Primer pla de perfil de Rocío Jurado

Què va descobrir Rocío Jurado que li va fer canviar el seu testament

L'estrena del documental sobre el testament de la cantant ja ha iniciat el compte enrere

Rocío Jurado segueix de rabiosa actualitat, més de quinze anys després de la seva mort.

De fet, mai no se n'ha deixat de parlar, ja sigui pel seu gran art o per la història de la seva nissaga familiar. Rocío Jurado aglutinava en la seva persona el prestigi de ser una de les artistes més completes d'Espanya i la responsabilitat de mantenir pràcticament tota la seva família.

Així doncs, al voltant d'ella giraven els germans, els fills i la família en general. No tots en depenien econòmicament, però sí que era l'eix de la unitat familiar. Quan Rocío Jurado va morir, tot es va desintegrar en pocs mesos.

Familiars de Rocío Jurado a Chipiona
Rocío Jurado va descobrir secrets familiars que la van fer canviar d'opinió   | España Diario

Si en alguna cosa coincideixen tots els que ara estan enfrontats irremeiablement és que «tot això no hagués passat si ella seguís viva».

Rocío Jurado i el testament de la discòrdia

Rocío Jurado veurà, des d'on sigui, com un dels secrets més ben guardats de la seva vida surt a la llum. Serà aquest dijous a l'estrena del documental sobre el seu llegat que ha organitzat la seva filla Rociíto. Després de molts anys de silenci, la filla biològica de Jurado ha decidit parlar i explicar-ho tot en una mena de catarsi televisiva per ressorgir del seu passat.

Acaba d'anunciar que el testament que es va llegir a la mort de Rocío Jurado no era l'original. N'hi va haver un d'anterior, que Rocío va substituir pel definitiu, just el dia que va anunciar que patia càncer.

Pocs coneixien l'existència d'aquest document amb les voluntats inicials de la més gran. Per què va canviar a última hora el testament? Qui figurava i amb què en aquest document inicial que després va desaparèixer del segon testament?

Per als que segueixen aquest culebró familiar, sens dubte és una de les notícies de l'any. Bàsicament perquè el que passés durant aquells mesos pot explicar molts dels fets posteriors.

Els motius de Rocío Jurado per canviar el testament

Rocío Jurado va descobrir una cosa que li va fer canviar el testament. Tant Amador Mohedano com Rosa Benito han assegurat per activa i per passiva que no hi havia cap altre testament. Ara Rociíto el farà públic, llegint-lo al documental.

Segons Isabel Rábago, «quan Rocío expliqui coses del testament (...) i Gloria Camila descobreixi què va passar amb la seva part de l'herència, llavors haurà de demanar explicacions al seu pare i als seus oncles, a tots els del balcó».

Les preguntes a què es donarà resposta són: Quin és el gran canvi que fa Rocío Jurado i què és el que descobreix per fer aquest canvi? Rábago ja coneix quina data té aquest primer document i afirma que es mostrarà tal qual.

«Aquest document dona una perspectiva a Rocío del que va poder descobrir la seva mare perquè blindi la seva filla al testament oficial».

Pilar Vidal, per la seva banda, ha donat un nom «fonamental». És el d'Ana Iglesias, l'advocada i marmessora que es va encarregar de tot el testament de Jurado. «El canvi no passa ràpid i malament, sinó que ella explicarà com va ser una decisió pensada i meditada».

Vidal afirma que «a ella sí que li explica quines són les impressions que la porten a canviar el testament. Per què al vidu no li deixa res, ni tan sols la llegítima, per què decideix treure la seva germana del paper de marmessora, per què treu els seus nets...»

El testimoniatge d'Iglesias serà fonamental, ja que «és una persona aliena» que té tota la informació, no l'ha explicada mai i ara ho farà.

La família de Rocío Jurado està expectant pel que s'explica

Excepte Rocío Flores, que el tema li queda una mica lluny, la resta de familiars de Rocío Jurado està expectant pel que s'expliqui al documental. Així doncs, principalment Ortega Cano, un dels qui pitjor parats pot sortir, però també Gloria, Amador i la resta de familiars estan temorosos del que es pot acabar destapant per boca de l'«hereva universal» de la cantant.