Muntatge d'Antonio David i Rocío Jurado.

El que Rocío Jurado amagava als seus diaris i podria enfonsar Antonio David

La cupletista mai va veure amb bons ulls el seu jove

Rocío Jurado mai va ser partidària que la seva filla es casés amb Antonio David Flores. Sobretot per la poca edat que tenia. La veia excessivament jove per comprometre's i formar una família.

El temps acabaria donant la raó a 'la més gran', que va veure com la seva primogènita fracassava en l'amor. El romanç amb l'exguàrdia civil va durar poc temps. Segons la versió de Rociíto durant l'emissió de la seva docusèrie, Antonio David li va donar una mala vida plena d'episodis de maltractament.

És possible que la Jurado estigués al corrent de tot això. I segurament va fer tot el possible per trobar una solució, però ja era massa tard. El mal ja estava fet.

Van haver de passar quinze anys des de la mort de la cantant perquè la seva filla trenqués el silenci i revelés tot el que havia patit amb Antonio David. Ho va fer en una entrevista de més de vuit hores repartides en diversos episodis que va transcendir més enllà de les revistes del cor. I és que les confessions que va fer la van convertir en tot un fenomen social.

Primer pla de la cantant Rocío Jurado somrient
Fa anys, Rocío Jurado va confirmar que havia escrit uns diaris | GTRES

Això va arribar a dividir tot un país, que es va haver de decantar entre el col·laborador de televisió o la filla de l'artista. Dos corrents molt diferents que van provocar multitud de comentaris i enfrontaments a través de les xarxes socials.

Ara, Rocío Carrasco ha tornat a la càrrega, i ho fa amb molta força. Va criticar amb duresa tota la família Mohedano, amb qui fa molt de temps que no es tracta. Els va titllar de «gossada» i de «males persones», i també els va acusar d'haver tacat el nom de la seva mare.

Durant mesos, ha estat donant bombo a la segona temporada de la docusèrie amb uns suposats diaris. Pel que es veu, són uns documents escrits per la seva mare que revelen detalls de la seva vida privada i que deixen en mal lloc algunes de les persones més properes a ella.

Molts van dubtar de l'existència dels manuscrits de Rocío Jurado. Per això, hi va haver gent que no va tenir inconvenient a investigar i recórrer a l'hemeroteca. Van buscar proves del passat que poguessin acreditar les paraules de Rociíto.

Tot per aconseguir unes declaracions en què arremetés contra Antonio David. Els seguidors van trobar una entrevista que la de Chipiona va concedir a Julio Iglesias a la revista 'Lecturas' ja fa uns quants anys i en què confirmava que hi havia uns quaderns.

Imatge de Rocío Carrasco i la seva mare Rocío Jurado en una imatge d'arxiu
La cupletista sempre va estar molt pendent de la seva filla | GTRES

Aquesta entrevista va sorprendre molt per la sinceritat que va mostrar Rocío Jurado, ja que va explicar que tenia tendència a la depressió. «No soc feliç. A vegades tinc moments feliços, molt bonics, però no soc feliç», apuntava.

Hi ha qui va arribar a vincular aquestes declaracions a la situació per la qual travessava la seva filla. Estava implicada en un presumpte maltractament psicològic per part del seu exmarit, i també hi havia un distanciament amb els fills.

▶️ Descubre lo que pocos saben de Ana María Aldón, la mujer de José Ortega Cano

Rocío Jurado es va sincerar per primera vegada

A l'entrevista esmentada, Rocío Jurado va revelar que havia escrit uns diaris en què reflectia tot el que li passava pel cap. Va estar molts anys plasmant-ho tot en documents, on hi hauria noms com Antonio David Flores, José Ortega Cano o Amador Mohedano.

Assenyalava que tenia poemes escrits «molt bonics», però que mai havien vist la llum. I explicava que «sempre han estat escrits en moments de depressió, quan m'he volgut morir».

El més probable és que continués escrivint, i això donaria més credibilitat a les paraules de Rociíto, que conserva aquests manuscrits com si fossin un tresor. Sap que els podria utilitzar en qualsevol moment com a arma per atacar els seus enemics.

Rocío Jurado segurament va dedicar algun capítol a Antonio David. Això suposaria un nou revés per a l'excol·laborador de Telecinco.