començar sent un concurs en què participava gent anònima que guanya un sou que cobraven no superava els 1.000 euros per programa. Tot i això, el concurs va anar evolucionant i es va decidir fer una versió de gent coneguda. En aquests casos, el sou va augmentar de forma notable fins a superar els 15.000 euros per intervenció.

Amb les celebritats, segons explica l'exguionista, «hi ha un pacte no escrit: ells coneixen el mitjà i saben què han d'aportar a l'espectacle». «Tret d'algun cas concret», segons la seva experiència, l'ambició dels famosos no és guanyar ni aprendre a cuinar, sinó passar el màxim de temps possible en antena. «Això els suposa diners i exposició, que és el que busquen», confessa una exguionista.

Foto de tots els concursants de 'MasterChef Celebrity 6'
Masterchef Celebrity ha esdevingut un concurs molt seguit | RTVE

 

Masterchef se sincera: «Verònica era excèntrica»

Els seguidors de Verónica Forqué volen donar sentit a la mort de l'actriu, ja que consideren que ha estat víctima d'un complot injust. El trist succés, segons les xarxes socials, ha de servir per reflexionar sobre com és de perillós llançar determinats atacs.

Fonts properes a 'Masterchef' asseguren que Forqué era una concursant estrella. Persones de l'equip admeten que l'actriu era «molt excèntrica, i això significa audiència». Seguint aquesta teoria, els responsables del programa van esprémer al màxim el personatge. Les conseqüències d'aquest excés d'exposició han estat terribles, però cal deixar clar que en aquesta situació no hi ha un únic culpable.