Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla princesa Elionor.

Per què Elionor es nega a retrobar-se amb el seu avi, el rei Joan Carles

Fa quatre anys que Elionor de Borbó no veu el rei emèrit

Elionor de Borbó va ser fotografiada per última vegada amb Joan Carles el 2018. Va ser a l'acte de ratificació de la Constitució, el 6 de desembre, d'aquesta data és l'última instantània on apareixen junts neta i avi.

Queden lluny aquestes imatges familiars dels aleshores Reis, Joan Carles i Sofia, amb els seus fills i nets duramt els estius a Marivent, a les celebracions familiars i fins i tot esquiant. Iñaki Urdangarin va ser imputat el 2011 i Joan Carles es va trencar el maluc a Botswana el 2012 mentre caçava elefants. Va coincidir, a més, amb el salt a primera línia informativa de Corina, que l'acompanyava en aquest viatge.

Corina, el viatge a Botswana, la imputació d'Urdangarin...

Elionor i Sofia llavors eren petites, tenien 5 i 3 anys respectivament. Així, la imatge de la família reial es va començar a deteriorar després d'anys de bona reputació. Aquestes circumstàncies van marcar la relació de les nenes amb els seus avis paterns, especialment amb Joan Carles.

Felip, després de ser proclamat rei, va buscar distanciar-se de la polèmica per evitar que esquitxés el seu regnat. I és que l'estabilitat de la monarquia a Espanya depenia de la nova imatge que aportés l'hereu. L'emèrit, a més, sempre ha estat conscient «de la transcendència per a l'opinió pública dels esdeveniments passats de la meva vida privada».

Es comenta que Felip visitava setmanalment l'emèrit a Zarzuela amb Elionori Sofia perquè veiés les seves netes. Això de manera privada, però públicament hi ha molt pocs testimonis gràfics d'Elionor ja adolescent amb el pare de Felip VI.

Fotomuntatge de la princesa Elionor i Joan Carles I
Fa molts de temps que Elionor no veu Joan Carles, el rei emèrit | Catalunya Diari

Un moment emotiu va ser quan Felip VI, al seu 50 aniversari el 2018, va posar a Elionor el Toisó d'or. La princesa es va acostar a Joan Carles, que tenia els ulls plorosos, li va fer una reverència i després li va fer un petó. Des d'aleshores, l'exmonarca s'ha absentart dels actes més importants, fins i tot quan hi ha estat convidat.

Elionor va debutar als premis Princesa d'Astúries sense la seva presència

Elionor va debutar als Premis Princesa d'Astúries el 2019 i va ser significativa l'absència de Joan Carles. A la cerimònia va comptar amb la família de la reina Letícia i amb la seva àvia paterna, la reina emèrita Sofia. Elionor s'hi va dirigir amb afecte durant la seva intervenció, ometent l'emèrit.

Imatge del rei Joan Carles i la princesa Elionor
Elionor i el seu avi a la seva última imatge en públic | GTRES

El mes d'agost del 2020 Joan Carles va instal·lar la seva residència a Abu Dhabi, on porta una vida envoltada de luxe. Allí s'allotja en un resort compost per 11 viles, valorades en més d'11 milions d'euros cadascuna. Malgrat els luxes, però, l'emèrit troba a faltar Espanya i està allunyat de la seva família.

Durant aquests anys hem vist com les infantes Cristina i Helena viatjaven a Emirats Àrabs per visitar el seu pare. De vegades, les filles de l'emèrit han volat fins a Abu Dhabi amb els seus fills perquè aquests no perdin el contacte amb Joan Carles.

Elionor no va veure el rei emèrit quan va visitar Espanya

L'hereva al tron és l'única neta que Joan Carles no ha tornat a veure des que va marxar d'Espanya. I és que al mes de maig va tornar al nostre país per assistir a una regata a Galícia. Així, va aprofitar el viatge i es va retrobar a Zarzuela amb alguns membres de la seva família.

Segons la Casa Reial, la família no va aprovar que Elionor tornés de Gal·les i s'absentés en període lectiu de les seves classes a l'internat on cursava primer de batxillerat internacional. Per aquest motiu, no es va produir el retrobament entre el pare de Felip VI i Elionor.

A la trobada van assistir els reis Felip i Letícia, la infanta Sofia, la reina emèrita Sofia, la infanta Helena i els seus fills i la infanta Margarita. Absents, a més d'Elionor, ho van ser la infanta Cristina i els seus quatre fills.

S'aferma la idea que la reina Letícia, molt protectora, busca mantenir l'hereva allunyada de qualsevol polèmica i influència que desestabilitzi la imatge i la de la monarquia.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp