Muntatge fotogràfic de Xisca Perelló i Rafa Nadal

Rafa Nadal li revela a Xisca Perelló que n'està fart i que ja no pot més

Rafa Nadal pren una decisió dràstica després del que va passar aquest dimecres

Rafa Nadal segueix posant-se a punt per arribar en el millor estat possible a Roland Garros, que començarà en només deu dies. La parella de Xisca Perelló va tenir un pas gairebé testimonial pel primer torneig que disputava després de la lesió d'esquena que arrossegava.

I és que a Madrid no va poder superar el poder físic de Carlos Alcaraz en un partit que li va servir de preparació per agafar ritme de competició.

D'altra banda, Nadal debutava aquest dimecres a la segona ronda del Masters 1000 de Roma i ho va fer amb una victòria clara davant John Isner. Tot i ser un partit plàcid, Nadal va tenir una roda de premsa posterior al partit una mica polèmica.

Rafa Nadal n'està fart i ho deixa clar en roda de premsa

El tennista de Manacor està fart que, durant les últimes setmanes, el comparin sempre amb el jove tennista Carlos Alcaraz. El murcià ja és número 6 a la classificació d'ATP després de la seva victòria al Mútua Madrid Open.

Primer pla de Rafa Nadal.
Rafa Nadal no pot aguantar més les comparacions amb Carlos Alcaraz | CatalunyaDiari

Al balear se'l va qüestionar per les similituds entre la carrera dels dos tennistes, però tanta insistència no va agradar res a Nadal.

«No ho sé, home, ja he oblidat com era jo. Però és que no puc estar parlant cada dia sobre qui serà millor o qui és més fort ara», esclatava el de Manacor.

«L'únic que podem fer és gaudir de la seva carrera, deixeu de comparar-lo amb mi, per molt interessant que us resulti. Si pot guanyar 25 Grand Slams serà genial per a ell i per al nostre país, però deixem que gaudeixi», recalcava.

Rafa Nadal demana que deixin de comparar-lo amb Carlos Alcaraz

«Jo vaig poder gestionar la meva carrera com vaig voler, deixeu que ell també ho faci, i no podem estar tot el dia pensant en el que podria aconseguir. Ell està jugant a un nivell fantàstic i, probablement, jo l'any 2005 també. Però són diferents moments, diferents carreres i maneres diferents d'abordar les coses perquè els temps canvien», ha sentenciat.

Així doncs, Rafa Nadal espera que no li preguntin més per Alcaraz. «Cada vegada que ho feu diré el mateix, no podeu exercir més pressió sobre ell. És genial tenir un jugador com el Carlos, de qui gaudir durant molts anys, però ara mateix segueixo jugant i em concentro en el meu joc», va argumentar.

Rafa Nadal i Carlos Alcaraz a la pista
Rafa Nadal i Carlos Alcaraz son dos grans representants espanyols al tennis   | GTRES

D'altra banda, Nadal va parlar sobre com veu el futur immediat en aquest torneig de Roma. «Si m'enfrontés a Djokovic seria una gran notícia perquè significaria que he guanyat diversos partits. Però no em preocupa tant el torneig a llarg termini com el dia a dia. No em prenc aquests tornejos com a preparació per a cap altre, perquè són esdeveniments històrics», ha dit.

El desig de Rafa Nadal a dies del seu gran repte

Nadal ha deixat clar que «estem en una perspectiva diferent després de la lesió. Estic més centrat en la meva millora diària que en els rivals, pensant en el que he de fer per millorar. Encara que el més important és sentir que estic en una línia ascendent», ha exposat.

Com a anècdota després de la seva plàcida victòria davant de John Isner, Rafa va demanar al seu staff entrenar només guanyar l'americà. Aquest dijous se les veurà amb el canadenc Shapovalov, que fa un any i en vuitens el va posar en dificultats i gairebé acaba perdent contra ell.

«He parlat clar des de la meva tornada, vull recuperar les millors sensacions i necessito entrenar molt per estar bé en dues setmanes. He de millorar, només queda treballar i tant de bo que el físic em permeti arribar a l'objectiu. Cada victòria ajuda, necessito trobar coses en ratxes positives», va acabar Nadal.