‘La que se avecina’ podria ser durament sancionada per mostrar un vibrador

L’objecte, que surt en un capítol de la segona temporada, seria un cas de publicitat encoberta, segons la CNMC

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) es planteja actualment  sancionar Mediaset per emetre publicitat encoberta en dos dels seus programes més coneguts: ‘La que se avecina’ i ‘Sálvame’. La famosa sèrie emesa des de l’any 2007 es podria trobar davant d’una multa que oscil·la entre els 100.001 i 500.000 euros per un absurd error.

La CNMC està estudiant si la comèdia de Mediaset va fer publicitat d’un vibrador sense informar adequadament a l’espectador en l’episodi ‘Un aniversario, un peluquín y una reunión de tupper-sex’. La Comissió apunta que «segons les primeres anàlisis, es va emetre, sense identificació, publicitat que podria ser qualificada d’encoberta  per part d’una empresa de distribució i venda de joguines i productes eròtics, i d’una marca d’estimuladors de pròstata», segons informa ‘La Vanguardia’.

L’episodi en concret, forma part de la segona temporada de la sèrie, el qual es va emetre per primer cop a Telecinco el 24 d’abril de 2008 i des d’aquell dia s’ha pogut visionar en canals de Mediaset 107 vegades, com s’informa des del portal ‘FórmulaTV’. La notícia ha generat polèmica, ja que si hi havia indicis evidents de publicitat, s’haurien d’haver detectat molt abans, segons opinen des de la direcció de la sèrie.

El director i guionista de 'La que se avecina', Alberto Caballero, ha plasmat la seva incredulitat en un tuit posant ironia en el fet que aquest tipus de productes no siguin gaire anunciats en televisió i remarcant que la CNMC no hagi denunciat abans el cas, si tan evident era.

‘Sálvame’ també hauria mostrat publicitat encoberta

El cas de ‘La que se avecina’ no seria l’únic i és que la CNMC també es planteja sancionar 'Sálvame'. Segons la Comissió, en un dels programes emesos el passat mes de gener, es va mostrar una revista que també podria ser descrit com un cas de publicitat encoberta.

També et pot interessar...